18 May 2011


salam...

wah!!! lame nye xupdate blog kan?? hhmmmm...gaya mcm sebulan x update.. heheh..
maklumlah...sejak2 msk blaja balik ni, nak on9 pun xde mood sb mood still kat umah lagi...huhu.. nasib baik ade kawan2 yang menghepikan diri ini...hahhaha

korang2!!!! nak tau x???aku pegi panjat bukit tauuu...bukan sebarang bukit ok??
bukit ni agak tggi gak la..name bukit ni BUKIT BEROGA.. letaknye kat semenyih...aku pegi ni pun mmg x dirancang..tetiba je Sue ajak pegi...mula tu rase cm xnak pegi je...ye la... aku mane ade pngalamn pnjat2 bagai ni...tapi kan, mmg bez la bila dah smpai kat puncak..tp yg xbape nak bez nye, bile balik je hostel, kaki lenguh doe...smpai skang msih lenguh kot...

yang ikut pegi rombongan kak limah ni cuma 12 org kot...laki 5, pmpuan 7..ekceli, bnde ni budak ex-dip syariah yg anjurkan..konon2 wat reunion la...tp xramai yg serta..so diorang ajak2 la sape2 je yg nak pegi...huhuhu...

ok!!!meh nak cite pngalaman pertama panjat bukit ni... bagi sesiapa yg xpernah pnjat, mmg agak menakutkan yer... korang bayangkan...nak naik tu mmg kene berhati2... tu time nak pnjat... time nak turun pulak, ya Allah...merangkak-rangkak...lutut ni siap nak tercabut.... huhuhu..tp mmg bez wa ckp sama lu....bez ah!!!!puas kot rase....lain kali xnak pegi dah...hahhaha...sebab boleh hilang 5 kilo lemak...kesian kat lemak terpaksa nyah dr idup aku..haha..pas je pnjat bukit, kiteorang singgah jap kat sg. tekala... sebab diorang nak mandi...tapi aku ngn saed x mandi la....heheh..jom layan keindahan bukit nih bersama keindahan kiteorang skali...hahaha



2 muka budak kelaparan saat smpai di puncak...;p


see!!!cantik kan???time ni kol 7 pagi kot...


muka gembira lps melantak ayam bakar...hahaha


sebelum balik, posing puas2 dulu...cantik sgt kot kat ats ni..


dah habis posing, tiba mase tuk turun...mmg debar!!!


yeah!!!!dah smpai kat bawah dah...semua cuba buat muka epi walaupun penat..haha


puas!!!mmg puas!!! ni je la gmbar yg aku rase boleh letak..yg lain, biar lah jadi simpanan aku...huhu..kang banyak2, muak plak org nengoknye...k la....nak blah dulu...daaaa...


8 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

intersting dear...

GemukCantik said...

bestnyaaaaaa!

cik anna said...

mya- heheh...mmg interesting...jom naik same2 nak?

akak tembam- best giler kak!!!

AIMIE DIYANNA BENIGNANT said...

hye kak hana :) suke bace entry kak hana.. lg2 psl lens.. sy pon ske jgk :)

cik anna said...

aimie- hahaha...perli ye dik??haha..tq sudi sggah bace blog yg hangit nie..

Haneem_Hanim said...

hai cik anna...teringin nk jumpa cik anna laa...heee =)

cik anna said...

hanem!!!!!tggu ko!!!aku kerjakan ko nanti...

BLADE EDGE said...

lama tak naik atas bukit....