3 April 2011

kempen membantah pemakaian legging di kalangan wanita islam

salam semua..

mmm..xsmpai satu jam, aku update lg blog ni..aku xnak cite pnjg..juz nak kgsikan maklumat ngn korang semua tntg pemakaian legging ni..ekceli, aku trjumpa blog ni mase tgah bukak fb..pastu, aku rase maklumat ni amat berguna untuk kita semua termasuk lah diri aku sndiri..niat aku sekadar untuk berkongsi sahaja..xde niat untuk mengaibkan sesiapa..walhal diri aku pun xsesempurna mane lagi..sesiapa rase nak bace, silakan..kalau rase yg xnak bace tue, terserah je lah..



sila klik pada gmbar di bawah ini jika anda mahu melihatnya...




p/s:semoga kita mendapat hidayah dan petunjuk dari Nya..amin...





8 comments:

Rozuan Ismail said...

pakai legging mcm x pakai pape je la kan..nmpk bentuk badan..

Anonymous said...

Some people pakai leggings as part of a slow step process in covering themselves up. You takkan nak expect those yang dulu corrupted from wearing mini skirts to terus pakai jubah do you? It takes small steps in changing.

Lagipun, its better off diorang pakai leggings than wearing nothing kan? Better tengok prumpuan pakai leggings with skirt than bare skin terus tul tak?

If pakaian is really an issue to Muslim women for you, then tshirt semua yang boleh show bentuk buah dada should also dibuat campaign gak.


People will change. It's all within their choice and needs.

nur anis said...

tak suka tengok perempuan cantik bertudung, tapi pakai legging..kalau baju labuh sampai lutut tak pe jugak..ni pendek sampai punggung..

lagi satu, tak sesuai tengok orang pakai legging pegi kelas.. yang ni tak kisah bertudung atau tak..

cik anna said...

rozuan- lebih kurg mcm tu la..

anonymous- saya juz nak share bnda yg betul je...bukan lah nak menunding jari ke arah sesiapa...mane yg baik kita ambil..mane yg rase xbape nak baik, terserah la..nasihat ni tuk diri sy juga.

nur anis- betul jugak tue..;). tp ade lg ke org skang, pakai legging, baju pndek?mcm org asli je..heheh

patem said...

anonymous terasa ke?

cik anna said...

hahahha..ntah!!!lain org, lain pndpt tem..hihi

hidayah said...

agree with u cik anna:)

cik anna said...

jom kite bako aje!!bako!!eh2..cm xde kene mengena plak..;p