31 March 2011

produk kecantikan yang aku penah pakai sepanjang 22 tahun..

salam u olls...

meh nak cite ckit produk kecantikan yang aku penah pakai smpai ler skang..ni aku cite mana yang ingat je la eh..hehhe..maklumlah..nyanyok ckit.

(1) FAIR & LOVELY 
(2) CLEAN & CLEAR
(3) OLAY
(4) SAFI
(5) TIA AMELIA  
(6) D'WAJAH
(7) SIMPLY CT
(8) NANO WHITE 

haaaaaaaa!!!banyak x?mne x nipis muka aku kalau dah mcm2 product aku pakai..huhu..tu pun, aku rase ade lagi yg aku x list kan..xlarat la nak mengingat balik..so skang ni, aku dah stop pakai nano white..nak tau aku pakai ape..mmg product tu sbnarnye tuk org tua..tp mak aku ckp boleh pakai, so aku ikut jelaa..mne r tau ckp org2 tua ni boleh pakai..haaaaa!!!amek ko!!!


......................................................................................




...........................................................





....................................




taaaadddaaaaaa!!!!!






memang aku pakai fully set..ma la ni sebok suh try..trus aku pakai..dan hasilnya....mmmm..kene g kuis dlu, tnye pndpt para pengkritik sume..ade hasil x?huhu..dan di samping tu, aku pakai VCO kat muka ni..dan ni gmbar latest aku sejak2 dah menceburkan diri dalam safi rania gold dan vco..heheh..sila kutuk!!



ouchhh!!!kusam nye..;p..i nmpak kawah laa..haha

sbelum aku merapu rapan, baik aku berangkat dulu..dan!!!aku doakan agar kulat kulapuk hangit nyah dr hidupku...sb aku mmg pantang nmpak jrwat.msti nak picit..heheh..daaaaa..

         assalamualaikummmm....

30 March 2011

ape tujuan ko buat blog nieh haaa???



salam...

nmpaknya, aku kmbali balik slps 2 hari x update blog..gile poyo kan???kalau bace balik previous entry sblum ni, bunyinya mcm xnak update blog berbulan-bulan..hahahha..tup2 2 hari je..yes!!!!saya mmg mcm ni..koya kededek..(perasan tahap gaban)..alaaa...aku bukannya nak stop, dah xde idea..xde la merapu raban kat sini cite bnde yang ntah pe2...

sbenarnye, aku stress sgt tau..nape nuffnang aku xde pe2 lagi..ke cara aku pasg nuffnang salah...myampah tau..aku lagi myampah bile rmai kwn2 blogger yg dpt BE la..aku st pun xdpt..agak menyedihkan..hukhuk..materialistik kan???sape suh kowang promote nuffnaang la, churp2 kat aku..trus lupa asal tujuan aku buat blog..heheh..(lupa diri sat)

so, aku malas dah nak pikir pasal wat duit kat blog nie..bek aku tolak tepi je..jgn excited sgt..nanti jd mcm ni laa...sedih + frust menonggeng..xde la menonggeng sgt pun!!!daaaaa........


pinjam gambar sat eh pakcik!!!


p/s: niat tu, biarlah ikhlas...psssssttttt.!!!xde org nak bg duit ke kat aku??hehehe...




28 March 2011

last entry from me...

salam semua...(kalau ade yg bace, sila jawab ye..huhu)

ekceli, i hav made a decision to post the last entry pada mlm ni..bkn ape..rsa  mcm jemu pulak, hari-hari hadap laptop update entry. lgpun dah kering idea dah..tambah2 lagi xde smngat sgt...maybe sbb lame sgt kat rumah kot..hari-hari teperap dlm rumah..nak drive, x brani..lesen kat dlm purse tu buat pekasam..tapi yg pasti, semangat dalam diri ni ntah melayang kat mane x tau..oh Tuhan!!!kmbalikan smngatku...

dan sebenarnye, aku juz nak stop update entry je...blogwalking akan aku truskan..tu pun kalau rajin la..tgk mood la org kate...so yang pasti, xde orang kesah pun aku nak update blog ke x..hahahhaa...eh!!ikut suka ati aku laaaa...blog aku..bukan blog kau!!(ayat yg biase kite dgr bila seseorang blogger tu dikutuk hebat)hikhik...


so, tatapan khas tuk pengkritik tetap...ofkos gambar diriku yang pipi tersorong-sorong...


gile kelabu cermin...huhuh..abaikan..




sekian saje for the last entry...
assalamualaikum....







dunia akhir zaman akan tiba jua

salam wahai semua bloggers..

pada petang ini, ketakutanku semakin bertambah bila mendengar angin yang bertiup kencang..terus mengingatkan ku pada kejadian tsunami di Jepun yang baru-baru ini berlaku.  Sedarkah kalian bahawa dunia ini sudah semakin smpai ke penghujungnya?
sedarkah kalian?

aku takut bila membayangkan bala yang Allah timpakan..
apatah lagi  bila mengenangkan hari itu tiba (hari kiamat)..
cukupkah amalan-amalanku selama mana nadi ini berdenyut?
kuatkah ku untuk menghadapi hari kematian yang pasti tiba?
terlalu banyak dosa-dosaku untuk dihitung...
terlalu banyak arahanMu yang aku langgari...
terlalu banyak Ya Allah..
Pintaku hanya satu..
Kau tunjukkanlah aku hidayahMu
agar aku mampu menjadi hambaMu yang bertaqwa..




27 March 2011

kembalikan keYAKINan ku...

salam...

sejak-sejak dah xbrape nak remaja ni, aku mula hlg keyakinan...atas sebab-sebab tertentu, seperti :

1)  masalah kegemukan trutamanya pipi yg bosau ni....
2)  masalah lubang kawah kat muka nie..jerawat xsah dok cite laaa..scar pun same..
3)  muka kusam
4)  jelous tgk gurlz yg comel..muka bersih jer, pipi cute je..
5)  aku juga jelez tgk gurlz yg langsing gile...mcm x makan sebulan..huh!!!!

doktor ROZmi!!!tolom saya..
rambut mu mnjadi inspirasiku..
(nak tido dah sbb terlampau mereng)
daaaaaa

nak muka cm dulu!!!!walaupun still ade pimples, tp bersih drpd lubang kawah..huhu..dan!!!yg pntg, i nak slim balik cam doluuuuuu!!!!pipi dan pinggang yg ramping..
help me...


26 March 2011

sila luangkan masa anda untuk membacanya..

Aisyah benar-benar keliru dengan sikap kekasihnya. Siang, malam, mesejnya satu pun tidak berbalas. E-mailnya terus lengang seiring dengan waktu yg terus berlalu. Dia sangat tertekan waktu itu. Aisyah memerlukan seseorang untuk menjadi tempat luahan bicaranya, tempat mengadu segala keperitan, tempat berkongsi suka dan duka.
Masih segar lagi diingatannya sewaktu dia dan Tariq bersama,kemana sahaja tentu mereka akan berdua. Setiap kali hujung minggu, sudah tentu panggung wayang akan menjadi destinasi utama mereka. Duduk berdua-duaan menjadi perkara yg amat dinantikan olehnya. Namun kini, semua itu hanya tinggal kenangan. Tariq bukan kekasih yg dikenalinya dulu, dia kini tidak lagi bersamanya untuk berkongsi suka dan duka. Janji-janji manis Tariq untuk bersama-sama membina istana berlandaskan syariat seakan-akan terkubur kini. “Kau jantan penipu! Kau pendusta! Aku benci kau!” hari demi hari, hati Aisyah makin kuat menjerit melepaskan kebencian, namun yg berkunjung hanyalah kerinduan terhadap seorang mahluk yg bernama lelaki itu.

Sehinggalah pada suatu hari, Aisyah bertemu dengan seorang gadis di sebuah program motivasi. Pertemuan didalam sebuah majlis yg singkat itu tidak diduganya membuahkan sebuah persahabatan yg berkekalan. Gadis itu amat lembut pekertinya. Auratnya dijaga rapi dan tutur katanya diatur sempurna. Danisya, itulah nama yg diungkapkan gadis itu sewaktu Aisyah menghulur tangan tanda perkenalan. Mulanya Aisyah tidak tertarik untuk mendekati gadis itu, namun kepetahan dan kebijaksanaannya berbicara, akhirnya hati Aisyah tertarik untuk mengenalinya dengan lebih rapat.
Sejak mengenali Danisya, Aisyah mula mendekati Islam sebenar-benarnya. Itu tidaklah bermakna Aisyah yg dahulu jauh daripada agama, namun kini dirasakannya perjalanan kehidupannya lebih terpelihara. Jika dahulu dia memakai tudung gaya moden yg menonjolkan dadanya, kini tudung itu menjadi bertambah labuh. Jika dahulu, T-shirt dan jeans menjadi pilihan pemakaian hariannya, kini jubahlah pula yg menjadi pembalut tubuh agar tidak menjadi bahan tatapan lelaki-lelaki berhidung belang. Hari demi hari, Aisyah seakan-akan mampu melupakan Tariq. Kini Danisyalah dunianya, segala masalah dikongsikan bersama. Kehadiran Danisya mampu menggantikan tempat Tariq. Yang anehnya, Danisya seolah-olah seperti Tariq versi wanita baginya.

Saban hari, semakin ramai yg gemar untuk berdampingan dengan Aisyah. Dia amat bahagia kini kerana dikurniakan ramai sahabat yg ada untuknya meluahkan rasa suka dan duka. Ramai pemuda  cuba untuk mendekatinya, namun Aisyah segera menolaknya kerana dia sedar, cinta kepada seorang lelaki mampu membunuhnya. Apa yg dinantikannya kini hanyalah CINTA kepada ilahi dan bukannya cinta sementara rekaan syaitan bertunjangkan hawa nafsu. Cinta selepas kahwin menjadi idamannya kini. Bila dan siapa orangnya, biarlah Allah sahaja yg menentukannya.

Kini genaplah lima tahun pengajiannya di Institut Perguruan Kampus Gaya. Minggu hadapan, dia akan mula bercuti. Aisyah sudah mula sibuk mengemaskan barang-barang untuk pulang ke kampung halaman. Tiba-tiba Danisya datang mengirimkan sepucuk surat kepada Aisyah. Tanpa sebarang bicara, Danisya berlalu pergi. Perlahan-lahan, Aisyah membuka sampul surat berwarna biru itu. Hatinya berdebar-debar, kerana dia kenal benar dengan tulisan tangan disampul surat  itu. Tulisan insan yg pernah membuat hidupnya sengsara dahulu.

Assalamulaikum,

Kehadapan Aisyah binti Abdul Halim, gadis yg selalu kusayangi sejak dahulu, kini dan InsyaAllah, untuk selama-lamanya. Maafkan diriku kerana telah lama menghilang tanpa sebarang berita. Aku pergi bukan kerana ingin meninggalkanmu tapi aku pergi kerana aku mahu mencari CINTA dariNya.

Mungkin dahulu aku pernah membawamu kedunia penuh kelalaian. Atas desakan hawa nafsu, aku mengajakmu melanggar batas-batas syariat. Mujur, aku tersedar lalu kutinggalkan kamu sendirian merangkak dalam kepayahan. Aku turut berduka kerana kehilanganmu. Siang, malam, hari-hariku terasa perit tanpa adanya kamu. Mungkin kau tidak menyedari, aku sering memerhatikan kamu. Mesej-mesej pertanyaan khabar darimu sengaja kubiarkan tidak berbalas. Maafkan aku.

Kuhadiahkan kamu adikkku, Danisya sebagai penggantiku, teman sewaktu kamu senang dan susah. Segala perkembangan tentang kamu, selalu kutanyakan kepada adikku. Kadang-kadang ada juga kau mengeluh tentangku, saat itu, aku terasa berat untuk menjauh darimu. Namun, aku perlu berbuat begitu, kerana aku perlukan masa untuk mengambilmu sebagai isteri. Ilmu agama perlu kuperdalami, ilmu dunia perlu kutuntut agar aku mampu mencari rezeki buat kita berdua.

Kini sudah tiba masanya untuk ku sunting dirimu. Apa yg perlu kau tahu, saat kamu membaca surat ini, rombongan meminang telah pun kuhantar kerumahmu. Kuharap kau sudi untuk menerimaku sebagai suamimu.
Sekian, wasalam.

Yg Benar,
Tariq.

Aisyah terdiam seketika, hatinya berbunga. Dalam esakan tangisan dia tersenyum. Dia bahagia kini. Tidak disangka, insan yg dahulunya dianggap pengkhianat, penipu dan pembelot rupa-rupanya seorang kekasih yg sejati. Benarlah, begitu indahnya cinta andai ada CINTA kepada Allah Yang Maha Esa. Aisyah mula menyambung kembali tugasnya. Tidak sabar untuknya pulang menanti hari-hari bahagia apabila dia dan Tariq disatukan nanti. Indahnya hidup berlandaskan syariat, itulah kisah Tariq dan Aisyah, anda bagaimana?

Hasil Nukilan : Jazulfadli Jamaludin

tamat...

aku terjumpa artikel ni kat fb...so aku nak share kat sini agar kite semua memperoleh manfaat drpada cerita tersebut..ape pun, doa kan ku menjadi seperti mereka..amin..

25 March 2011

nangis tengok org menari

salam..hye...

xnak cite lebih2..jom layan tarian yang penuh dgn emosi ni..fes time aku rase sebak bile tgk si Robert ni menari dgn pasangannya..mmg menyentuh perasaan...yp pntg, aku suka tgk program
So You Think You Can Dance!!!
(teringin nak blaja menari)




tarian ini mengisahkan tntg seorang anak yang menjadi tulang belakang bagi ibunya yang telah tua..
xslp aku laa..
kalau tgk judges bagi komen, lagi sedih..semua menangis..hukhuk..


edit time!!! la la la la la~~~

salam...

mlm ni gatai nak ngedit gmbar..rse mcm lama sgt dah x edit2 nie..kebetulan pagi tadi balik kg jap..dan mcm biase..wajib amek gmbar..heheh..(saya mmg budak perasan)...kalau xpercaye, tnye si DIA... beliau mmg suke ckp aku perasan..hehe..xkesah pooooommmmm...


24 March 2011

"1st Contest Dari xcyber : Pose Depan Cermin"


salam u olls..

hari ni, saya yang bernama farhana aka cik anna gedik nak msk contest lagi yer..( bajet gmbar hot la tu)..poyo kan saya ni??hehe..ahh!!!!persetankan sajaaaaa...time free cam gini lah nak msk contest kan??kalau dah study balik...mmg hareemmmmm.....


ok!!!sape2 yg berminat nak join, sila lah click banner di ats, dan inilah adalah 1st contest beliau adakan...sila bagi sokongan semue..hadiah2 menanti....

ok!!xnak membebel dah..ni gmbar yg aku pilih drpada beberapa gmbar2 depan cermin..hehhe...beznye kalau menang..tp kalau xmenang pun bez jugak..hehehe..(mereng!!!)

wit k.atol at sunway pyramid


adiooooossss!!!

bodoh+bangang+xde akal

salam bloggers semua...


mmmm...keadaan aku skang ni amatlah emotional...baru jap tadi, aku bukak fb dan terjumpa satu video ni..budak betine yang hampir nak mampus sebab konon 2 nak jadi superman.. dan dengan kata lain, nak bunuh diri...preggghhhhhhhhhhh!!!!ish!!!ade lagi makhluk mcm ni..dgr kate, die nak terjun sb result spm teruk..dan ade yg kate ptus cinta, pregnant...ish!!!!!menyampahlah...xde otak kot..xpun sje nak publisiti murahan..yg aku paling menyampah, bnde ni terjadi kat KB MALL..tanah tumpahnye darahku....aihhhhh!!!!nyah ko dari negeri aku ni...






p/s :mintak maaf mencarut yer..emo skit nih...hehee

22 March 2011

salma mentor 5 mantop beb!!

salam  dan selamat sejahtera..


hari ni aku nak wat entry psal salma mentor!!!i like ur voice salma!!!mmg international level la suara ko ni bah..sodapppp..abeh gugur bulu idung aku ni..nak nangis pun ade..bukan ape..bgga ade lagi suaraa mcm ko kat malaysia ni...suka!!suka!!!


sebelum ni, aku xsuka sgt mentor ni..bkn ape..sb mcm xbez..tp kali ni, aku wajib tonton!!!siap promote lagi kat ma abah suh tgk salma nyanyi..hahahhaa..yg paling klakar nye, mse salma nak nyanyi, aku plak yang debar..ahahaha..OVER kan???


dan salma adalah penyanyi fevret aku skang.sebelum ni CT.. tp Ct tetap di hatiku walaupun suara Ct dah xpower cm dlu..i ttp sokong u Ct... (bile agaknya boleh jmpe ct..mmmmm). dan lagi, syabas tuk salma sebab menang tuk mnggu ni..pling tggi tu beb..80 xsilap aku..fuh!!!xsabar nak tggu die nyanyi lagu LISTEN by beyonce..kompem terangkat bulu idung semua..hahaha..jom layan video ni..







Listen to the song here in my heart
A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened, there is someone here inside
Someone I thought had died so long ago
Oh, I'm screaming out and my dreams'll be heard
They will not be pushed aside on words
[ From: http://www.elyrics.net/read/b/beyonce-lyrics/listen-lyrics.html ]
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't, if you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start but I will complete

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you think you gave to me
But now I've gotta find my own, my own

bile saya memasak

salam dan hye semua..ehehehe..hari ni, aku nak cite bila aku memasak yer..nak tau ape yg aku msk???jom..jom..

udang masak merah kentucky dan ayam goreng kunyit..hahaha..aku msk 2 masakan je ye..sb aku xsuka lauk banyak2..nati tak termakan..ayam goreng tu, aku xnak cite la sbb kompem2 rmai yg  pndai kan??hahah..masakan aku hari ni mmg simple je..sebelum tu, aku nak cite dripada mana aku belajar masakan ni..ekceli, kakak ipar aku yg ajar..sebelum ni die gunakan ayam..tapi, aku gedik nak try guna udang plak kali ni..

ni bahan2 untuk udang masak merah kentucky. antaranya ialah bawang putih 4 biji, sedikit halia, bawang besar sebiji, cili padi ikut diri sndiri nak banyak mana, sos cili, sos tiram, sebiji tomato, tepung gandum..(kalau ade tepung ayam kentucky lagi bez)

ramuan yang pertama
1) ok..mula2 tumbuk bawang putih bersama halia..
2) mskkan bahan yang ditumbuk tadi bersama dengan ramuan yang secukupnya..(perap beberapa minit)
3) celup udang bersama tepung.
4) goreng udang tadi dalam keadaan api yang sederhana.
5) angkat bile kekuningan dan baunya mmmmmmm..wangi..

ramuan kedua
1) tumis bawang besar bersama cili padi smpai kekuningan.
2) masukkan sos cili dan sos tiram..ikut citarasa sendiri
3) letakkan sedikit garam, ajinomoto dan sedikit gula..
4) msukkan udang yang digoreng tadi dan kacau dengan sebati


SIAP!!!

gile xpndai aku hias..hahha..lintang pukang udang2 tue..

sian tengok ayam ni....tp aku sukaaaa...auuuummmm


sekian saja untuk kali ni..chef nak g makan jap..adiooooossssss...

21 March 2011

xdop matlamat

sale satu umat semoo.male ni aku gilo sikit..sapo nok baco, baco..hok tok se sudoh!!!male ni, aku wat entry meme betol2 xdop matlamat..so, aku nak ngarut jah male ni..hahhaha..tapi bulih dop aku nok selik sikit aktiviti aku hari ni..(tadi kato xdop matlamat..ngok sgguh la)...


tadi ker, ma abah ajok aku g koto baru..nok g bank katonyo sbb nak byar keto pehe hok odar nge harima..pastu g laaaa...sblum g bank tu, sggah mc d jap..beli ayamm...yumyumyum!!!pastu baru la g setle amek duit blakow...kebetulan mase nok g bayar keto tuh, keto pehe ado doh..satria neo...comel kakloh..so aku naik la satria nge abah..ma plak naek rush sore2..hahaha..hok nok suko nyo, mase nok u-turn, enjin keto mapuh..debar gilo aku..lagu mno la abah aku bawok keto..dio pun napok po debar..mklumlah lamo xbawak keto manual..so, po kalo laah..naik keto, wajib amek gmbar..ni gmbar slebek aku..jge dok suko la deh..udoh banga..hahhaa





xsoh dok zoom la deh..takot jupo jerawat..tu pun edit doh sikit.ok..la..malah dok aku nok ngabe ni...bye!

19 March 2011

perlukah contact LenS

salam kepada semua yang sudi ushar-ushar belog ni...hari ni, aku nak post entry pasal contact lens ni..ekceli, aku xpenah pun pakai bnde alah nie walaupun mata aku ni rabun dan silau yang melampau smpaikan boleh tertukar pakwe sndiri especially pada waktu malam..memang silau aku amat teruk..nak pakai spekmata??mmmm..rimas la...aku pakai pun time dalam kuliah, pastu kalau nak ushar-ushar org ke..hehehe...

sebenarnya, teringin lah jugak nak pakai contactlens ni..pastu pakai yang lens bagi bijik mata tu besar..skang ni pun tengah trend mcm tue kot..seyesly comel bila aku tgk orang2 yang pakai lens mcm tue..tp bile aku pakai, tobat hudoh kan???hahaha...cuba tengok gmbar adik cute amy syahirah ni..akak pinjam gmbar adik ye japp..saja nak buat contoh..hehehe..btw, kamu sgt comel..mcm org korea gitu..sape2 yang nak tgk blog amy ni, ckick je pic kat bawah tue..






monolog dalaman*(cuba ko tgk budak cute tu na...die tu baru je 18 taun, ko yang 22 ni, penakut x hengat dunia)....mmmmm....xpelah wahai hati...nati aku pakai time nak tunang ngn kawen yer....hehehe..skang ni, aku masih sudi bertemankan mataku yang xbape nak nampak muka orang ni..(muka redha)

18 March 2011

"saya join bloglist yuyu zulaikha"

salam dan selamat pagi semua..



cuba tengok banner kat atas tu?msti semua kenal si yuyu kecik molek ni kan?
sebenarnya, dari semalam lagi aku terpikir nak wat enrty pasal yuyu zulaikha ni...
tiba-tiba pagi ni, tengah aku blogwalking, ada sorang blogger ni buat entry pasal yuyu..
aku pun pergi la terjah ke blog beliau..
rupa-rupanya dia offer tuk join bloglist beliau..
mmg asyik-asyik kebetulan je kan..
bguslah yuyu ni..mcm tau-tau je aku nak wat entry pasal die..

ok..meh nak story saat-saat aku mengenalinya..

ok..dulu aku selalu je terserempak dgn yuyu ni..geng-geng aku mmg suka sgt kat yuyu ni sb die tersangat comel dan  stylo laa..
walaupun kat tmpat kiteorang hanya boleh pakai bju kurung je , tp die relax je..sempoi je..mmg aku selalu geram bila tgk yuyu ni..
comel!!!seyesly...
ok..pastu kan, rupa-rupanya yuyu ni satu kokurikulum ngn aku..
dan pada satu hari, kteorang ada satu karnival sukan anjuran bawah koko kami..
dan kebetulan juga, yuyu satu group ngn aku dalam acara boling padang..
hehehe..
orang yang bernama yuyu zulaikha ni sgt-sgtlah peramah tau..
aku ngn kawan aku ni asyik ckp dia comel je..hehe..
dan nak tau x?
group kiteorang menang..hahaha..
terror x?
nih gmbar group kteorang yg terror dalam bab2 membaling nih..




dan pada mlm tu, aku dan kawan aku pegi la bilik dia sebab nak bg hadiah yg kami kene share..
bila je dia bukak bilik..
mat aiiiii..awat la comel sgt budak nih...
pastu kiteorang borak-borak kejap..
pdhal kiteorang start tegur die masa join aktiviti koko tu je..
dan dia tersangatlah friendly dan kelakar..
memang keje die gelak je..

comel kan dia..kalau korang nak tau, aku xpenah tau bdak comel ni sbenarnya = sgt pames dlm dunia blogger.
aku tau dia ade blog pun sb kawan aku yg bgtau...
kesian kan aku nie...asyik delay je..

p/s buat yuyu: entry di atas mmg dtg dr hati sy..ikhlas..bukan bertujuan untuk membodek..hehhe..yuyu sudi jengok blog saya pun jadi la..hehe


“CONTEST GIGS(Gaya Islam Gaya Saya)- Miss Yuu"




salam kepada readers yg sudi bace blog aku...

hari ni, aku nekad nak join satu contest ni by miss yuu(sape nak join boleh la pegi blog cik manis ni) sebab mmg xde keje nak buat bila cuti sem mcm nie.hehe..dan contest kali ni berkaitan dengan pemakaian seorang umat Islam. mula-mula tu, aku rasa mcm nak tak nak je join contest ni..bkn ape..dressing aku pun x bape nak betul lagi.tiba-tiba nak join contest mcm nie..

so bila aku pikir balik, aku cuba berfikiran positif.manelah tau kan, bila aku dah join contest ni,  kot-kot aku lah boleh berubah dr segi ni..dan buat pengetahuan semua, aku ni student SMKA mse skolah dulu-dulu, dan sekarang ni, aku merupakan penuntut dari jurusan  syariah dan undang-undang dekat KUIS.(sape x knal kuis, bole google). so, adalah serba sedikit ilmu yang aku perolehi. Alhamdulillah...walaupun org nmpak aku bkn mcm bdak skolah agama..hehe

ok...melampau pnjg sgt dah essay aku ni..hehe..
so, ni gmbar yg aku pertaruhkan..gmbar ni masa diploma yer..
bertudung labuh yang x bape nak labuh




"CONTEST GAYA ISLAM GAYA SAYA BERMULA"



Telah bersabda Rasulullah SAW : ' 
Suci itu sebahagian daripada iman, dan Alhamdullilah memenuhi timbangan, dan Subhanallah Wal-Hamdullilah pula akan memenuhi ruang antara langit dan bumi. Dan sembahyang itu cahaya, dan sedekah itu bukti, dan sabar itu sinaran dan Al-Quran itu dalil bagimu atau atasmu. Setiap manusia berusaha, ada yang menjual dirinya, ada yang memeliharanya dan ada yang membinasakannya. '

p/s: berusahalah kita ke arah kebenaran...dan janganlah kita berusaha ke arah yang tidak diredhai Nya..
semoga Allah sentiasa meredhai orang-orang yang berusaha
ke jalan yang benar dan diredhaiNya..
aminnn..



saya tag entry ni untuk:

17 March 2011

mood jiwang di malam hari

SUASANA
lagu impian kasih dimainkan, perut tiba-tiba rasa mcm masuk angin, 
memandang kanan dan kiri, tiba-tiba.......



..................
..............
..........
.......
.....
...
..
.



rindulaa....
dekat....dekat..
mmmm..



si DIA..
tiba-tiba rase bersalah sgt-sgt..
sebab degil, keras kepala..(ada ubat x nak bg kepala lembut ckit)haha..cittt!!
lari mood jiwang aku..
ok..i will try to jiwang balik..
ehem..ehem..
ni dia pengubat jantung hamba, 
tmpat hamba slalu marah-marah,
tempat tuk bergosip, 
tempat tuk membebel,
yang paling penting!!!
tempat tuk feeling-feeling cinta..
aishh!!!(tolom jgn muntah)hehe




konon2 candit...(cover gigi yer na)..


tgk!siap kene paksa amek gmbar lg ngn aku..ish..sory dear..(mata xpena nak pndg camera)

p/s: sila abaikan cakaran di dahi itu..hehe


part yg paling aku suka, dia pandai amek hati family aku..;)
p/s: tolong jaga hubungan kita baik-baik yer...saya pun same..pesan kat diri sndiri juga
dan maafkan saya sebab suka sgt membantah ckp awk..
biase la..awk juga yg kata sy degil..
xgitu???heheh..nite!!

16 March 2011

tq for being my first follower

tiba-tiba gelak sorang dan geleng-geleng kepala???? semua ni mamat tu punya pasal!!!klik kat sini kalau nak tau sape bdak tu..


hehehe..wat suspen plak kan..ekceli mcm ni..tadi pegi la jalan-jalan kat blog si iqbal tu..pastu terbaca satu entry ni..hahaha..trus aku gelak besar..(see!see!nmpak sgt aku ni jakun kan)
rupa-rupanya nya dia buat entry pasal jd first follower kat blog aku..
dan juga mempromotkan blog i yg udoh benge ni..hehe


malu plak den..tq yer iqbal sb jdi pengikut pertama i.. 
u pames..i biase-biase je : p

15 March 2011

luv u my ex-roomates!!!

salam semua..ok!hari ni memang terlebeh rajin dan tiba-tiba rasa macam banyak gila idea yang mencurah-curah dalam otak ni.ekceli, aku nak cite pasal roomates aku yang memang pling best la..kenangan bersamamu memang tak kan aku lupa..

ok2!straight to the point, aku kenalkan roomate aku yang paling tua.hehehe..name MCNA.umornya ialah 26...hahahha..kertu (tua) kan?
dan yang muda ckit dr mcna ialah ketul!!!!!eh..eh..silap plak. nma glamernya ialah K.ATOL.umornya 25. 
dan yang seterusnya ialah saodah ataupun lebih dikenali dgn SAED..saed ni sebaya je ngn aku.,.tp koya muda sb die lahir lmbt ckit dr aku..hehe..bdak ini memang sgt penangisan..sedih, gmbira, excited boleh mnyebabkan die menangis..hahha..xpenah aku jmpa orang mcm ni.
 mereka ini adalah roomates yg pling rapat dengan aku!!!aktiviti kami pada masa waktu terluang ialah bergosip!!dengan gosip, hbungan kami erat-erat gitu..hahaha..


meh aku tnjuk kat korang muka mereka satu-satu...

dis is mcna...die ni mcm ibu-ibu

yang ni plak k.atol..die plak bagaikan bapak-bapak aku..huhu

yg ni plak saed..yg ni gaya die mcm ank bgsu tp sbnrnya anak sulong..

tersangat suka la gmbr ni..heheh.. kredit to mcna sb edit..


dan pesanan buat korang, jangan sesekali lupakan ana tau.sayang dan rindu korang sangat-sangat.
mcna ngn kak atol, cptlah kawen.ana xsbr nak kawen jugak ni (gatai)..
nati ana balik bangi, kite hangout sbuh smpai ke malam ek?
luve luve luve

lama-lama boleh jadi mereng nie

salam...sebelum tu, thanks to my beloved followers..hahha..sb sudi follow blog yg xseberapa nie..ok!!hari ni bgun awal sgt..pas sbuh trus x tido sb xley nak tido..sblum ni pas sbuh je msti tido..hehe..bkn apa..time cuti ni, baik aku tido puas-puas..nati bila dah pegi kampus blik, msti xley tido mcm ni dah..hehe..(poyo).


ok..back to the story, aku nak citer ckit pasal kejadian hari kedua blog aku dilahirkan.ok..seperti yg disarankan oleh para-para famous bloggers untuk mendapat feedback drpd blogger lain, aku pun pergi la jalan-jalan kat blog org lain dan tggalkan komen pd entry yg benar-benar menarik perhatianku..tp bila aku cuba click kat nme aku pada shoutmix chat tu, blog aku xleh detect..punya la aku godek-godek.dan!!!!!rupanya!!!..pada website yg kene mskkan tu, aku xletak url blog aku betol-betol..cthnya mcm nie.www.'anadotdot.blogspot.'COM nya aku tertinggal..hahaha..mmg kelakar bila pikir balik..aduyaiii...


pastu ni cite yg kedua plak..aku join la gengblogger.com. Konon-konon nak menambahkan followers la kan..tp aku rse cm pelik je bila tgk url yg aku post kat situ..RUPA-RUPANYA!!!!aku silap letak link url lg..dush!dush!rase cm nak bom je otak ni..nape la benak sgt..hahha..cthnya.'www.cikanna.blogspot.com'. padahal aku punya blog yg ni.'www.anadotdot.blogspot.com'. huhuhu..
mcm mane la org nak follow kalau bnda mcm tu pun boleh silap..
buat malu jah..hahah
so...kepada readers semua..
SILA GELAKKAN SAYA!!!HAHAHAHA

berjinak-jinak

salam sejahtera dan selamat malam semua..fuyyyyoooooo!!!gaya ko bg ucapan mcm ada org je bce je ye blog ko ni..(perahsantan aka perasan)hehe..xpe..bkn nya selalu kan boleh perasan..


ok!!nak tau x?aku sggup tidor lewat malam mengadap bebi kesayangan aku ni semata-mata nak buat blog yg terbaek punya setelah blog aku yg terdahulu telah ku hapuskan nya.ats sebab alasan kejakunan..hehe..xreti la nak edit blog bagai ni bagi cntik.u dlu la..tp sekarang, edit-edit blog tu sudah jadi makanan guwe!!!hahahah..ok!perahsantan lagi..pdahal merangkak-rangkak nak mengedit bnde alah ni..xpasal-pasal, masa tido aku jadi sgkat sebab dah ketagih sangat..hikhik


ok!kite msk bab 2 pula..kawan-kawan...tolonglah jadi follower sy...sy tersangat jakun nie..bg la saya semangat ckit nak berblogging nie..maklumlah...sy kan budak baru nak meniarap...eh!!!slp..baru nak belajar tulis blog..huhu..kalau ade yang sudi, sila la..hahaha(dgan muka xmalu nya aku merayu-rayu).tp kalau yg xsudi tu, lantak la..bkn mati pun xde follower..last-last skali, aku hapuskan plak blog nie..hahaha..pdn muka ko blog!!!


k la...nak g merayau jap..bye semua..gudnite!!!lovelovelove cik anna

try one two three

disebabkan blog yg dlu buat hal atau sebab aku xreti nak setting, aku trus dlete yg tue dan buat yg baru...wahahahha..syg kan?tp xsyg kot..sb follower tiga orang je pun..hahahha..sila gelakkan saya..hahhahaha