18 May 2011


salam...

wah!!! lame nye xupdate blog kan?? hhmmmm...gaya mcm sebulan x update.. heheh..
maklumlah...sejak2 msk blaja balik ni, nak on9 pun xde mood sb mood still kat umah lagi...huhu.. nasib baik ade kawan2 yang menghepikan diri ini...hahhaha

korang2!!!! nak tau x???aku pegi panjat bukit tauuu...bukan sebarang bukit ok??
bukit ni agak tggi gak la..name bukit ni BUKIT BEROGA.. letaknye kat semenyih...aku pegi ni pun mmg x dirancang..tetiba je Sue ajak pegi...mula tu rase cm xnak pegi je...ye la... aku mane ade pngalamn pnjat2 bagai ni...tapi kan, mmg bez la bila dah smpai kat puncak..tp yg xbape nak bez nye, bile balik je hostel, kaki lenguh doe...smpai skang msih lenguh kot...

yang ikut pegi rombongan kak limah ni cuma 12 org kot...laki 5, pmpuan 7..ekceli, bnde ni budak ex-dip syariah yg anjurkan..konon2 wat reunion la...tp xramai yg serta..so diorang ajak2 la sape2 je yg nak pegi...huhuhu...

ok!!!meh nak cite pngalaman pertama panjat bukit ni... bagi sesiapa yg xpernah pnjat, mmg agak menakutkan yer... korang bayangkan...nak naik tu mmg kene berhati2... tu time nak pnjat... time nak turun pulak, ya Allah...merangkak-rangkak...lutut ni siap nak tercabut.... huhuhu..tp mmg bez wa ckp sama lu....bez ah!!!!puas kot rase....lain kali xnak pegi dah...hahhaha...sebab boleh hilang 5 kilo lemak...kesian kat lemak terpaksa nyah dr idup aku..haha..pas je pnjat bukit, kiteorang singgah jap kat sg. tekala... sebab diorang nak mandi...tapi aku ngn saed x mandi la....heheh..jom layan keindahan bukit nih bersama keindahan kiteorang skali...hahaha



2 muka budak kelaparan saat smpai di puncak...;p


see!!!cantik kan???time ni kol 7 pagi kot...


muka gembira lps melantak ayam bakar...hahaha


sebelum balik, posing puas2 dulu...cantik sgt kot kat ats ni..


dah habis posing, tiba mase tuk turun...mmg debar!!!


yeah!!!!dah smpai kat bawah dah...semua cuba buat muka epi walaupun penat..haha


puas!!!mmg puas!!! ni je la gmbar yg aku rase boleh letak..yg lain, biar lah jadi simpanan aku...huhu..kang banyak2, muak plak org nengoknye...k la....nak blah dulu...daaaa...


12 May 2011

riang ria + sedih

salam darlimS.....

mlm ni rase cm sedih smacam je...ye la...bkn ape...siang tadi, punye la riang ria keluar jalan2...pastu bile dah smpai umah, tetiba rase something...uh!!!!aku mmg xsuka akan perasaan ini...trpaksa berjauhan ngn family...mmg xsuka!!!!hiba tau...so korang kat luar sane yg dduk dekat ngn family tu, bersyukur lah...boleh balik tiap2 mggu kat umah...aku plak, kalau hujung mggu, memerap kat bilik je la...dah laa...aku redha je la...biase la..msti la kena berkorban tuk dptkan sesuatu yg bernilai kan???

ok!!!dah...xmo sedih2 lagi dah...tadi kan, aku ngn family n si busuk pegi ikea...saje je nak bawak ma pegi jalan2...hahhaa..kalau jalan je, xpe...ni siap shopping meja mkn lagi...tp tuk umah abg aku laa...
mulanye  nak pegi jalan Tar pas g ikea..tp abah aku xlarat sgt, so kiteorang trus ke the mines sb nak mkn piza....asyik2 piza je kan??mane xgemok nye....hhhmmmm

sbelum mkn tu, tetiba rase cm nak tgk wayang..trus aku beli tiket cite "kongsi" tuk aku, adik n si busuk...ma abah xnak tgk sb dah tua katanye...hahhaa...tiket yg aku beli tu pukul 7.15...so, kira nye pas mkn, balik umah dulu la kat serdang sb movie lambat lagi....tp kan, bapak xbez cite tu...sb jalan cite nye ntah ape2...klakar tu mmg la klakar...tp cm xde ending yang cantik je....so, habis je movie, round2 jap, pastu trus balik umah sb xlarat dah...mula tu si busuk ajak pegi cari kasut kat downtown/uptown....(sory, xley beza antara 2 tu..huhuhu)...tp dah xlarat sgt dah...so tawaran ditolak...hahaha...

dah la...meh tgk gmbar yg xsenonoh ni....sape yg xse tgk, xsoh!!!
g jauh mung!!!


ofkos muka aku first...hahhaa..



adik aku mmg suka menyebok...huh!!!



slim nye die...besarnye aku...hahhaa



abah maroh ko demo ko tu???hahhaa



mat bangla baru start keje kat situ...hahaha


ok....dah!!!!ni je la yg smpat disnap...
bye2 la yer...nak tido....assalamualaikum...





11 May 2011

doakan aku

salam...

mood - hiba, penat, nak meraung..

korang, aku sedih ni..tadi balik je dftar, aku bukak portal..pastu check result..mmg la dah kuar..tp xcomplete lagi...subjek koko die x mskkan...mase tu, aku lega lagi...tp pas aku bukak je kat partial transkrip, ade plak subjek tu..yg menyedihkan aku plak dia buat status F kat subject koko...msti korang tau kan ape mkne F tu...aku xnak sebut...takot...trus nak menangis..trus je rase nak g tpon coach aku...tp aku still macho lagi sb kat result slip, die xmsk kan subject tu..so xnak r gelabah lagi...(padahal, satu kuis aku tepon tnye bnde ni)..huhuhu....maybe ade silap ape2...konon2 nak legakan hati...

tapi kan, aku hrap sgt bnde tu xbetul sb mse aku pegi tnye akak jpm tadi, die ckp koko aku lulus...so dia ckp xyah la risau....tp aku sedih jugak....sb aku takot akak tu mainkan aku....lagipun, sebelum ni, aku sggup xbalik kg tau semata-mata nak g koko....setahu aku, skali je aku xpegi..tu pun bukan suka-suka je xpegi....mane tak sedihnya...kalau lah betul, segala pengorbanan aku slama 2 sem ni sia2 je laaa....maaaaaaaa!!!!sedih......

dan aku hrapkan, korang doa2 lah lat aku yer....aku xnak repeat koko sb sbjek tu menyusahkan aku....dah la...nak g menyendiri jap...mmg xde smgat lah nak blaja sem ni...kelam kabut betul...

*maaf sebab ayat tunggang langgang....semua ni sb koko..so slhkan koko*

9 May 2011

selamat tggal rumah ku...

salam...

hari ni, aku bangun awal sgt..kol 5.30 pagi....hmmmmmm...awalkan??ye la..msti la kne bngun awal sb nak tolong ma msk..heheh...menu yg nak msk simple je..sotong msk merah ngn ayam goreng...ma ni mmg cermat orgnye..jrg skali lah nak beli mknan yg dah siap kalau nak jalan jauh ni..msti ada bekalnye..yelaa..jimat lah sikit..

skang ni, aku sorang2 kat umah dan smbil tu tngah goreng ayam..ma, abah, adik pegi kebun jap..kutip getah..heheh...so, aku diwasiatkan ma untuk kemas ape yg ptut...dlm kol 9 nanti, bertolak la ke kl...msti keje aku tido je dlm keta..hahaha..

hukhukhuk..sayu plak tetiba..ye la...lebih 2 bulan aku dok umah, tiba2 nak kene tggalkan umah..mne x sayu nye..tp demi masa dpn, kene la berkorban sikit..hmmmm..biarlah...mls la nak pikir..

ok la..ayam dah nak hangit dah...doakan aku slamt smpai yer...bye..assalamualaikum....


7 May 2011

selamat hari ibu...

salam...

juz wanna say, hepi mother's day for my lovely mum n all of mothers in the world...
u're my everything ma!!!
segala jasamu akan ku kenang shingga hujung nyawa ini..
setiap hari adalah hari ibu ok???




gmbar lame mse sebelum ma pencen..



nak jugak aku menyemak..huhuh


*lov u more n more!!!*



4 May 2011

ade kala nya nak.....(smbung sndiri...)hahaha




salam....

weh!!!ade 5 hari lagi nak msk study balik ni...xsbar pun ade rase nye..malas pun ade jugak...hhhhmmmmmm...

sbenarnye, aku tgah debar ni..ada kala nya rase cm nak terberak, ade kala nya rase nak pgsan...huh!!! semua nya result punyer pasal..bile ntah nak kuar..takot weh!!! doakan aku yer korang..
kalau dpt bagus alhamdulillah..kalau xdpt bagus pun, alhamdulillah..
huhuh...kalau xbgus tu, maybe Allah nak uji aku la tu kan??
Dia nak suh aku usaha lagi la tu.....
MAAAAAAAAAAAAA!!!!!
Takot!!!!



2 May 2011

korang letak je la tajuk ape pun..


salam darlimS!

hari ni, rase mcm nak update pasal g kolumpo mggu lps...
sbenarnye. xde ape2 pun yg special..
lain lah kalau pegi oversea ke..boleh la nak berlagak..haha
stakat kl, ape klas..hahha....

sbnrnye, ikutkan hati, malas aku nak ltak2 gmbar kat blog ni..
bkn ape...skang kan dah gemok, parut merata-rata..
tu pun dah edit skit..tp still nmpak gak..
tp disebabkan permintaan adik aku yg sorang ni je,
aku tunaikan jugak...
baguskan kakak mu ini???

mse dok sne, aku xpegi jalan2 pun..
juz pegi mines naik keta..bukan jalan kaki ok..haha
tu pun sb nak makan pizza..
konon2 nak celebrate befday abg aku..hahha
pdhal nak bodek ma suh blnje...
pastu dok umah je laa..
menternak badan je la keje kalau dok umah...
nak g jln2, xde driver plak..
kalau BUSUK ada kan bez..boleh g jalan2...




otw pegi tnjung malim..bawak ma abh naik ktm...

























gile gemuk...ko jgn berlagak yah..mentang2 la ko krus..huh!!!
























ma n abah cm adik bradik pulak ye??


oh gigi!!!!hahahhaa...

1 May 2011

orang lain kawen, aku yg nervous???

salam...

hahaha..skang ni, memang musim kawen kan???kawan2 aku pun makin ramai yg melangkah ke alam itu...aku sbgai kawan juz tmpang gembira..hahaha..msti debar kan???aku penah mmpi kawen...(snding je ek, jgn pikir bkn2) tp debarnye mcm nak kawen betul...padahal mimpi je...over kan???

skang ni, aku xsbar sgt nak tgk family n kawan2 aku kawen..pastu nak amek gmbar kumpul bnyak2..nati boleh wat kenangan..huhuh...tngah bulan 5 nati, ade sorang kawan aku kat kedah nak kawen..tp xtau la dpt pegi ke x?? mtk2 la boleh pegi...ea...beznyee....
ekceli dah xde idea nak update pasal ape...
k .laaa..tataaaa...


yg ni kawan aku mase skul rndah..dah nak bersalin dah pun..huhu


yg ni k.mua..baru je kahwin ok???xsgka die yg kawen dulu dr kalangan kiteorang..hehe


ini ida..die la yg nak kawen tngah bulan 5 nati..ni gmbar tunang..;)


aku tumpang gembira ye kawan2 semua...dah jadi bini org tu, jaga rumahtangga elok2..ok???