3 March 2014

LIP SCRUB & BODY SCRUB by IrisSential

assalamualaikum..

hye readers!!! i ada produk baru tau untuk korang2 yang fanatik terhadap kecantikan.. memang lovely sangat lah produk ni.. tengok packaging nya pon dah buat i geram tau.. haaaaa!! kali ni i nak perkenalkan uolls Produk Iris Essential!!! produk ni disediakan dalam bentuk body scrub dan juga lips scrub.. jom kita cekidout!!! zassSSssssSSSSsss!!!!!





Iris Body Scrub




Body Scrub Flavours. Come in three different flavours to make u happy.. 


choose ur favourite flavours darlings!!

Tomato
Yogurt & Milk
Mixed Fruits

RM 18 excluding postage




ok..body scrub ni memang terbaik lah sepanjang i hidup kat atas muka bumi ni.. bau ni wangi gila!!! rasa cam nak telan je.. bau macam fruits or candy gitu.. lepas tu, bila dah scrub satu badan, mak ai!!!! lembut gila kulit.. pastu terperasan cerah sedikit berbanding sebelum scrub.. kalau uolls xpercaya, uolls sndiri kene guna then baru lah tahu hasil nya.. i bukan ckp kosong yer..semua berdasarkan pengalaman i sendiri.. bila i jual sesuatu barang tu, i akan try guna kat diri sendiri dulu.. baru lah boleh bagitahu kat customer hasil nya macam mane kan?? harga scrub ni x mahal pong. RM 18 je..bekas nya pon boleh tahan besar nya..so memang tak rugi lah..




Iris Lip Scrub



Come in 10 exciting flavours with cute packaging like a candy!!


choose ur flavours darlings!!

Apple
Strawberry
Buttermilk
Pineapple
Mango
Cappuccino
Coklat
Honeydew
Blueberry
Sunkist

RM 8 excluding postage



see!!! geram gila kan tgk packing dia.. rasa cam nak telan sekali ngan bekas comel tu je..haish!!oh ye..first time i bukak je lip scrub tu, mak aiiii!!!! macam gula2 bau nya.. pastu masa nak gosok2 scrub tu kat bibir ni, hampir nak telan je scrub ni.. memang tercabar betol!! hahaha..oh yer.. i pilih flavour strawberry.. memang betol2 bau strawberry lah!! harga hanya rm8 sajo!!!murahkan?? kan?







HOW TO USE LIPS SCRUB




HOW TO USE BODY SCRUB??





antara fungsi iris body scrub :

menanggalkan daki-daki degil pada badan
mencerahkan kulit
melembapkan kulit
menghilangkan cela-cela dikulit
mengurangkan/ memudarkan strechmark



so yang nak order, boleh sms/whatsapp 011-11330105

anda cuba, anda sendiri yg akan rasai hasilnya!!!
BELIEVE ME!!!



10 February 2014

Majlis Pertunangan 01.02.2014

assalamualaikum

alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. tanggal 01 february 2014, aku bergelar tunangan orang!!! selepas segala macam dugaan dilalui, selamat lah jugak majlis pertunanganku.. (eh!! eh!! nak tunang pon ada dugaan jugak ke?? )  hhhmmmm.. jangan ingat nak kahwin je dugaan datang bertimpa-timpa.. bertunang pon sama tau!!! nak gila rasa nya kalau dipikirkan balik masalah yang timbul sebelum majlis ni.. tapi xnak pikir dah.. tolak tepi terus problems yg dah berlaku tu..sekarang ni just keep go on ye ana!!!!

ok!!! malam ni nak review event sepanjang majlis berlangsung.. rombongan pihak lelaki dari gua musang.. bertolak dr sana jam 9.30 pagi n then sampai kat rumah aku (bachok) dalam jam 2 lebih.. lama sikit perjalanan rombongan pihak lelaki yer..biasanya 3 jam dah smpai..tapi disebabkan masa tu cuti chinese new year, so apalagi???kereta banyak and drive pon xleh nak speed sangat lah.. tu yang sampai lambat..






rombongan dari pihak lelaki.. ni baru sparuh..separuh lagi ada yang dah makan terus..hehe.. maklumlah..ramai sangat pihak rombongan lelaki datang..dah macam kahwin pulak.. sesi perbincangan tengah berlangsung.. masa ni aku menyorok dalam bilik.. bilik berpintu kuning tu lah tempat aku dan adik aku beradu..






alala..so sweeeeettttt.. hehehe..abah sarungkan cincin pertunangan dengan bakal menantu nya.. (masa ni aku kat dalam bilik..takde orang panggil keluar pon lagi..hukhuk..)





salam jangan tak salam..cium tangan bakal bapa mertua tu betol-betol yer..huhu..


........................................................




dah selesai turn my fiance, aku dipanggil keluar..hoi!!!hoi!! keluar!!keluar!! hahaha.. masa dalam bilik seriously tak rasa apa pun.. tapi bila je orang panggil keluar, terus berdegup kencang.. automatically tangan kaki sejuk.. haha.. bila keluar dari bilik, baru aku tahu betapa ramainya makhluk kat luar tu.. hahahaha.. macam dah nak kahwin.. salam-salam dulu ngan semua orang and then baru naik atas pelamin untuk sesi sarung cincin..








sesi sarung cincin oleh kakak my fiance.. actually my fiance punya mak dah lama meninggal.. masa darjah 6 lagi xsilap.. so kakak sulong dia lah yang ambik peranan sarungkan cincin.. 





















cium haa jangan tak cium!!!!


masa ni nervous bukan main lagi uolls..lampu flash camera banyak nau!! dah macam artis.. nak duduk pon rasa serba tak kenal..dalam hati dok pikir.. ok ke aku dok macam ni.. xnampak bongkok ke?? lemak nampak x?? hahaha.. macam2 perkara tengah berkeliaran kat otak ni..








barangan hantaran dari pihak perempuan kepada pihak lelaki.. actually dalam gambar ni tak cukup satu hantaran.. semua nya 7 berbalas 7.. kitorang buat sama je.. lagipon tunang je.. tak ikut adat sangat pon tak pe. yang penting buat atas kemampuan masing-masing..  gambar hantaran pihak lelaki tak de pulak dalam camera ni.. (adik aku lupa la tu nak tangkap..hhmmmm)



hantaran pihak perempuan kepada lelaki
1) sireh junjung + cincin 
2) pulut kuning + pulut manis
3) kek red velvet
4) mini coklat tart cheese
5) baju kemeja + tie
6) kain (utk akad nikah)
7) buahan


hantaran pihak lelaki kepada perempuan 
1) sireh junjung + cincin
2) pulut kuning
3) kek coklat  moist
4)buahan
5) kain pasang
6) kain pasang (akad nikah)
7) coklat






kasi adjust tudung sikit.. senget je tudung ni.. buat hal pulak ko time2 macam ni yer.. ni yang malas kalau pakai bawal.. gelembung sana sini.. cik abang pulak sebok je ngan handphone nya..






tetiba rasa macam dah kahwin pulak gambar kat atas ni.. semua tak pandang camera sebab ada satu lagi main camera yang ambik peranan.. 








ini lah mini pelamin simple ku.. kerusi tu last minit tambah.. sebelum ni rancang nak duduk bersimpuh je kat bawah.. tapi disebabkan kain baju kurung ku agak sempit sedikit, maka ku tukar kan dengan kerusi ini.. so dah terover sikit... alhamdulillah..sangat berpuas hati dengan bridal saudara ku ini.. hrga murah saje.. aku just ambik pelamin je ngan akak bridal tu.. baju, tudung, veil , make up and semua sekali adalah sendirian berhad.. kecuali bunga tangan tu dari bridal tersebut..hehe.. ok..baju yang aku pakai tu dari minaz butik.. kurung maixara nama nya.. tq minaz!!!




ok lah... next entry kita update persiapan kahwin pulak yer.. doakan segalanya dipermudahkan!!! amin....



1 January 2014

Counting "Special Day"

assalamualaikum..


angin sepoi-sepoi bahasa membuatkan mood aku tenang dan rasa bahagia gituewww.. omaigod!!! tinggal sebulan lagi hari yang dinantikan itu tiba.. nervous + excited = gatai merenyam.. hahaha.. segala persiapan sedikit demi sedikit aku cuba settle kan..  kalau boleh, sekarang ni aku nak relax je. xnak kelam kabut. thats why aku persiapkan mana yang patut..




"mohon doa dari kalian agar ikatan yang dibina hampir 6 tahun ini akan terjalin dengan sebuah ikatan perkahwinan.."

amin..


*waiting.. waiting.. counting..counting... ;)



12 November 2013

SF BEAUTY SALE!!!

SALE DATANG LAGI!!!

Kali ini SF BEAUTY telah mengadakan sale!!

SELAMA TIGA HARI!! 



13/11/2013 - 16/11/2013



SET SF BEAUTY VITAMIN C/ E : 
RM 75 FREE POSTAGE

TRIAL SET VITAMIN C/ E:
RM 60 FREE POSTAGE

SABUN VITAMIN C/ E : 
RM35 FREE POSTAGE

KRIM MALAM/SIANG : 
RM 35 FREE POSTAGE

KRIM 2IN1 : 
RM 60 FREE POSTAGE


SMS/WHATSAPP/VIBER 011-11330105 (ana)
add fb (search Nurul Farhana SF) dan  inbox terus ke fb saya..




CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!!!









11 November 2013

SECRET BUST UP

Secret Bust Up Pueraria Mirifica ialah produk minuman pembesaran payudara yang kecil dan menegangkan payudara yang kendur. Kandungan 1000mg pueraria mirifica dalam setiap sachet adalah paling tinggi berbanding produk lain, pastinya kesannya juga berganda lebih cepat , efektif dan hebat!

 
10 sebab Kenapa Secret Bust Up menjadi PILIHAN TERBAIK ??
 
1- Kesan seawal 5 hari kerana kandungan phytoestrogen dalam pueraria mirifica yang tinggi iaitu 1,000mg setiap sachet, dos yang paling maksimum untuk penyerapan lebih pantas dan berkesan.

2- Gabungan collagen dan pueraria mirifica memberi kesan memejalkan dan memontokkan tanpa kendur semula walaupun selepas berhenti pengambilannya.

3- Gabungan pueraria mirifica dan vitamin C memberikan kesan 10 kali ganda lebih pantas untuk pueraria mirifica menyerap ke dalam badan dan memberi efek yang cepat.

4- Perisa soya yang sangat sedap. Boleh dicampur bersama minuman kegemaran anda.
 
5- Harga yang PALING MURAH !! Hanya RM136 (tiada produk pesaing menawarkan harga semurah ini) kerana setiap kotak mengandungi 30 sachet dengan berat 25 gram persachet.

6- Boleh diambil sewaktu haid dan ibu menyusu bayi.

7- Buatan bumiputera Islam, 100% HALAL, tiada bahan gelatin yg haram, 100% buatan Malaysia (jadi anda boleh menikmatinya tanp ragu2).

8- Tiada kesan sampingan kerana 100% daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan.

9- Boleh diambil oleh wanita usia awal 20-an hingga usia 70-an.

10- Diakui keberkesanannya dengan banyak TESTIMONI PENGGUNA Malaysia.
 
 
Lima Bahan Utama dalam Secret Bust Up Pueraria Mirifica:
 
* Pueraria mirifica gred terbaik (8,000mg, extra 22,000mg)
* 6000mg Hydrolyzed marine collagen per sachet
* Vitamin C
* Glutathione
* campuran madu lebah, ekstrak apricot dan ekstrak tomato


Fungsi Pueraria Mirifica Terhadap Tubuh Wanita:
 
~ membesarkan payudara yang kecil dan leper.
~ memejal dan menegangkan payudara kendur.
~ mengangkat dan membentuk semula struktur payudara yang jatuh disebabkan faktor menyusukan anak dan faktor lanjut usia.
~ membentuk semula lekuk tubuh terutama pada pinggul dan payudara.
~ mengangkat bentuk pinggul supaya nampak terletak dan menarik.
~ menyeimbangkan saiz payudara wanita yang mempunyai payudara yang tidak sama besar dan senget sebelah.
~ mengetatkan vagina bagi wanita yang sudah lama berkahwin untuk mengembalikan keperawanan seperti anak dara.
~ melancarkan darah haid wanita yang tidak teratur.
~ awet muda. Pueraria mirifica terkenal sebagai agen awet muda dan melambatkan tanda-tanda penuaan.
 
 
Fungsi Marine Collagen dalam produk Secret Bust Up Pueraria Mirifica:
 
~ mengangkat dan menegangkan payudara lembik dengan efektif kerana collagen bertindak bersama phytoestrogen menegangkan kulit kendur sekitar payudara.
~ Collagen adalah juzuk utama dalam organisasi knot (knot organization). Ia boleh menyokong bentuk badan manusia, melaksanakan bentuk badan yang sempurna seperti mengambalikan keanjalan payudara dan pinggul.
~ memberi kulit yang anjal dan cantik dengan cepat kerana kandungan collagen yang tinggi iaitu 6000mg collagen persachet.
~ menganjalkan kulit berkedut disebabkan pertambahan usia
~ memutihkan kulit kusam kerana collagen bertindak menghasilkan kulit muda remaja
 
 
Fungsi Glutathione dalam produk Secret Bust Up Pueraria Mirifica:
 
~ melambatkan munculnya tanda-tanda penuaan seperti kedut, rambut gugur, beruban, pigmentasi, kulit kusam dan lain-lain.
~ mempengaruhi antioksidan lain seperti Vitamin C & Vitamin E untuk bekerja dengan lebih optimal.
~ Diberi jolokan sebagai MASTER ANTIOKSIDAN kerana telah diakui oleh para ahli perubatan antarabangsa bahawa belum ada antioksidan lain yang mampu menyamai kekuatannya.
~ Meningkatkan kecerahan warna kulit (memutihkan) seluruh badan. Ini kerana kesan pemutihan terjadi dengan sangat baik dengan pengamalan glutathione.
~ Melembutkan dan menghaluskan tekstur kulit (glowing).
~ Kulit menjadi kenyal dan anjal.
~ Memelihara kesihatan rambut & kuku.


10 manfaat hebat Secret Bust Up Pueraria Mirifica:
 
1- Menjadikan payudara besar dan montok. Sangat sesuai kepada wanita yang berpayudara kecil secara semulajadi dan teringin memiliki payudara besar, berisi dan menonjol. Pastinya akan meningkatkan lagi keyakinan diri anda
 
2- Menjadikan payudara kendur kembali tegang dan anjal. Sangat sesuai kepada wanita yang mempunyai payudara melendut dan jatuh.
 
3- Menjadikan punggung bulat dan pejal. Sangat sesuai kepada wanita yang berpunggung kecil dan ingin punggung yang seksi seperti Jennifer Lopez. Pastinya bentuk badan anda lebih menarik dengan memiliki aset punggung idaman suami anda.
 
4- Menjadikan kulit anjal dan muda. Kesan bukan setakat pada payudara tetapi menyeluruh termasuk menghasilkan kulit yang halus mulus seperti muda remaja. Manfaat dua dalam satu yang anda perolehi hasil pengambilannya pastinya menguntungkan anda.
 
5- Menghasilkan kulit putih bercahaya. Tiada lagi kulit gelap dan kusam. Gabungan glutathione, collagen dan vitamin C pastinya gabungan paling hebat untuk kecantikan kulit anda.
 
6- Dapat mengetatkan vagina bagi wanita yang menghadapi masalah vagina longgar dan keputihan. Suami pasti tersenyum gembira sampai termimpi-mimpikan anda setiap malam.
 
7- Dapat mengatur kitaran haid dan melancarkan lagi darah haid bagi wanita yang menghadapi masalah kitaran haid tidak menentu.
 
8- Kesan pada payudara terlihat seawal 10 hari kerana kandungan phytoestrogen yang tinggi dalam Secret Bust Up mempercepatkan tindak balas hormon dalam badan.
 
9- Tiada kesan sampingan di kemudian hari kerana bahan-bahan yang terkandung dalam Secret Bust Up adalah bahan semulajadi daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan.
 
10- Gabungan Pueraria Mirifica dan Collagen memberi kesan memejalkan dan memontokkan tanpa kendur semula walaupun selepas berhenti pengambilan.


CARA PENGAMBILAN:
 
- 1 sachet sehari, dibancuh bersama minuman kegemaran atau air suam.
- untuk kesan maksimum, bancuh dalam susu tepung, elakkan teh dan kopi
- sebaiknya diambil bermula pada hari pertama haid untuk membantu keseimbangan hormon.
- waktu terbaik ialah sebelum tidur malam.

Berminat mencuba?
Jom order..
 
HARGA KAMI:
RM136(S), RM146(S/S)
1 KOTAK = 30 SACHET


ORDER SMS/WHATSAPP 011-11330105