13 April 2011

kami pelajar tertindas!!harap maklum

salam readers..

harap mklum..entry kali ni berbau kutukan yer...sblum tu, nak bg introduction dulu...ok!!!sape kenal KUIS, agkat tangan...kompem lah xde nye org kenal..hahah..xkesah pun.ok!!nme penuh bnde alah ni ialah KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR..bukan UIA yer..Kuis ni trletak dekat bangi lama dan memang dekat lah ngn nilai...

ok!!!stop untuk intro..sbenar-benarnya, aku bukan nak cite pasal kuis ni..aku nak cite pasal rules yang diorang buat..mmg buat aku naik hangen la..aku xkesah sebenarnye ngn rules sebelum ni..kene pakai baju kurung memanjang, pastu bagi pelajar AI (fakulti agama islam) mcm aku plak, mmg kne pakai tdung yang xjarang dan labuh walaupun tudung yg aku pakai xlabuh mane..hehhe..yg tu, mmg aku xkesah walaupun kat luar kuis, aku pemakai tdung bawal yang tegar.. (hish..sejak balik, mmg xsntuh lagi bawal..hemmm)

dan yang sbenarnye untuk kedua kalinya, antara sebab2 aku naik darah ialah, dimaklumkan kepada semua pelajar, anda dilarang untuk membawa knderaan mulai semester hadapan kecuali pelajar tahun akhir disertakan dgn alasan tertntu..bangang x?!!!!mmg aku bengang walaupun aku xbawak ketaa..mslahnye, pehal ng diorang nih..kalau xcukup parking, pegilah buat parking tingkat2..buat bnde yg xberpaedah boleh plak..dah la aku byar mahall.hishhhhhhhhhh..bengang betol..

pastu, semua pelajar wajib stay kat hostel yang mahal gedabak tu...hish...aku xkesah sgt yg tu sb aku mmg dok ostel pun..huhu..masalahnye, laki aku ni...mmg bapak hantu anti hostel la...hish..risau betol laaa...msti aku yang jadi mgsa kene bebel nih..hahaha..kene bersiap sedia ni

ok..dan berita terbaru aku terima ptg taadi..mmg menyirap sgt2...bilik2 budak parcel 8 kene rombak sb nak bagi freshie duduk kat situ......waaaaaaaaa!!!nak menangis aku dibuatnye..apehal ngn diorang???xreti nak bncg ngn student dulu ke???mpm buat keje ke x???kalau xbuat keje, baik letak je jawatan tu..mane hak kami sbgai pelajar...aku xkesah kalau diorang nak buat mcm tu..tp at least, bgtau la dulu...boleh lah kitorg ready cri bilik lain..ni x?main bedal je..aku xtau la dpt skali x bilik ngn roomates aku yang dulu tu..mtk2 la same..kalau x, menangis aku...huhu(kesat air mata jap)

dah la..xlarat dah aku ngn diorang ni..ntah apelagi yang diorang nak buat..cpt la wahai mase..
xsbau nak habis ni..nak keje, then....
TUNANG!!!KAHWIN!!!!
gatai jap..;p


inilah peneman setia aku sejak dgre ni..(nmpak cm puteri islam plak tdung pink tu..hehh;p)


*satu je aku bgga jadi wrga kuis, iaitu sgt mementingkan kepribadian studentnya sebgai orang Islam..*




7 comments:

SuNsHiNe said...

saye kenal o taw oke kuis dimana n bgaimana keadaanya,,,sbb sya stdnt sna jgk...menci!!!!! @#^$&@%$#!!!

Kamil Kahar said...

kesian gler kt korang...kt uitm ni pn peraturan dye lebih kurang je...cme bler tgk keadaan korang ase simpati plak...neway sabar jela ek...

cik anna said...

sunshine- kite mmg terlebih knal kan k.miza???diploma kat situ, dgre pun kat situ..nak muntah..hahah

kamil kahar- kesian kan kat kteorg..u lain ok..xde la ketat sgt..

esyad said...

Assobru minal iman...^_^ kwn sy pun kt kuis gak.. stiap mslh ade penyelesaian.. so,cari la jln tuk selesaikan mslh 2... dont be sad ok...

cik anna said...

esyad- ntah la..kiteorang juz student..mmg xde hak langsung..agak sedih disitu kerana mereka mggunakan kami mcm kanak2..boleh dilambung kesana sini..tgah sbar la ni..kalau x, dah brehnti ah..hehe

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

cik anna said...

time kasih sudi sggah sini...ok!!!dah pegi dah..heheh..rajin2 la jln sini ek?