31 December 2011

aZaM 2012.....




salam.. ceit!! ade ke mula2 entry dah tepek gambar sendiri.. hhmmm.. x abeh2 ngn syok sendiri yer naa..


xpe... biarkan.. sebenarnye nak cite bende ni jer.. tadi kan, saya drive ketaa.. DRIVE okey!!!! hahah.. so saya bgga sangat.. bagi orang lain, maybe bnde tu x penting sgt sebab majoriti pndai bawak keta, kecuali yang minoriti pulak, yang jenis mcm aku.. eh2..bkn la x reti.. tapi x confident. ade je lesen.. tapi tu lah.. xnak praktik.. so bile dah lame x bawak, mulalah seram sejuk kaki tangan segala bagai.. huhuhu.. dan tadi, dengan bimbingan adek kesayanganku, saya dpt lah bawak keta smpai kat rumah.. huhhu..



stereng tu bukti ye.. time ni berhenti jap beli air kelapa...heheh

dan insya'allah, memandangkan skang ni semua orang dok update sal azam baru kat fb, saya pun nak buat azam baru jugak. antaranya seperti berikut:


1---> nak dpt dean list every sem.. insya'allah.. dan kalau boleh, biarlah ilmu yg masuk tu, melekat je kat hati n otak ni.. bukan stakat nak dpt dean list je..

2---> nak jadi student yang active.. dan kalau boleh, nak panjat gunung kat Malaysia ni.. huhu

3---> nak invest dlm asb sampai 3000 sudah..heheh.. kumpul duit nak beli keta..

4---> nak drive keta smpai kb mall sudah.. hahaha...

5---> teringin nak buat bisness sendiri.. insya'allah akan try..

6---> kuruskan badan n pipi yang semakin membulat nih..

7---> menjadi orang yang lebih matang..

dan yang lebih utama, mestilah saya nak jadi anak yang solehah kepada mama n abah saya.. aminkan ye korang.. aminnn... daaa 2011 dan ahlan wasahlan 2012!!!!



*buat font besar  dlm entry kali ini adalah salah satu azam 2012* hahah.. biols!!!





29 December 2011

i mish u like ombak rindu memecah pantai irama bachok..;p

salam... malam ini, entry ni tidak akan berkata2.. hanya jiwaku yang akan berkata2... waahahahahha!!! MUNTAH berbakul2 kalau hari2 mcm nie... tapi xpe..oleh sebab baru je selesai menonton ombak rindu yang dikatakan bez itu, (tapi bagi aku x de ape yg bez pun) aku nak bersentimental sikit...ceeewwwaaaahhhh.. lame x tayang "kawan baik" aku nih... 
ceng2!!!






edit2 gambar sambil nyanyi lagu adira n hafiz...lalalala



p/s: sile abaikan kalau rase menyampah.. itu menandakan anda normal...;p




27 December 2011

KAWAN SAMPAI MATI ;)

salam...
hari ni x nak bebel banyak.. cume satu je nak bgtau..
saya SAYANG SAHABAT saya!!!!






............................

...............................................

....................................................................

....................................................................................
























HARI itu adalah hari yang menggembirakan dan hari pecah perut dengan makan banyak n juge gelak smpai nak terkeluar makanan dari perut..!!!!luv u sayang2 semua....



25 December 2011

saye teringin nak pakai kasut bertingkat2 mcm girls kat luar sane tu....

salam...wah!!!

tajuk xley blaaa... dan mmg x ley bla betol. sebab seumur hidup, aku xpenah pakai wedges or high heels.. stakat 1 inci tu penah laaa..tapi tu pun sebab dok dalam keta je..huhuh...kalau x, mmg xde makne nye aku nak pakai.. sebenarnye, aku teringin jugak nak pakai kasut2 jenis mcm tu..tapi ape kan daya.. ketinggianku membuat kan aku nampak jelek bile memakai mane2 kasut yang tinggi. ini disebabkan ketinggianku yang ala-ala model gitu..eeeyyuuueeewwww!!! ok muntah ramai2.. hahaha.. padahal xde tinggi mane pun.. 161 cm je pun..tapi tinggi lah jugak kan???heheh.. 



 cantek gile dol-lah!!!! agak2 sakit lutut x pakai cmnie..hish2!!! dasyat betul punye orang.. tapi cun.





aku kan mmg ade masalah kalau nak pakai heels2 bagai ni.. bukan ape.. aku pakai kasut or selipar yang flat tu pun dah tinggi dr org lain yang pakai heels..agak2 cane la rupe aku bile pakai heels?? mesti cam zirafah....eh2!!!zirafah xmungkin la sebab zirafah kurus.. kalau gajah tu mungkin lah jugak sebab gajah debab cm aku.. hahahaha.. mengaku jugak ye ko!!!

tapi kan!!tapi kan!!! i memang tehingin hangat2 laaaa.. cane ni??? nanti kawen pun i nak pakai.. tapi nantikan, ksian la plak kat laki i.. ye laaa..laki i tu kecik je.. tinggi pun cukup2 je.. hhahahhaa... (mintak2 la die x bace entry ni..kalau x mampus aku!!!) huhuhu.. so, agak2 boleh bayangkan x cane i ngn suami i nanti??? eeeyyyuuueewwww... hahaha.. muntah lagi.. ok bye!!!!

(sumber *google images*) hehehe  .;p




24 December 2011

terasa dan terus terasa

assalamualaikum...
alhamdulillah. syukur masih diberi kekuatan olehNya untuk terus berkarya dlm bidang penulisan yang "berhemah" ini.. cewah!!!xde makne nye karya..merepek ade la. tapi aku msh bersyukur sb masih dpt menikmati kehidupan yang dikurniakan ini.

dan alhamdulillah juge sb sekarang ni aku dah ade kat umah...wuhuuuuu...seronok bukan main kepalang lagi sebab dapat balik. time kasih kuis sebab sudi bagi cuti seminggu. hehe.. oleh sebab dah ade kat umah, so mood nak mengupdate blog semakin membuak walhal xde bnde yg special pun yang nak dikongsikan.. heheh..tapi kan, aku nak la jugak berkongsi satu perkara ni..maybe bagi org lain, xde la pnting mane.. tapi bagi aku mmg amat penting.

korang!!! tau x ape makne nye sahabat??? atau pun dengan kata omputih nye "friend". hehehe.. camni lah... aku terus terang je lah.. sebenarnye gini lah lebih kurang  tajuknye .."terasa dan terus terasa menyebabkan hati menjadi kecik dan sekeciknya".. heheh.. buruok meno tajuknye.. tapi xpe.. walaupun tajuk burok, aku kan still berkarya.. hahhaha

camni lah.. kite sebgai manusia biase, of course n absolutely lah kite pernah terasa hati @ dengan kata lain kecik hati dgn seseorang.. xkesah lah ngn parents kite ke, ngn bff ke, ngn pakwe ke, husband or wife ke.. mmg sah kite penah menghadapi situasi tu.. tipu lah kalau korang xpernah merasa perasaan tu.. kepada sesiapa yang xde perasaan tu, mmg layak di anugerahi "anugerah alien yang xde feeling". huhu.. walhal aku sendiri pun pernah rase cm tue..

ade sesetengah manusia lebih suka mempamerkan perasaan ketidakpuasan hati diorang. dan ada juga manusia lebih suka untuk memendam rasa dan berdiam diri.. kalau jnis aku plak, tengok keadaan.. kalau bnde tu biase2 je, xde lah nak ambik port sangat.. lebih suka buat bodoh je.. nanti kang, kalau layan perasaan tu, jadi bnda lain plak.. bukan ape..aku ni jenis yang x suka marah2.. tapi bile dah marah, mmg xbez la.. yang rapat boleh jadi renggang tau x kalau aku marah.. hehehe..

tapi kan, pada pendapat aku, xyah la nak tunjuk sgt perasaan yang korang kecik hati ngn sape2 pun.. buat2 biase je la.. lagipun kite dah besar.. x syok la nak terasa2 bagai ni.. paling tidak pun, tumbuk2 bantal busk korang sudah.. lagipun, aku pasti, xde sape yang nak buat kite terasa kan?? kecuali lah yang ade muslihat tu.. yang memang sengaja nak cari pasal ngn kite.. xpun korang ikut tips aku.. adat lah tu kalau manusia tetiba kecik ati ke ape... ngn mak ayah sendiri pun kadang2 kite kecik ati.. ni kan pula kawan2 sendiri.. lagi lah kan!!! so, xyah nak take serious sgt.. buat2 biase dah... lagipun, x larat dah nak pujuk2 orang ni..simpan pujuk2 tu tuk husband i nanti yer.. hehehe..

k laaa.. jumpe lagi di entry yang lain..daaaaaa..


sape sayang mama, jatuh tangan!!!!!huhuhu..




26 November 2011

hambik kau!!!

salam maal hijrah semua..
hehe..mood sgt lah gembira sebab tanpa dirancang, aku dah ade kat bumi kelantan ni!!happy sgt2 sebab dpt balik. mula tu, punye lah rncang nak balik.. tapi disebabkan tiket xbeli lagi, so aku batalkan jelah niat  tu..alhamdulillah..Allah Maha Mengetahui, dengan izinnya aku berjaya jugak balik umah..tq my luvly brother sebab engkau, aku dpt jejakkan kaki kat umah..so kami balik bertiga..penumpang sorang lagi tu, ofkos la my busuk.. nsib baik ade die, boleh tolong drive keta..maklumlah..kiteorang bertolak balik pas office hour n ofkos lah my bro penat dol.. so, tolong gajikan my busuk tuk drive lelaju balik kelantan.. tapi, smpai gua musang je la sebab nye mmg rumah dia dekat situ.. xkan nak balik umah aku kat bachok plak kan???hahha..gatai!!

ok!!nampaknya dah lari topik sangat dah tue..hehe..actually, nak story sikit ni..sikit je..xbnyak pun..huhu..sebelum ni aku penah post entry pasal speck aku yang xsiap2 tu kan??? dan aku nak gtau ni (walaupun xde sape nak tau), awat ghuper speck aku besaq giler???hahaha...muka aku dah la petak..speck tu pun petak di tambah lagi dengan pembesarannya..aduyaiii..cane la aku pilih ni.. mesti ade je yang xkene..hahha..tapi nak wat cane..dah terpilih dan terbayar..so terima lah hakikatnya..ya ampun!!!ngak saggup gue!!huhuh..




hambik ko!!!beso gedabak!!!ade sape2 nak track in x??hehe..terpaksa terbalikkan sebab xsggup..haha..
gud bye...(gile)



18 November 2011

DIRIKU sbg student

salam.
hari ni dok sorang2 kat bilik sebab sorang balik rumah dan 2 orang lagi pegi induksi ekstival nye kat kampus..aku kat bilik sorang2cuba buat keje yang berfaedah di hujung minggu yang membosankan..bangun pukul 10 pagi, trus mandi, basuh baju, pakai cantek2 (t-shirt ngn tracksuit je pun ;p), pastu solat dhuha sat, n then ngafal quran surah an-Nur.. fuh!!surah yg sangat menakutkan sebab xpernal hafal surah ni..bace pun jarang sekali..lainlah kalau surah yassin kan??hehhe.. so, mesti buat yang terbaik..bukan saje tuk exam, tapi kerana Allah dan ilmu yang perlu aku bekalkan di dunia mahupun akhirat..harap sangat bile dah hafal, aku boleh ingat smpai ke tua..doak2 ek..amin..

pastu, breakfast ngn milo n biskut jacobs smbil2 main fb..heheh..dan diorang tetiba balik bilik bawak makanan free..ape lagi!!!bantai makanan diorang... pastu solat zuhur dan truskan perjuangan sebagai student..hehehe..bajet rajin ye??.. bukak buku undang2 harta dan cuba bace subjek baru tuk sem ni..hhmmmm..agak susah jugak.. tapi nak wat cane??perlu usaha sebaik mungkin.. iktkan hati malas ok.. dan kalau ikutkan hati, nak je amek surat berhenti belajar..hehhe.. tapi nak buat cane, terpaksa la lawan sumua perasaan itu demi agama, negara, ma abah dan diri sendiri yang tercinta ni...

alhamdulillah...masih diberi lagi kekuatan oleh Allah s.a.w untuk meneruskan jihadku ini...harap aku dpt buat yang terbaik dan terbaik lagi.. segala kelemahan dan kekurangan akan aku cuba perbaiki sedikit demi sedikit.. orang di luar sane, doakan untuk diriku dan juga diri anda sekalian...
assalamualaikum

p/s: cuba untuk melawan perasaan rindu kat umah n family tercinta..T-T..insya'allah..kau boleh FARHANA!!



14 November 2011

new sem begin

assalamualaikum..

berjaya jugak update blog di tengah2 ke"busy"an ni. ok. sekarang saya dah ade kat bangi for next semester dan sekarang ni juga, saya sudah berada di semester 6!! yahuuuu!!! walaupun still ade baki 2 semester lagi, tp saya tetap happy ok sebab lagi setahun, sy akan habis belajar..(jom tadah tangan mohon doa tuk saya..hehhe).

ok.. nampak macam happy kan. tapi hati ni tak lah se"happy" yang digambarkan.. sebenarnye, saya HOMESICK!!! rinduu gila kat umah nun jauh di sana.. dan sekarang, tiap2 hari saya akan tenung kalendar lame2 pastu  menghitung hari mau pulang bercuti di kampung halaman..huhu.. dah tua2 pun still homesick.. nak wat cane?? mmg ni lah diri saya..;)

dalam tengah2 homesick tu, sempat lah jugak pegi jalan2.. tak de lah jalan2 sgt pun.. pegi giant nilai n nilai 3 je.. tu pun sebab nak beli barang2 bilik. mklumlah, baru start sem baru kan..semua nye nak baru.selain tu, saya dan kawan2 pegi kenduri kawen kawan kami..sebenarnye, xde lah kenal sgt.. sebab kawan yang kawen tu kawan kepada kawan saya..tapi kenal lah jugak.. lagipun die jemput. so mestilah hadir kan??

hhmmmm.. makin ramai kot kawan2 saya yang dah kawen dan akan kawen.. kdg2 rase jelous. tp bila pikir balik, x nak lagi. bukan ape, bnyak lagi cita2 yang belum tercapai lagi ni.. dan sekarang, tiba2 rase cm nak amek master je pas degree ni.. abah dan ma dah on dah.. mksudnya, dah ade sponsor la nanti iaitu mami n dadyku..huhu..insya'allah..mintak2 tercapai..

otw kenduri kawen k.niza...;) gemmmoookkkk!!!!

k la..setakat tu dulu..ade masa, nanti kite update lagi yer.. nak g mandi n sembahyang maghrib dulu!!assalamualaikum...




2 November 2011

diet yang MENYEKSAKAN dunia batinku

Salam hidupku...;)
baru bangun nih.(smbil2 lap tahik mata jap). : p ..oh no no!!bkan nye selalu aku bgun waktu cmnie.heheh.. lagipun pukul 5 tadi, aku bangun bersahur. (xde rase riak di situ juz bgtau..hehe)..
semalam ma abh ajak puasa sekali.. so aku join je la.. di samping tu, boleh la aku t04 baki yg aku x qada' puasa bulan ramadhan dulu..so sape2 yg x qada puasa lagi, cepat2 qada ye adik2 semua. jgn lengah-lengahkan ye sb kite x semua xtau bile kite mati..maybe esok, lusa atau 10 tahun lagi.. hanya Allah je yg tau.. dan solat plak jgnlah ditinggalkan..pesan untuk diri ini sendiri..

dah!! kite tutup bab puasa ganti. sebenarnye, aku nak buat announcement ni yg aku tengah ''ON DIET'' sekarang ni!! kepada yang mengenali, sila jgn kutuk.. aku tengah belajar nak istiqamah ni tau. hahah.sebenarnye, sejak bercuti kat umah, aku cuba jaga pemakanan aku walaupun kdg2 ter''OFF'' jugak dietnye. tapi kan, xde la diet mane pon.. aku tetap makan nasi, tapi dalam kuantiti sedikit je.. seingat aku masa kat umah, xpernah kot aku tmbah nasi. nampak mcm cool je kan??? pdahal dlm hati ni, seksa gile tau x??aku paling x suka la bab2 nak kena tahan makan ni.. dah la selera aku semenjak mencapai 20an bertambah2.. heheh..

cuba korang bayangkan, dah la aku yg kene masak kat umah. tapi aku yg makan paling sikit!!
huiishhh!!!tragis ok??.. kalau ikutkan hati, mau je aku letak nasi penuh satu pinggan, pastu mkn dpn tv..fuh!! mmg masyuk la.. tapi..apo kan dayo den.. lemak2 tengah berleluasa sekarang ni. so, hanya satu je jln penyelesaian nye.. jago makan!! jgn dok jadi pelohap sgt.. (jadi x aku ckp nogori..haha)

di samping control makan, aku juga cuba amalkan senaman yang terbalik terlentang tu.. pastu, kdg2 terkinja-kinja kat dlm bilik, pasang lagu korea kuat2, menari bajet mcm artis korea gitu.. siap ikat rambut tocang lagi mcm Park Bom sebab nak ambik feel jadi artis korea jap. hahhaa... so, smbil2 perasan terkinja2 dpn cermin, at least keluar jugak peluh aku.. kesian kan???

tapi tu lah, nak diet ni memerlukan segala pengorbanan dr segi zahir dan batin.. cer bygkan, aku ni kan jnis yg tetiba mengidam kalau nak mkn sesuatu.. contohnye, tiba2 aku nak mkn ayam mcd. tengah2 aku pikir tu, terus aku ckp kat diri sendiri..."na...ckp nak slim melim mcm lisa surihani.. mane boleh mkn bende2 mcm tu.. nanti lemak kau yang dah berkilo2 tu akan bertambah menjadi kilo-kilo-kilo.. kau nak ka ha??oh no!!! xsggup ok?? dan aku jugak x snggup nak kene tahan makan bnde yg aku suka..tapi apakan daya.... cepatlah jgn dekati diri ku lagi wahai lemak!!!kasihanilah daku..











i'm adore park bom (2ne1).. disebabkan aku minat sgt die ni, so name kedua ialah pARK ana!! hahha.. bukan parking ok?? hahha.. walaupun ade yg ckp si bom ni penah buat plastik surgery, ade aku kesah?? huhu.. yg penting, die mcm barbie doll.. k laa...tata..



1 November 2011

kEmPuNaN-kEmPuNaN

salam...
hari2 update blog, bez jugak sebenarnya. boleh hilangkan rasa bosan bile ada kat umah ni.
tapi, kalau dah hari2 update, nanti dah x tau nak update pasal ape..
tapi, nsib baik hari ni, ade bnde yang aku nak luahkan kat sini..

mcm ni cite nye..
isnin minggu lepas, aku ngan family pegi kb mall sb nak buat speck mata.
smbil2 tu, ma nak cari nset. katenye nak cari nset yg ade gps..(mcm2 la ma aku ni)
so, aku buat lah speck mata dekat Milan sebab ma biasa buat speck matanya kat situ..

so, aku pilih speck mata yang besar bingkai wrna grey (kalau xslp la..huhu..lupa plak). 
mula tu, aku berkenan kat st speck ni..cantek mmg cantek..first time try, trus trpikat..
time try tu, xpulak aku tgk brand speck mata tu.. pastu try laa tnye org kedai tu..
nak tau bape??
RM 500 ok!!!
harus besarkan font kat ats tu dan letak kaler merah..
nak bagi clear sikit..
bagi org mcm aku ni, hrge tu agak mahal ok???

tp hrga tu dah lps less laa..ni x tmbah power mata aku lagi..huhu.. 
mmg kempunan.ptut la mahal, brand CK kot..
bodek punye bodek ma, tetap x bagi..bukan ape.
ma ckp, kalau beli yg mahal2 pun, bukannya aku selalu pakai..
,x berbaloi la kate nye...
waAAaaaAAAaaa!!!(kukuciwa)

so, aku pilih je la brand ntah pape...
lupa plak ape name brand spek yg aku tempah tu..
ok laa kalau nak dipadankan dengan harganya..
aku ambik yg bingkai besar gedabak punyer,
cermin pun besar gile..snang nak skodeng mamat hensem nanti kat kolej..hahhaa.
pastu, seller tu jamin boleh siap dlm masa seminggu...



lebih kurang cmni la speck yg xsiap tu...haha..
speck mata yg ni adik aku beli kat pasar mlm mane ntah..gile kelabu cerminnye.. 
power xyah ckp la.. kosong!!! huhu

pastu, skang ni dah seminggu 1 hari..
trus aku call kedai tu tnye dah siap belum..
nak tau jawapannya ape???
stok cermin mata xsmpai lagi..
wat the fish betul..die ckp kene tggu dlm smnggu dua lagi...
dah la pas raye haji aku nak kene balik bangi dah...
aduyaiiiii....
ngade2 betul.. hari tu, gatai sgt jamin smpai dlm mase seminggu kenapa???
hish..mmg menyusahkan.
so, mmg kempunan lagi la nampaknya..
mmg mcm ni kot nsib aku.. kalau order makanan, msti tang aku je yg bermasalah..
kawan2 lain dah siap habis mkn, mknan aku je yg xsmpai2 lagi..
erk???tetiba plak msk part ngoder makanan..huhu..
abaikan...

xpe2.. redha je.. hahaha..
mtk2 dpt siap sebelum aku pegi bangi..
aminnnnn...

*mcm katak x gmbr kat ats tu*huhuh




30 October 2011

i like to move it!! move it!!

salam gengs...
wah!! nmpaknye mood meng'update' blog semakin menjadi-jadi... kenape ye??? hhhmmmmm... maybe sb tggal smggu je lagi i kat umah ni.. kalau dah start new sem, confirm2 la busy kan?..

 actually, today i nak story lah sikit dress up yg paling i suka skang ni..simple but nice, selesa dan xperlu nak tarik2 baju bagi longgar (sape yg pakai baju ketat mst ade rase cm ni) hehehe... sejak2 badan dah berisi banyak  ni, im prefer pakai baju longgar2... sb bile pakai baju yg ketat2, rase cm geli n rimas sgt2... pastu rase cm org pndang kite semacam je... kalau pndg yg elok2 xpe.. ni takot sebaliknye... hehe..so, mmg x suke akan perasaan tu ok!! 

tudung plak, of course bawal mnjadi pilihan utama kue..heheh.. shawl plak jrg2 je.. tapi kalau nak lebih selesa, i suka pakai bawal... snang dan rngkas.. tapi tang nak bntuk muncung tu yg susah sikit.. kalau pakai shawl plak, tang  muka jadi bulat tu yg xsuka.. nak buat cane.. pipi mmg xley nak bendung dah..hehehe



dis is who i am...;p


jumpe lagi di lain entry..daaaa...

*sejak bile ber'i' plak cik nurul farhana oi!!!*
-saje gedik xdop kijo-




cuti-cuti Malaysia..hoi..hoi..hoi!!!!

salam...Ya Allah...almost 3 years i x update blog ni!!! oh!! mmg melampau..pdhal last entry i post mase bulan puasa je pom...hehe..mmg mengada2..yerk!!! pehal plak gedik nak ber 'i' bagai ni...xpe2..xyah hirau sgt org mcm ni ye wahai kekanda adinda nenda sekalian..

gini lah gamaknye org yg dah lame xsapu sarang tebuan kat blog ni..mereng xtentu pasal..merapu bukan2..ish!!! k la...sbenarnye nak cite kat u olls semue yg saya baru je balik bercuti2 malaysia kat kuantan..hehe... percutian ni mmg x dirancang.. semuanye sb idea abg aku yg tetiba ajak bercuti pegi gambang same2... kbetulan lah plak, mmg aku rndu sgt kat azim, my little cousin yg dok kat kuantan... so, trus aku pujuk ma n abah... hehe..

time geng2 India tngah syok celebrate deepavali, kiteorg bertolak ke gambang..heheh..jln mmg x syok..rase cm lmbt gile smpai.. dlm pukul 3 lebih, smpai kat gambang... kiteorg stay sane satu malam je..x mo dok lame2 kat gambang tu sebab hrga die 'boleh la tahan'.. xlarat nak bayar walau pun abg n kakak ipar aku yg bayarkan.... hehehe..

mlm tu, kiteorg pegi teman anak sdare aku si budak busuk zara sofea main2 kat drypark..kat situ, bnyak mainan tuk budak2 je..mainan tuk org2 dewasa mcm aku ade cikit je... mmg aku xlepaskan lah peluang main2 bnde mcm ni..syok woooo...naik bnde yg pusing2 smpai kaki aku naik krem..hahaha..rase cm nak melambung dr seat tu pom ade jugak..mula2 bukan main confident.. bile dah start pusing yg mcm puting beliung tu, trus aku berzikir...hahaha.... tp bez ok.. boleh la kalau sape2 nak hilangkan stress naik bnde ni...n then, masing2 pulang ke bilik untuk mendendangkan lagu krrroohhhhhh sb masing2 kepenatan... smpan tenaga tuk esok plak.. huhuh


esoknye, pas je breakfast, trus gerak g kat waterpark punye location...jarak antara tmpat hotel ngn waterpark ni, agak jauhlah jugak bagi org yg pemalas cam aku ni...hehehe... so, kitorg naik keta yg pnjg tu... yg mcm keta kat zoo negara.. hahaha..rase cm nak beli pun ade keta cm tu..xyah nak bukak2 pntu keta n tgkap...tp kalau time hujan, ribut petir, mmg melayang la jwabnye..hahhaa... sesapa yg nak msk kat waterpark tu, juz byar 25 sorang.. xmahal kan???mmg berbeza dengan sunway lagoon tp ok lah..mainan nye pun xde la byk sgt pun...tp kiteorang main kejap je sb nak kene checkout kol 3 nanti.. so, mmg xpuasssss....


yus (my bro) n sis in law..

zara sofea n her abi...

mama tgah pujuk anak yg xreti2 nak berhenti main..hahhaa..kesian k.ipar ku..


pas je checkout, pegi kuantan plak umah mak sdare....tido sane 2 malam.. spnjg dok sane, pegi jalan2 kat bndar kuantan, makan2... n then, pagi2 sbtu, otw balik umah tersayang..rase sdh sb nak tggalkan si busuk azim, my cousin yg sgt baik n comel sgt2...ntah bile plak boleh jumpe...huhuh..


johny time!!!(cm ni ke eja??erk))

selebek***

alalala..tomei nye...

bajet..cis!!

bajet candid!! cis lagi skali!!

cumi n my little cousin, azim cayam..


harus ade kami be2...heeee;)

azim sayam...nanti k.uyu dtg lagik erk...miss u tayammm...

lps ni, nak ajak ma abah pegi kuanta lagi..nak jumpe si azim busukk..seyesly aku suke bdak cmtue..snang gile nak jaga...hhhmmmm...sebelum tu... oit2!!!! nak tmpang wish befday kat budak busuk la kat sini..hehehe..hari ni 30  Oktober 2011, genaplah angka 23 umo budak busuk yg paling aku sayang... wish u happy bfday ye SUZU tayam.. smoga murah rezeki, pnjg umor, cpt2 kawen ngn saye ek??? hahaha..n then, cpt2 kumpul duit ... saye nak kawen grand2 mengalahkan memey!!! hahaha...daaaaa...



20 August 2011

berbuka~~~

assalamualaikum u olls sekalian...haih!!! makin rajin plak aku menghupdate blog ni ye... mengigau ke ape?? actually, nak story mory nih sikit...ptg tadi aku, aku ngn si busuk dijemput berbuka kat rumah kawan die kat serdang.. so untuk tidak memusnahkan harapan beliau dan isterinye, aku dgn rela hati bersetuju demi menjaga hubungan silatulrahim antara kami... cewah!!hahha...lupa plak nak bgtau yg kwn si busuk ni dah beristeri dan baru je dpt anak sorang...siyesly bile tgk diorang anak branak membuatkan aku bergelora untuk berkahwin... hahhaha.. gile gatai kan??

ofkos muka aku first...;p

then baru la kami ber2...huhuhu...gile serabai!!

dan haruslah ade gambar die  sekadar menjaga hati...hahahha


kiteorang kuar dari bangi dlm pukul 5.30 pastu singgah beli kuih kat bazar pkns bangi jap then terus ke rumah beliau.. kitorang smpai dlm kol 6.45... so, aku bajet diorang dah siap msk la tapi sebaliknye terjadi... hahaha.. kalut ribut  diorang kat dapo menyiapkan mknan berbuka tuk kami...sungguh terharu... lain kali nak dtg lagi ye!!! hahaha..pastu sampai je, aku trus dukung anak beliau yg berusia 3 bulan....mmmmm...mmg aku cubit2 la..geram kot( ade sumber yg xsah di situ yer ;p ).. pastu aku tggalkan si baby ni kat si busuk ni yg tgah syok main fb... hish!!mmg muka x malu betul. pegi umah org pun smpat 0n9... so aku pegi la tolong mane yang ptut..

aku masuk dapo tnye mane yg patut buat, pastu cari modal nak borak2... hahaha.. nsib baik lah si isteri die ni umur stahun lagi muda drpd aku... so boleh lah berlagak cm kakak cikit...hahaha.. pastu, tgah2 aku tolong ni, si isteri ni nak g mandikan si baby ni... sedangkan satu lagi menu belum siap iaitu menu kegemaran aku... kailan ikan masing... so dgn muka x malu, aku tawarkan diri nak masak sayur tu... hahahha.. mmg aku buat cm umah sndiri la... hohohoo.. padahal dlm hati, debar kot.. kot2 la nanti xsdp ke??? hahaha... 

alhamdulillah...semuanye berjalan lancar... yg pnting perut aku pun kenyang..hahahaha...mmg dasar makan bnyak cmtu la...hmmmmm...TRAGIS x cite aku? xkan?? mcm xde motif pun ade jugak...;p... xpe lah...saje je nak manmbahkan entry kat dlm blog ni...hahahha... alasan yang mmg xboley bla... ok la.!!!bye dulu la yer... nak sahur plak nanti.... assalamualaikum...




18 August 2011

nak cantek???

salam satu ummah diriku ucapkan...huh!!!xsgka.. dah pukul 3.16 pagi, tp mata ini terus segar bugar dengan hendakNya.. hehehe.. falsafah campur bahase kelantan pulak ye malam2 bute mcm ni...mmmm... malam ni, tetiba nak buat satu entry tentang cantik... cuba lah aku tanye korang yang perempuan ni, sape yang nak jadi cantik, agak2 nya majoriti ke minoriti yang angkat tangan nak jadi cantik cam barbie doll yang dok jual kat pasar raye tu??? kompem semua nak jadi cantik kan??? xyah la nak kencing aku, kalau lah tetiba korang bagi alasan macam ni...jap2... testing2 dulu.."buat ape la nak jadi cantik, bukan boleh bawak masuk dalam kubur pun. yang penting amalan".ye!!! mmg pe yang dialog kat atas tu cakap semua betul...cantik mmg xley bawak bile dah mati nanti...tp kan, xyah la nak tipu hati korang kalau xnak jadi cantik...tu mmg pnipu besar lah kan??? cuba bayangkan tetiba ade manusia ni dok puji korang cantik la, lawa la, cute laa...x ke rase tetiba ade satu perasaan tu timbul.. perasaan tu mestilah epi kan??? so, setiap manusia yang bernama perempuan ni mmg xley dipisahkan dengan nak jadi cantik... tp kan, jgan lah smpai cucuk botox sane sini. tu x kira plastic surgery lagih..kita boleh nak jadi cantik, tapi jangan smpai mengubah ciptaanNya sudah... pastu xyah la nak takabur sgt... nanti benci dek orang pulak yer...huhu

wah!!!mmg pnjang betul entry malam ni...xpe2... time rajin ni, baik aku taip entry panjang2.... hehehe...;p. kalau lah korang tanye aku pun, kompem lah aku jawab NAK!!!!saya suke menjadi CANTIK!!! hahaha...walaupun pada hakikatnye, xde lah cntik pun... manis tu ade lah... hahahhaha...gelak setan jap!! ok!!! mmg perasan gile..hakikat keperahsantanan itu mmg aku akui..tp xde lah over sgt kan?hahaha... tapi kan, skang ni mmg aku prasan sangat2... keobsesan  perempuan skang ni yang nak jadi cntik tu mmg terserlah lah... dengan dress up nye yang pelik2 la, make up yang tebal berinci-inci.... huh!!!mmg tergugat la iman bagi orang yang x reti berfesyen macam aku ni.... hahhaha..(sebenarnye jelez... nangis jap..T-T)...

rata2 aku perhatikan, Diorang mmg tersangat pndai menggayakan pakaian...tu x kira make up lagi... cun weh...aku yang tengok pun tergugat iman...padahal diri sndiri ni perempuan....hahhaha...no!no!i'm not a lessy..ok? pastu, aku penah la terpikir, diorang xpanas ke pakai baju yang bnyak2 lapis tu, xrimas ke?x cair ke make up diorang??kalau aku, mmg kejap je la bedak kat muka ni....huhuh... heran kan? so sbgai seorang perepmpuan, aku mewakili mereka, sangat2 lah berbangga dengan kebolehan dan kelebihan yang ada dalam diri mereka ini....SYABAS bette!!! so, pada mereka yang di luar sane, trus lah bersaing dalam dunia kecantikan ini... yang pasti, aku tetap simple... xnak memeningkan kepala nak fesyen bagai ni...juz tepek bedak rona sutera, pakai lips balm, celak cikit (tu pun kalau rajin), dan kepit bulu mata..nak bagi teraangkat sikit...hahaha..

itu lah diriku...sesungguhnya diriku begitu bermakna....auwwwww!!!sebelum tu, nak bagi pesanan sikit.. termasuk diri  sendiri... bagi yang rase diri tu x cantik, udah2 la tu...buang lah tanggapan tu yer... lagipun xbaik!! setiap yang Allah cipta ade baik dan buruknye... Allah menilai kite dari amalan, bukan nye dari paras rupa...dan bagi yang terasa dirinya cantik, jaga lah kelebihan yang Dia bagi dengan betul...dan jgn slah guna kan kelebihan itu... sesungguhnya, nikmat itu hanya lah sementara...sekian saje karangan untuk malam ini...daaaaa.... assalamualaikum...

budak kecik ni comel gile...tembam!!!!rase nak cubit je bagi tercaput pipi tu..geramm!!!


10 August 2011

aku ketika berduka

salam...
nak senyum n gelak banyak2 malam nie bole??? pastu wat muka xley bla mcm gmbar kat bawah nie...entry kali ni mmg mengada2... eh... rase nye bukan kali ni je... berkali-kali dah pun ngengadanya..huurrmmmmm...sedih la..xnak pikir...tp kene pikir jugak...
xpe lah...mgkin ni lah yg aku perlu ambik dan sematkan kat sanubari ni..dan jadikan ia sebagai pengajaran dan juga peringatan pada masa hadapan....



harus ke tampal muka sndiri sebesar-besar alam???

*hanya aku dan Dia saje yg paham* maaf di atas kecelaruan bahasa dan pembinaan ayat...



1 August 2011

sayu sgguh hati ini

assalamualaikum...
aku syg family aku!!!! ehh... tetiba je kan??? semua ni sb esok pagi nak balik bangi.. sedih laa... nape la tiap kali bila je nak balik bangi, aku sedih? sayu? padhal skang ni aku bknnye kat klntan.. kat serdang je pun... wlaupun aku kat serdang, aku ttp sayu nak tggalkan serdang ni... sebabnye, ade adik ngn abg aku kat sini...huhuh.. wlaupun ma abah xde, aku ttp rase happy sb one part of my family ade kat sisi aku... oh Tuhan!!nape la manje sgt... drpd skolah lagi aku slalu berperasaan begini tiap kali nak balik ostel wlaupun skolah aku dulu xla jauh sgt...huhuh... sedihnye...cpt la cuti... pastu nak raye plak... T-T
























31 July 2011

happy RAMADHAN..





ASSALAMUALAIKUM...
alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi aku masih lagi berkesempatan menikmati Ramadhan kali ini..hari ni adalah hari first kami sbg umat Islam menjalani ibadat puasa yang penuh bermakna ini..hari first berpuasa, aku sahur kat umah abang kat serdang... kami bertiga adik beradik sahur same gitu..kira kami lagi bertuah dr ma abah yg kat umah tu yg terpaksa berpuasa ber2..tetiba rase kesian plak..msti diorang sunyi sgt kan kami adik beradik xde kat umah mase bulan bahagia mcm ni..tp xe..lagi 2 mggu, diorang dtg berpuasa kat sini..wlaupun xlame, tp kesah la asal diorang dtg.. ye la.. aku pun xley balik kot mse bulan puasa ni..
sb nati dah nak final pas raye..so stiap kls yg ade tu, mmg pntg laa..so, mmg blh dikatakan hampir sebulan jugaklah aku puasa kat sini.. huhuhu..sedih...T-T...k la...aku harapkan kite sumua dpt jalani ibadah puasa ni
dgn sempurna dan mendapat keberkatan dariNya..amin...insya'allah... k. la.. da.. assalamualaikum



26 July 2011

assalamualaikum...huh!!!susah kemain lagi aku nak update blog ni...sbelum nak bukak tu, pikir bnyak kali nih!! nak update ke xnak??xnak ke nak??dan skang aku update la jugak sesikit...nak bagi bersihkan smpah sarap yg tgah melonggok bagai tu... ehehhe..bkan ape...aku malas bersebab..heheh ngengade kan??sebab yg plaing utama ialah M A L A S T A H A P C I P A N Z I ....mmg mlampau-lampau laaa...asgment pun buat last2 minit ok??? huh!!mcm mane la nak buang sifat malas tue....haishh!!!

ok la...xnak melampau2 plak membebel ye.takot nati termuntah plak....mmg xde pengisian langsung la blog aku nie... hahahha.. sebnarnye, aku update ni sbb nak smpaikan berita gmbira...my bezfriend aka roomate aku nak tunang!!!yeah!!!!! mmg debar r weh...cm aku plak nak tunang yer???hahha..tahniah MCNA sayam... pasnie, dah ley nakal2 dah cm dulu... tapi mcm ade masalah la plak..die tunang dlam raya ke 3 atau 4 kot...so takot nati xley pegi sb mase tue org tngah sebok nak beraye...adooiiiii....mntak2 la dpt pegi...pastu siap nak tido sane lagi...hahha.  

wei...dah la...xtau la nak taip ape lagi..otak pun rse cm dah berat sgt nie...mklumlah...tngah nak selsema kate kan??? selsema pun nak berlagak kan???x paham betol la...k la...chow dulu ya...assalamualaikum


syok oooo kawen!!!!hahaha..sengals!! tetiba nampak ade dagu dua...xmauuu!!!


p/s: tolong doakan aku cepat tunang n kawen ek????pastu dpt baby...auwwww!!!seronoknye...cumil nye husband ngn baby tu...;p...hahaha..


7 July 2011

i'm the best

salam....ngehngehngeh... terharu sgt2 sb spnjg cuti midterm ni, ade jugak bnde yg aku nak updatekan... hehhe.. mula tu rse cm xde ape yg nak dipostkan... tp mlm ni ade la jugak modal 2 3 sen...


weh!!!! straight to the point... aku terharu gile2 wei sb 2ne1 ade lagu baru... seyesly hot bebeh!!!!  title lagu tu i'm the best.. bkn nye aku yg the best tu yer... so..jgn slh faham dgn title post kat ats tu okeh!!....huhuh..btw, lagu n dance die mmg mantooop laaa...ngn aku skali rase nak melompat...tapi kan, dlm hati ni, xsbr rse nye nak g kuis..nati boleh la try dance diorang ngn geng2 roomates...huh!!awesome gile..bajet cm sibijik boleh tirulaaa..pdhal hancus...aduh!!tetiba rase cm xsbr pulak  nak g aerobik...auuummmmm...
seyesly suka dancing walaupun xreti n keras mcm tiang bndera kat skolah tu..huhuh

nah!!!aku sajikan sikit vid group korea nih..version live punye...baru syok sikit layan..





*monolog dalaman: xmo balik bangi!!!*


3 July 2011

ini takdirNya untukku

assalamualaikum

aku juz nak luahkan sikit prasaan ni..
bukanlah luahan jiwa yang bersifat jiwang..huhu
tapi luahan yang bersifat aku sndiri xpaham..(sory bagi pening sikit)

aku rase, bulan ni mmg bulan bertemakan air mata...
pas satu2 mslah datang...
smpaikan aku naik fed up dah...
tp alhamdullillah...
Allah msh sygkan aku lagi...
dengan kehadiran ma abah, kawan2 kat sisi buatkan aku trus lupa..
gaya aku cm masalah besar gile kan???
tp bg aku mmg besar la..
sebab ia melibatkan duit!!!
DUIT OK!!!

tipu lah kalau org ckp duit xpntg..
bg aku, duit memainkan peranan yg sgt pntg buat masa ni..
tnpa duit, xley kawin grand2!!!haha..hempok kpala sndiri sat..
kalau nak kawin grand2, mmg 40 taun baru dpt kawin..
hhmmmmm...

meh nak list kan sikit problems yg mmbuatkan otak aku risau tahap baban ni..

1. PT bodoh x dpt2 lagi...
2. tetiba time cmni lah vivas buat hal...
3. waranty slip vivas hlg dlm simpanan si nyanyuk aku...trus msnah hrapan nak g antar kedai vivas si al lan tu sb kompem2 kene bayar kalau dah repair..
4. dah byar brdbnd maxis, tp xleh nak guna sb maslah sim x ley detect..nsib baik adik yg tolong byarkan..xpsl2 burn cmtue 48 hinggit..
5. keta si busuk aka si nyayuk plak nak kene service..so meraih simpati kat sape2 yg nak tolong..
6. xley nak enjoy sb xde duit!!!!

waaaa!!!
so duit pntg ok!!!
the moral of the story...PT NGENG!!!!trmsuk kolej aku..


LEBIH KURANG CAMNI LAH GAYA AKU SKANG NI...
so, hdup ni xslalu kat ats..
kdg2 kite ats, kdg2 kite kat bawah..semua tu ujian Dia untuk hamba mcm kita ni...sdih sat..T-T




4 June 2011

labrary vS student

salam....

wah!!!!kesian nye kat blog ngok ngek aku nih....mmg terabai gile ah!!!kan aku dah ckp, bile dah msk blaja, mmg x de mase nak blog2 bagai ni..fb pun bukak tuk tgk notification je...heheh..kesian kan??

mmndangkan skang hujung mggu dan kebetulan plak aku kat umah abg kat serdang ni, so aku berkesmpatan lah nak update sikit..internet pun laju..di tambah plak dgn mood yg rajin, so dpt la nak tekan2 keyboard laptop burok ni...

ok...xmoh lengah2 kan lagi...ekceli aku nak cite sal g pustaka negara mggu...busuk jugak la aku peram gmbar xsenonoh kiteorang tu selama seminggu...hahhaa..kalau ikutkan, balik dr pn tu, terus aku nak update blog..tp sebb kebebalan brodband, mmg xdapet laaa..kiteorang juz pegi 4 org je..aku, tikahhanem, n fiza...kiteorang naik ktm je...xmmpu nak g ngn keta..hahah..tp mmg sronok la walaupun agak kepenatan..yg kelakarnya, kiteorang semua pakai wrna biru kecuali tikah...so, kiteorang lebih kurang cm kumpulan nasyid la...ketua nye, kompem2 la tikah yg pkai baju wrna pink...hahhaahahha..
jom layan kepoyoaan kiteorang...



hanem yg ngok ngek....

bersama ngn ketua nasyid

hanem yg ngek lagiii....haha

hanem yg admire aku...

lobang idung mu mmg.....smbg sndirik!


da!!!!!mood malas dtg balik....


18 May 2011


salam...

wah!!! lame nye xupdate blog kan?? hhmmmm...gaya mcm sebulan x update.. heheh..
maklumlah...sejak2 msk blaja balik ni, nak on9 pun xde mood sb mood still kat umah lagi...huhu.. nasib baik ade kawan2 yang menghepikan diri ini...hahhaha

korang2!!!! nak tau x???aku pegi panjat bukit tauuu...bukan sebarang bukit ok??
bukit ni agak tggi gak la..name bukit ni BUKIT BEROGA.. letaknye kat semenyih...aku pegi ni pun mmg x dirancang..tetiba je Sue ajak pegi...mula tu rase cm xnak pegi je...ye la... aku mane ade pngalamn pnjat2 bagai ni...tapi kan, mmg bez la bila dah smpai kat puncak..tp yg xbape nak bez nye, bile balik je hostel, kaki lenguh doe...smpai skang msih lenguh kot...

yang ikut pegi rombongan kak limah ni cuma 12 org kot...laki 5, pmpuan 7..ekceli, bnde ni budak ex-dip syariah yg anjurkan..konon2 wat reunion la...tp xramai yg serta..so diorang ajak2 la sape2 je yg nak pegi...huhuhu...

ok!!!meh nak cite pngalaman pertama panjat bukit ni... bagi sesiapa yg xpernah pnjat, mmg agak menakutkan yer... korang bayangkan...nak naik tu mmg kene berhati2... tu time nak pnjat... time nak turun pulak, ya Allah...merangkak-rangkak...lutut ni siap nak tercabut.... huhuhu..tp mmg bez wa ckp sama lu....bez ah!!!!puas kot rase....lain kali xnak pegi dah...hahhaha...sebab boleh hilang 5 kilo lemak...kesian kat lemak terpaksa nyah dr idup aku..haha..pas je pnjat bukit, kiteorang singgah jap kat sg. tekala... sebab diorang nak mandi...tapi aku ngn saed x mandi la....heheh..jom layan keindahan bukit nih bersama keindahan kiteorang skali...hahaha



2 muka budak kelaparan saat smpai di puncak...;p


see!!!cantik kan???time ni kol 7 pagi kot...


muka gembira lps melantak ayam bakar...hahaha


sebelum balik, posing puas2 dulu...cantik sgt kot kat ats ni..


dah habis posing, tiba mase tuk turun...mmg debar!!!


yeah!!!!dah smpai kat bawah dah...semua cuba buat muka epi walaupun penat..haha


puas!!!mmg puas!!! ni je la gmbar yg aku rase boleh letak..yg lain, biar lah jadi simpanan aku...huhu..kang banyak2, muak plak org nengoknye...k la....nak blah dulu...daaaa...