28 April 2011

group gula-gula tiru artis kpop??

salam dukacita semua..

eh...ade ke slm dukacita..memandai je aku nih..
korang2!!!!nak story mory ni..
tadi kan, aku bace paper metro..pastu belek punye belek, aku jumpa satu cite ni pasal artis mlayu tubuhkan group konon2 nya ala-ala SNSD!!! 
waaaaaaahhhh!!!
rse nak hentak2 je sekor2..cm hape ntah..bajet cm artis korea..pakai skrit yg ala-ala nak nmpak bontot kuali tu..weiii!!!plezzzz laaa..XSUKA!!!xsuka sgt...
xyah la nak tiru bagai..lagipun korang tu Islam..agak2 la..jga la sikit pemakaian tu..
lantak la ngn artis kpop tu..diorang tu kapir..eaaaa..myampah ah!!!
jom pakat g like facebook anti gula-gula ni..


(GULA-GULA) mpop versi seksi

vs
(2NE1 ) kpop versi sopan
*SEE!!orang korea pun reti pakai seluar pnjang...hmmmm*





26 April 2011

aktiviti ku seharian ini...


salam korang..

jam dah menunjukkan pukul 12.18 am. dan aku baru je selesai "bergotong-royong" membersihkan rumah si pengotor ini, iaitu abang aku yg xreti2 nak kawen lagi...ma abah dah sebok nak menantu, tp die maintain buat bodoh je..hish!!!kalau dah ade bini, xde la kotor sgt umah ni..eaaaaa...

ok!!!xnak cite dah pasal tu..pagi tadi, aku bangun awl sgt sb nak kemas mane yg patut..iye la..kan nak tggl umah lame2..pastu, yus "abg sulong" aku, mai amek kiteorg pegi airport..kol 10.30 pg terus bertolak..flight nye pukul 12.20, tp kene msk 11.40..so, kene la pegi awl sb org xtggu kite kan??hehehe..alhamdulillah..perjalanan ok..cuaca pun baik..cuma dekat nak smpai tu, gegar2 cikit sb bnyak langgar awan..tp nak terberak jugak lah sb sbelum ni, xde la mcm tue..ceh!!!gaye mcm dah bnyak kali, pdhal baru je second time..hahaha..ma kat sbelah snyap je..penakot betol..pastu, aku sampai tepat pukul 1.10 pm..10 minit awal dr jgkaan..smpai je kat airport, abg aku yg nombor 2 dah tggu..bguskan???huhu..pastu sggah beli nasi jap sb lapo...heheh

wktu ptg plak, aku tgk tv, on9 n tido jer..pastu, pas maghrib, kiteorg kuar pegi giant , makan2 jap kat mc d, pastu sggah kat pasar borong jap..balik je umah, trus aku kerjakan umah abg aku ni...mat aii..nak termuntah rse nye..xpasal2 jadi org gaji die..hish!!!habis je mengemas, aku on9..pastu nak tido dah..hahah..
esok kene bgn awl sb nak kene tolong ma msk..tolong ma ke??tgk2, aku yg kene msk..huwarrggggggg!!!malasnye..pastu nak kene pegi amek adik bgsu plak ngn ktm..ea..
suka sgt ma abah naik ktm..aku nak muntah dah naik bnde alah tu..
k...la..nak tido dulu la...
bye...assalamualaikumm...



25 April 2011

berbaloi- baloiii...

salam...

lame gile xupdate..hmpir smggu tuuuuuu..huhuh...bole buat book of record gitu..hehe..korang2!!!boleh x nak berlagak jakun??esok aku nak fly ke kl wit ma n abah, sb nya nak g amek budak hingusan kat upsi tu..nak suh die drive keta balik klntn?? xde mkne nye ma abah nak bg..nak g kl pun diorang x bagi..ini kan pula nak blik klntan..hahha..

ok..cerita di atas tidak ade kaitan dgn tajuk entry kali ni..ape yg aku mksudkan berbaloi-baloi tu apabila kita terbang dgn dgn air asia, mmg berbaloi-baloi beb!!..mmg murah weiii..kalah bas ngn train..tp kene booking awal laaa..cuba korang bayangkan..1 tiket bas dr kb ke kl hrganya dlm RM 41-RM45..tp dgn airasia dgn hanya RM 41 xslp aku..tp depends hari ape laa..see!!!murahkan??dah la cepat smpai plak tu..cuba bndingkan ngn bas...lmbat gile..huh!! ..ekceli aku xsuka naik bas sb aku xtahan sejuk..huhuhu..ces!!!!mntang2 skang ni dah ade keta,bas pun ko xpndg ye na....hahhaha..aku bkn berlagak..tp dah muak naik bas..hampir 3 taun ok?

so!!!korang???apa lagi!!!pegi booking terus tiket airasia kalau rase2 ade mrncang nak g jalan2 jauh..ok!!!hehe..doakan aku slmat smpai esok ye..




*bez jugak kalau jadi pegi sunway lagoon ngn mek wawa ketut busuk tuh!*


21 April 2011

aku dan dia BERBEDA

salam sayangku..

malam ni, nak sayam menyayam laaa..tetiba gatal sat no..gatal nak post entry pasal budok udoh banga tue..eh2..xslp aku, aku jgak yg mnyampah bile tgk org promote pakwe/makwe ni....hoii!!hoi!!!ni bkn promote la..ni nak bodek dia yang sebenor-benor nye..ye la..smlam, die wat pantauan kat blog aku ni..check2 la sikit, kot2 aku ni gatai ka, post entry yang bkn2 ka..tp, alhamdulillah..semuanya ok!!hahahahha..semua entry aku diluluskan..hahaha...kalau x, hhhmmmmm...paham2 je la..mmg perang dunia ke 10 jawabnya..

dah!dah!jom mula kan sgmen perbedaan ini..


 1) die kurus!!aku???debab dah..dagu dah ada 2...nsib baik dagu belah maintain lagi...hahha..itu mnunjukkan suara sdp..org ckp ek???aku aggukkan je..hahha..
r
2) kulit die putih..putih pucat gitu..tp aku??hhmmmmmmm...lu pikir la sndiri..tapi kan, tu dulu la..skang ni, die dah gelap..hahha..dan bila aku cuba bndgkan wrna kulit ngn die, same beb!!! (kulit tangan ekk..jgn pikir bkn2)..hahaha...nmpak sgt aku itam kan??i bgga ok...

3) rambut die ketak2..erkk!!mcm ni ke eja nya??cm pelik benau je...tp sy, wallahualam...hehe..;p

4) die rajin....ape je aku sruh, msti die buat...cuba die sruh aku..mmg harrreeeeemmm..mcm2 alasan aku bagi..hahha..

5) die jnis muka xmalu...hahhaa...ye la...ngade2 tau dop...suka tnye bnde plik2 kat org...aku kat tepi ni tahan je maluu..hish!!jatuh saham betul..ye lah!!aku kan pemalu..aauuuwwwww!

6) die pndai suaikan diri ngn family aku, tp aku ngn family die....hhmmmmm....boleh la...mula2 tu agak kekok..tp dah lame2, bez oooooo....xsabau rase nye..hehehe..sbar na..2 taun lagi..pastu keje...pastu merdeka!!!

7) die slalu ckp aku gemok...so aku blas balik ckp die kecik..hahhaa..tapi comel  mcm jambu batu..saje je nak amek hatii..risau takut mrajuk...ye laaa...aku bkn suka sgt pujuk2 org ni..hish!!xreti la main pujuk2 ni....

8) oh!!!yang ni mmg paling mnyampah..cermat nak mati budak udoh ni...cuba bygkan, bila nset dok ngn aku, mmg burok gila rupa nset tu..tp bila dok ngn die, mat ai!!!!cm nset baru..hahaha..itu satu..satu lagi, aku ni jnis yg suka cmpak laptop merata2, tapi die...hhmmm....kalau aku nak pnjm laptop die, Ya Allah...bnyak betul wasiatnye..sayang sgt....kete die xyah ckp la....

9) klate die sgguh pekat..hahha..nak present pun kdg2 ade lagi bunyi klate tu..tapi aku??? well..i kan org bangi..hahhaa..gila poyo...bdk2 ni ckp aku x mcm org klntan..hahah....mcm mane rupa org2 klntan eh?? eh!!sori cikit..aku ank jati klntan ok..bgga tau jadi anak klntan..kalau boleh, aku nak stay je kat klntan ni smpai bila2..mtk2 makbul doa aku..

10) dia pandai masak..kalau x percaya, tnye bdak2 bilik aku...bkn lah nak menunjuk..tp mmg kenyataan....hahaha..biase nye, org pmpuan msk bagi lelaki..tp aku terbalik..die masak, aku ngn geng2 bdak bilik tolom makan...hahah..tetiba teringat kat pesanan abah.."jue ni pndai msk, make pun banyok, lps ni kene blaja laaa.."..huishhh!!malu nyer..


smpai 10 sudah la..xlarat dah nak pikir..itu baru perbezaan..xbuat persamaan lagi..yang aku tau, kiteorg mmg suka bercerita..kalau gosip, lagi lah...aku yang mengeluarkan gosip, die yang mengkritik...hahhaa...bnyak kali jugak kiteorg sesat jalan sb terlalu fokus  berforum..huhuu..


k laaa...ngntuk suda..nak g tido la..nak mmpi indah2 cikit....heheh...;)


*entry ini dibuat atas dasar permintaan si dia*
mcm ni bunyi nye.."mane pasal b nyo??"
hish...mmg muka xmalu kan...
so, nak amek hati punyer pasal..
smbung sndiri..
;p

                                     

20 April 2011

park bom vs park anna

salam darlims semue..

annyeong haseyo!!!jgn nak same kan aku ngn erul af yg jual syur tu yer..mympah i..sebut pun cm org asli..(pmnat erul jgn marah auuuwwww)..kekekeh..

hoihoihoiiiiiiiii....pada pagi yang cerah ini, aku aka Park Anna mau post st video from my lovely sister, Park Bom...hahaha..muntah banyak2...syg sgt kat kakak aku ni sb lagu baru die sgt bez ok..hahah..bagi aku la..xtau plak pndpt korang..
meh!meh!!sapa nak tgk ,klik je play kat vid kat bawah ni ok...




p/s: nak ngapal jap..hahhaa..


19 April 2011

Dia haNya inGin mEnduGa..



manusia..
tidak pernah puas dgn ape yang dimilikinya..
tidak pernah bersyukur atas kurniaanNya..
hawa nafsu penakhluk segalanya..
akhirat ditepikan..
dunia di utamakan..

bersyukurlah wahai anak cucu nabi Adam..
bersyukurlah dgn pemberianNya..
jangan sesekali kamu mengadiliNya..
atas apa yang dianugerahkan..
kerna kamu bukan siapa-siapa..
kamu hanyalah penumpang di dunia ini semata-mata..

jika kamu diuji dgn kesakitan..
ingatlah!!
ada yang lebih menderita..
terima lah dgn hati yang terbuka..
usah kamu menyoal akan ketetapan takdirNya..
mungkin ada hikmah di sebaliknya..

dan jika kamu diuji dgn kemiskinan..
berusahalah!!!
usah kamu berasa hina..
kerana Allah lebih memandang amalanmu..
daripada kekayaan yg hanya sementara..

ingatlah manusia..
setiap insan yang hidup di muka bumi ini..
tidak akan terlepas dari segala ujianNya..
Allah hanya ingin menduga..
sejauh mana ketaatan mu..
pada Yang Maha Satu..

Sentiasa lah kita bersama-sama mengingati Nya
tidak kira di waktu susah mahupun senang..




*nukilan dari hamba Mu..*
"dan peringatan buat diriku.."



16 April 2011

menyampah tahap tenuk!!!

ok!!!xpasai2 mood menyampah dtg..yang ni mmg aku xsuka...
myampah ngn diri sndiri, myampah ngn org kat skeliling aku ni, dan yang paling myampah bila tgk fb..
hish!!!status yang amat mengade2 ok..
aku bukan nak kutuk, tp prngai udoh ni dtg sndiri..nak wat cne??
at least aku xstate kan sape2 right?
dan kepada yang diluar sane, kalau nak bermesra sgt ngn pakwe makwe ke,
xyah la nak wat status jiwang karat sgt..
baby, honey, meooww, darlim, cayam..
ape2 je la seangkatan dengannya..
yang xley bla, papa mama laaa..
nape xpggil atok nenek je..

aku bknnye jelez..tp rase cm nak mntah je..
aku pun ade pakwe gak...tp jgn lah nak tayang sgt..
belum kompem lagi kahwin kan?
msti korang kate aku xsdar diri kan?
ckp org yang lebih,padhal same je...
ok..redha jer..(hahha)

pastu satu lagi..
plez lah..ayat tu jgn la nak eja mcm org xblaja bm ok..
pastu nak kutuk2 org mcm ni, mcm tu
eh..tiba2 aku terasa plak...hahha
aku kutuk kuis xpe ye..tu kutukan mmbina..hahha..
dan buat diri sndiri..
aku pun menyampah sgt ngn ko naaa...
bile nak kurus hah???
makan xla bnyak pun, tp xkurus2!!!
huh!!!menyampah..
kang aku melantak betul2 kang,
xpasai2 msk the biggest loser plak nati..
waaaaaaaaaa!!!!tolonglahhh!!!!!!
dah la...nak g mtk tolong ngan Dia jap..
adios..salam..


mcm ni ke rupa menyampah???



15 April 2011

kenangan bersamamu MS...

assalamualaikum...

wah!!hari ni hari jumaat...pghulu sgala hari tu...kat klntn cm biase..mmg jmaat sbtu hari cuti kiteorang..
org kat luar sne je la xcuti hari jmaat..heheh..xpe2..berkat sikit kerja di  hari jumaat ni...tp yg lelaki, jgn x g solat jumaat plak..ada paham???jgn ngade2 nak buat2 sakit plak..kan dpt sakit betul, baru pdn muka..huhu..

ok..stop passal hari jmaat..
sbnarnye, aku bknlah nak wat entry pasal hari jumaat..heheh..kalau korang ade bace entry yang sebelum ni, aku ade ckp yg aku rndukan maktabah syamilah..heheh..
korang tau x ape bnde tu??ok..meh sini nak trgkan..maktabah syamilah tu tmpat kita takhrij hadis..kat situ korang boleh la tau, perawi die siapa, jilid brape, kitab ape,hadis sahih ke, dhaif ke, dan seumpamanya.


ni la rupa thesis aku..hehe..


 aku blajar guna MS pun, mase buat thesis diploma..aku mmg kene guna bnyak MS ni sb aku buat tajuk pasal hari raya menurut sunnah..so bnyak la guna hadis...mula2 aku nak guna, mmg penim la...xreti sgt walaupun dah pegi bgkel untuk tahu cara2 nak takhrij hadis guna MS ni..hehe..pastu, nsib baik ade penyelia tersayam aku...ustaz Ismail Abdullah...dia lah yang menolong, check thesis aku..mmg muak lah nak betulkan ape yg salah..yg pling klakarnye, ustaz pggil aku kubur besar..hahha..mmg klakar la..die panggil aku mcm tu sb aku tggal kat Kg Beris Kubur Besar..

mase nak siapkan thesis ni, mmg bnyak sgt dugaan tau x?nak kene pegi lbrary la...eh2..bkn sbrang lbrary ok..stakat labrary kuis, xde ape yg boleh dicari..so trpaksa la pegi PN...mcm2 la..tu xkira duit lagi...nak kene print bagai..kalau yg kite buat tu betul xpe..kalau salah, betulkan balik..pastu print lagi..huhuh..namun berkat usaha dan tunjuk ajar lec dan kawan2 semua, aku berjaya siapkan jugak. dan yang pling mggembirakan, aku dpt A thesis..wahahahha..sayam sama ustaz sgt2..

dan thesis ni amatlah pntg bagi kiteorg semua tau x?sb nya kalau x siap, xley konvo lu tau...manyak susah kan???hhhmmmmm...yang paling menakutkan aku skang ni, thesis mase dgree.wah!wah!bkn mcm diploma dulu lagi tau..pages kene buat bnyak..tp xtau lah minimum smpai bape muka surat..pastu yang menakutkan skang, aku msti buat thesis yang ade sgkut paut dgn kos aku skang ni..dulu xpe la amek syariah je..

ape2 pun, mmg xsabau la nak habeh blaja...heheh..xsabau nak keje ni..doakan aku cpt2 habis blaja tau..k..laaa.nak out dulu..nak g makan rendang sat ngn my mum..
daaaa...


baru diploma..blum dgre, master, phd lagi..hmmmm..lmbatnye..;)


13 April 2011

sebarkanlah ia walau sekelumit cuma

salam ditujukan kepada pmbaca blog ini...

alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi, masih lagi mendapat peluang menikmati kehidupan dunia yang hanya sementara ni...dan aku juga berbangga, nmpaknye, para2 blogger sudah maju kehadapan dengan mengeluarkan pndpat yang bernas dan seterusnya, mmberi manfaat kepada kita semua...(harap maaf jika nmpak terlalu formal)..huhuh..ambik mood spm jap..

pada pagi ini, aku telah berkunjung ke beberapa blog yang agak fames juga yer..fames nya ialah berdasarkan entrynya yang mmg menarik dan yang pntg skali, mmberi kite maklumat dan faedah..antara blog yang aku lawati ialah tok esah dan iniwootwoot

antara entry yang menarik perhatian aku pasal masalah pmpuan...pmpuan lagi..lagi2 pompuan..sila jgn penim dgn ayat itu..dan smemangnya pmpuan adalah yang paling ramai menjejakkan kaki ke neraka. itu x dinafikan..niat aku bukanlah untuk mengaibkan pmpuan kerana aku sndiri manusia yang bernama pmpuan..
ini dibuktikan dgn beberapa hadis :

Dari Abdullah bin Umar r.a katanya: Rasulullah s.a.w telah bersabda: “Wahai kaum wanita! Bersedekahlah kamu dan perbanyakkanlah istighfar iaitu memohon ampun. Kerana aku melihat kaum wanitalah yang lebih ramai menjadi penghuni Neraka.”


Seorang wanita yang cukup pintar di antara mereka bertanya: “Wahai Rasulullah, kenapa kami kaum wanita yang lebih ramai menjadi penghuni Neraka?” Rasulullah S.A.W bersabda: “Kamu banyak mengutuk dan mengingkari suami. Aku tidak melihat mereka yang kekurangan akal dan agama yang lebih menguasai pemilik akal, daripada golongan kamu.


Wanita itu bertanya lagi: “Wahai Rasulullah! Apakah maksud kekurangan akal dan agama itu? “Rasulullah s.a.w bersabda: “Maksud kekurangan akal ialah penyaksian dua orang wanita sama dengan penyaksian seorang lelaki. Inilah yang dikatakan kekurangan akal. Begitu juga wanita tidak mendirikan sembahyang pada malam-malam yang dilaluinya kemudian berbuka pada bulan Ramadhan kerana haid. Maka inilah yang dikatakan kekurangan agama”


lihatlah..betapa ramai golongan kite sbgai perempuan lebih ramai untuk menakhluki neraka itu...namun ketahuilah wahai saudaraku semua, lebih senang untuk perempuan masuk ke syurga, ini berdasarkan hadis di bawah :



Bagi isteri hanya 4 syarat untuk mereka ke syurga “Apabila seorang isteri mengerjakan solat 5 waktu, mengerjakan puasa sebulan, memelihara kehormatannya (aurat) serta mentaati suaminya, nescaya dia akan masuk syurga”. (Riwayat Imam Bazzar melalui Anas r.a)
Daripada Anas, Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda yang bermaksud: “Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia sukai.” (Hadis Riwayat Ahmad)

Perempuan tidak perlu keluar berjihad atau berperang, cukup sekadar mengerjakan haji atau umrah bagi yang cukup syaratnya.
Daripada Aishah r.a. katanya, aku berkata, “Ya Rasulullah, kita mengetahui bahawa jihad adalah sebaik-baik amalan. Oleh itu apakah kami kaum wanita tidak boleh ikut berjihad?” Baginda terus menjawab: “Bagi kamu semua (kaum wanita) jihad yang paling baik ialah mengerjakan haji dan mendapatkan haji mabrur.
Rasulullah SAW bersabda: ” Jihad orang yang tua, lemah dan wanita ialah menunaikan haji” (an-Nasa’i)”
Pernah Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud : “Jikalau sekiranya ada perintah dari Allah SWT untuk menyuruh manusia sujud kepada manusia nescaya aku suruh isteri sujud kepada suaminya.”



lihat!!!mudahkan...jadi, marilah kita same2 berubah ke jalan yang benar..nasihat ini juga ditujukan kepada diri ku yang penuh dgn dosa yang tak terkira...Semoga kite sempat berubah ke jalan Allah sebelum malaikat IZRAIL dtg menjemput..



*sumber hadis dipetik dari sebuah blog*
tetiba rindu plak nak guna maktabah syamilah...huhu..tggu ya thesis..


kami pelajar tertindas!!harap maklum

salam readers..

harap mklum..entry kali ni berbau kutukan yer...sblum tu, nak bg introduction dulu...ok!!!sape kenal KUIS, agkat tangan...kompem lah xde nye org kenal..hahah..xkesah pun.ok!!nme penuh bnde alah ni ialah KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR..bukan UIA yer..Kuis ni trletak dekat bangi lama dan memang dekat lah ngn nilai...

ok!!!stop untuk intro..sbenar-benarnya, aku bukan nak cite pasal kuis ni..aku nak cite pasal rules yang diorang buat..mmg buat aku naik hangen la..aku xkesah sebenarnye ngn rules sebelum ni..kene pakai baju kurung memanjang, pastu bagi pelajar AI (fakulti agama islam) mcm aku plak, mmg kne pakai tdung yang xjarang dan labuh walaupun tudung yg aku pakai xlabuh mane..hehhe..yg tu, mmg aku xkesah walaupun kat luar kuis, aku pemakai tdung bawal yang tegar.. (hish..sejak balik, mmg xsntuh lagi bawal..hemmm)

dan yang sbenarnye untuk kedua kalinya, antara sebab2 aku naik darah ialah, dimaklumkan kepada semua pelajar, anda dilarang untuk membawa knderaan mulai semester hadapan kecuali pelajar tahun akhir disertakan dgn alasan tertntu..bangang x?!!!!mmg aku bengang walaupun aku xbawak ketaa..mslahnye, pehal ng diorang nih..kalau xcukup parking, pegilah buat parking tingkat2..buat bnde yg xberpaedah boleh plak..dah la aku byar mahall.hishhhhhhhhhh..bengang betol..

pastu, semua pelajar wajib stay kat hostel yang mahal gedabak tu...hish...aku xkesah sgt yg tu sb aku mmg dok ostel pun..huhu..masalahnye, laki aku ni...mmg bapak hantu anti hostel la...hish..risau betol laaa...msti aku yang jadi mgsa kene bebel nih..hahaha..kene bersiap sedia ni

ok..dan berita terbaru aku terima ptg taadi..mmg menyirap sgt2...bilik2 budak parcel 8 kene rombak sb nak bagi freshie duduk kat situ......waaaaaaaaa!!!nak menangis aku dibuatnye..apehal ngn diorang???xreti nak bncg ngn student dulu ke???mpm buat keje ke x???kalau xbuat keje, baik letak je jawatan tu..mane hak kami sbgai pelajar...aku xkesah kalau diorang nak buat mcm tu..tp at least, bgtau la dulu...boleh lah kitorg ready cri bilik lain..ni x?main bedal je..aku xtau la dpt skali x bilik ngn roomates aku yang dulu tu..mtk2 la same..kalau x, menangis aku...huhu(kesat air mata jap)

dah la..xlarat dah aku ngn diorang ni..ntah apelagi yang diorang nak buat..cpt la wahai mase..
xsbau nak habis ni..nak keje, then....
TUNANG!!!KAHWIN!!!!
gatai jap..;p


inilah peneman setia aku sejak dgre ni..(nmpak cm puteri islam plak tdung pink tu..hehh;p)


*satu je aku bgga jadi wrga kuis, iaitu sgt mementingkan kepribadian studentnya sebgai orang Islam..*




11 April 2011

anugerah Allah yg sgguh indah

salam malam buta semua..

mlm ni, tba2 nak update blog..ni semua, gara2 amoi yang cntik ni..aku jmpe amoi ni kat fb..nampak je cntik, trus aku add..hahha,.dan die aprove..maklumlah, aku mmg suka tgk org cntik2 ni..tgk je eh??xde mksud laain..jgn pikir bukan2..hahha...

ok...seyesly dia cntik, gorgeous, cute dan semualah..aku terpegun beb!!!seyesly...cntiknya ciptaan Allah ni...dan die sgtlah nice orgnya..die pun ade blog jugak tau...kalau korang nak tgk, boleh lah add kat fb amoi ni..http://www.facebook.com/salffa.diyana..xpun, boleh la view dan memfollowkan diri di blog beliau..sila klik di sini..

sbenarnya, aku nak letak pic amoi cntik ni..tp xdpt permission die lagi...nati dah dpt, aku letak ek gmbar die..seyesly mata korang akan tersembul keluar melihat keindahan ciptaan Allah itu....
ok lah..mau tido dah...
nite n assalamualaikum..


*update*..yes!!bukak je laptop pagi ni, tgk ade msg kat fb..kompem kak amoi rply..dan aku dah dpt izin die nak tepek gmbarnye yg cumil kat blog yg buruk nie..heheh...mula tu nak letak gmbar lain, tp xley nak save image plak..so ini je yg boleh..heheh..
dan buat kak amoi, akak sgt baik tau!!









p/s: aku yang lmbat atau pun korang yg cepat??hemmmm..kompius jap.


9 April 2011

anak buah cik yue hok bok!!

salam...

sebelum tu, aku nak bagi peringatan..entry kali ni penuh dgn gambar ye..tp bkn lah gmbar aku..heheh..gmbar2 anak buah aku yg tersayam..sayam sgt2 sb aku suka kacau dia..hehehe..

msti korang xpaham kan tajuk entry aku tu..heheh..meh nak translite..meh!mksudnya, anak buah aku yang debab..hahha..cik yue tu pggilan anak buah aku tuk aku..name tu trhsil sb kat umah, org x pggil aku ana..semua pggil nurul atau pun kak..sb aku ank pmpuan sulung..mula2 tu, pikir lah jugak, msti ssah bdak2 nak pggil cik nurul..lagi satu pnjg..so, aku pndekkan lah dgn cik yue..ekceli, ade gak spupu aku yang pggil aku kak uyue..huhuh..comel kan??hahha..

dan name anak buah aku nie ZARA SOFEA BINTI MOHD FAIRUZ. fairuz tu abg sulung saya..hehehe..aku pggil bdak bok ni dgn pggilan mek wa ataupun zawa..hahha..aku suka merosakkan nme org...zara boleh dikatakan bertuah sb ade darah cmpuran cina ngn melayu..yang melayu tu, kompem2 la abg aku, tp yang kompius nye, dlm family aku, die sorang je yg terlebih putih dan sepet..hehhe..yang tang cina plak, mstilah sblah kakak ipar aku..ekceli, granny zara ni yang cina..tapi msk islam la..so, terhasil mek zara..skang ni, dia dah nak msk 3 taun, tp prngai mengalahkan org tua..cuba korang tanye artis AF, semua dia kenal..tmbah2 lagi shahir ngn abg akim..hahha..sengeh sorang2 la kalau dpt tgk video klip shahir tu..
aih...dah terlebih pnjg dah nie..hahhaha..ok2!!!meh layan gmbar..


















*bila nak dpt ank buah lagi ni*



benci diri sendiri

salam dunia maya...

stress!!stress!!stress yg teramat nih!!! 
terperap kat umah je,dah mcm katak bawah tempurung dah..huish..trus salahkan diri sndiri..sb x brani nak drive..kalau lah aku boleh bawak keta, msti semua bnda aku boleh wat sndiri..xyah nak bergantung kat org lain dah..mmg rasa down sgt..
aku mmg jnis mcm nie..xde keyakinan diri..xyakin ngn diri sndiri..huhu..
tu la pasal ramai yg pndg rndah kat aku..lembik sgt..yes!!!
aku mngaku..aku lembik..hukhuk..
sedey nye...

xpe la..
biarlah ape org nak kata pun..
pekakkan telinga dan keraskan hati je yg mampu..
xpun, kalau xtahan sgt, kite bako aje lesen ta*k tu..
dah..nok g tiok jap.





"mood agak tidak stabil", tarikh lesen dah nak expired dah, xtau nak g renew ke x..



8 April 2011

mood hilang ntah ke mana..tolom pggil blik, plezZz...

juz want to say here, dat i have no mood tonight...
rase cm nak nangis, rase cm x tenang, nak meraung, nak bercakap mcm dok kat ostel tnpa brenti, tp xde org nak temankan...kesian kan?mcm2 la rase nye...rase nak mkn pizza n mc d pun ade jugak..huhuhu...
mgkin aku rndu kat kawan2 kot..
hish!!!
kalau lah diorang bace, msti melambung smpai ke langit dibuatnye...
dok kat umah ni, bknlah xbez..cuma, xde org nak layan kerenah aku ni..huhu..ngade2 sgt...
nsib baik ade blog..tp xsemua boleh cite..
heheheh..dah la..baik tido..
sblum tu, nak g nangis jap..waaAAaaaa!!!
sokseksoksek..
hingus kuar jap..; p



7 April 2011

so you think you can crazy!!!

salam...

wah!wah! dan wah lagi! aku gile..yes!!!i'm admit it.. lps je solat zuhur yg agak gajah jap tadi, aku trus jadi gile..(sb solat lmbat..hehe).. bukan sngaja yer. tertido....zzZZzzZZZzzz... letih kutip pok getoh dekpun pagi tadi.. hahah.. oh!!maafkan saya kerana berckp bahasa kelings... buat2 paham sndiri sudaaahhhH! ini adalah kronologi spnjang kegilaan tersebut...




masih sihat...contol ayu lagi..

fikiran mula bercelaru...

tadi punya la kiss kiss baagai kat junaidah..skang ni nak bagi pnumbuk pulak..heemmmm
tetiba control ayu plak..ish!!!lain mcm jer..sah!!!


sah!!!!aku gile!!!!yeah2!!!dah la gemuk, xbape nak betul plak tu..ishhh2!!kesian!!

kesiannya.....ape nak jadi la bdak2 zman skang..hish2!!!bile borim, trus x betul... xyah la dok diherankan sgt org mcm nie yer.. k laa.. nak g tgk kemboja putih la plak.. ari nie episod last..huhuh...

p/s: xkelakar kan??hahhaha..ade ku kesah.. yg pastinya, kompem entry ni kne delete lpas ni.. mklumlah.. aku kan ada PA yg sntiasa memantau.. hahhaa.. jgn marah yauuuwww!!!



5 April 2011

KANSER PEMBUNUH NOMBOR 1

salam....

mmmmm...korang semua msti tau kan kanser tu ape?dan korang semua msti ngeri bila perkataan kanser tu disebut?sbenarnya, aku terpanggil nak buat entry pasal kanser disebabkan berita yang aku terima petang semalam..salah sorang sedara jauh ma aku telah dipanggil olehNya yg menderita penyakit kanser otak..innalillahiwainnailahiraji'un...dan buat pengetahuan semua, arwah hanyalah seorang anak kecil dan juga baru kehilangan salah seorang sedara terdekatnya 3 bulan lepas akibat penyakit kanser hati peringkat 4.  

walaupun aku dan keluarga arwah tidak rapat, tapi aku dapat memahami perasaan keluarga arwah..sebabnya mak sedara aku sndiri pun menderita penyakit kanser..cuma yang berbeza hanyalah jenis kanser tersebut..aku  memanggilnya atih dan beliau merupakan adik beradik sebelah mak aku. hubungan aku dan kedua-dua anknya mmg rapat mengalahkan sepupu2 aku yg lain..hehhe..

masih lagi aku ingat bila menerima berita yg kanser atih telah merebak ke hati. pada msa tu, hanya Allah je tau perasaan aku...trus aku teringatkan pada anak2nya..kami sekeluarga mmg sedih sgt2.(buktinya, nenek sdare aku siap nangis lagi bile cite pasal die) tp atih mmg kuat semangat orgnya...dalam masa tgah sakit tu, sempat plak dia wasiatkan harta2 pada anak2 nya..lagi lah aku sedih bila dia buat mcm tu..huhu..

namun, dengan kuasa Allah, selepas buat kemo, dia kmbali sihat.dan smpai sekarang, atih masih lagi menjalani rawatannya. apa yang aku harapkan, Kau berilah atih umur yang pnjang Ya Allah..berilah atih peluang untuk melihat anak2 nya membesar dengan baik..hanya itu saja harapan seorang ibu...



with aliya syaifa, her youngest daughter...


p/s: tetiba aku rase mcm buat essay bm plak..gile bapak sekma...huhu..abaikan...



3 April 2011

kempen membantah pemakaian legging di kalangan wanita islam

salam semua..

mmm..xsmpai satu jam, aku update lg blog ni..aku xnak cite pnjg..juz nak kgsikan maklumat ngn korang semua tntg pemakaian legging ni..ekceli, aku trjumpa blog ni mase tgah bukak fb..pastu, aku rase maklumat ni amat berguna untuk kita semua termasuk lah diri aku sndiri..niat aku sekadar untuk berkongsi sahaja..xde niat untuk mengaibkan sesiapa..walhal diri aku pun xsesempurna mane lagi..sesiapa rase nak bace, silakan..kalau rase yg xnak bace tue, terserah je lah..



sila klik pada gmbar di bawah ini jika anda mahu melihatnya...




p/s:semoga kita mendapat hidayah dan petunjuk dari Nya..amin...





syukur!!!aku bebas drpd penjara..

salam...

alhamdulillah,..syukur ke hadrat Illahi..semalam, aku bebas drpd kurungan penjara akhirnya..bkn itu saje, malah aku dpt menyumbang makanan yg enak ke dlm tong sampah aku ini ..

eh2..jap2..sejak bile aku masuk penjara ye??hehhe..xade lah..ekceli..bknlah pnjara yg istana dato' banduan stay tu...bikin gempak je..msk pnjara betul baru tau...huhu..penjara yg aku maksudkan tu, rumah aku la..bkn ape..spnjg cuti ni, aku xpenah kuar g jalan2 tau..kecuali ma ngn abah nak pegi mane2..baru lah aku tergedik2 nak ikut..ma abah aku bkn nye x bagi aku keluar jalan2..masalahnya, aku xbrani nak drive..lesen ade..tp mcm biase..buat pekasam..hehe..lgipun kawan2 aku, semuanya xcuti..so, xkan nak jalan sorang2..segan la jalan2 sorang2...mcm ade kutu je..hehe..dah la..xnak merapu raban lagih.

sbenarnya semalam, abang dan kak ipar aku ajak pegi makan kat area KB..tp xingat plak nme ape restoran tu..nme dia mcm nme cina gitu..mklumlah..dah ownernya cina, tp pekerja dan tkg masak melayu la..so, mmg makan x hengat dunia la...so, mcm biase..wajib tayang gmbar..heheh..



anak buah cik yue yg koya malu...

nah!!!amek ko..siap buat gaya malu lagi..

yg ni, tergedik2 amek gmbar sndiri..giler selekeh bai..

oh!!!ini je yg sempat di capture..nak buat mcm mane, smpai je trus melahap..xtepikir nak amek gmbr

ah!!!!saya sudah kenyang!!!