31 July 2011

happy RAMADHAN..





ASSALAMUALAIKUM...
alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi aku masih lagi berkesempatan menikmati Ramadhan kali ini..hari ni adalah hari first kami sbg umat Islam menjalani ibadat puasa yang penuh bermakna ini..hari first berpuasa, aku sahur kat umah abang kat serdang... kami bertiga adik beradik sahur same gitu..kira kami lagi bertuah dr ma abah yg kat umah tu yg terpaksa berpuasa ber2..tetiba rase kesian plak..msti diorang sunyi sgt kan kami adik beradik xde kat umah mase bulan bahagia mcm ni..tp xe..lagi 2 mggu, diorang dtg berpuasa kat sini..wlaupun xlame, tp kesah la asal diorang dtg.. ye la.. aku pun xley balik kot mse bulan puasa ni..
sb nati dah nak final pas raye..so stiap kls yg ade tu, mmg pntg laa..so, mmg blh dikatakan hampir sebulan jugaklah aku puasa kat sini.. huhuhu..sedih...T-T...k la...aku harapkan kite sumua dpt jalani ibadah puasa ni
dgn sempurna dan mendapat keberkatan dariNya..amin...insya'allah... k. la.. da.. assalamualaikum



26 July 2011

assalamualaikum...huh!!!susah kemain lagi aku nak update blog ni...sbelum nak bukak tu, pikir bnyak kali nih!! nak update ke xnak??xnak ke nak??dan skang aku update la jugak sesikit...nak bagi bersihkan smpah sarap yg tgah melonggok bagai tu... ehehhe..bkan ape...aku malas bersebab..heheh ngengade kan??sebab yg plaing utama ialah M A L A S T A H A P C I P A N Z I ....mmg mlampau-lampau laaa...asgment pun buat last2 minit ok??? huh!!mcm mane la nak buang sifat malas tue....haishh!!!

ok la...xnak melampau2 plak membebel ye.takot nati termuntah plak....mmg xde pengisian langsung la blog aku nie... hahahha.. sebnarnye, aku update ni sbb nak smpaikan berita gmbira...my bezfriend aka roomate aku nak tunang!!!yeah!!!!! mmg debar r weh...cm aku plak nak tunang yer???hahha..tahniah MCNA sayam... pasnie, dah ley nakal2 dah cm dulu... tapi mcm ade masalah la plak..die tunang dlam raya ke 3 atau 4 kot...so takot nati xley pegi sb mase tue org tngah sebok nak beraye...adooiiiii....mntak2 la dpt pegi...pastu siap nak tido sane lagi...hahha.  

wei...dah la...xtau la nak taip ape lagi..otak pun rse cm dah berat sgt nie...mklumlah...tngah nak selsema kate kan??? selsema pun nak berlagak kan???x paham betol la...k la...chow dulu ya...assalamualaikum


syok oooo kawen!!!!hahaha..sengals!! tetiba nampak ade dagu dua...xmauuu!!!


p/s: tolong doakan aku cepat tunang n kawen ek????pastu dpt baby...auwwww!!!seronoknye...cumil nye husband ngn baby tu...;p...hahaha..


7 July 2011

i'm the best

salam....ngehngehngeh... terharu sgt2 sb spnjg cuti midterm ni, ade jugak bnde yg aku nak updatekan... hehhe.. mula tu rse cm xde ape yg nak dipostkan... tp mlm ni ade la jugak modal 2 3 sen...


weh!!!! straight to the point... aku terharu gile2 wei sb 2ne1 ade lagu baru... seyesly hot bebeh!!!!  title lagu tu i'm the best.. bkn nye aku yg the best tu yer... so..jgn slh faham dgn title post kat ats tu okeh!!....huhuh..btw, lagu n dance die mmg mantooop laaa...ngn aku skali rase nak melompat...tapi kan, dlm hati ni, xsbr rse nye nak g kuis..nati boleh la try dance diorang ngn geng2 roomates...huh!!awesome gile..bajet cm sibijik boleh tirulaaa..pdhal hancus...aduh!!tetiba rase cm xsbr pulak  nak g aerobik...auuummmmm...
seyesly suka dancing walaupun xreti n keras mcm tiang bndera kat skolah tu..huhuh

nah!!!aku sajikan sikit vid group korea nih..version live punye...baru syok sikit layan..





*monolog dalaman: xmo balik bangi!!!*


3 July 2011

ini takdirNya untukku

assalamualaikum

aku juz nak luahkan sikit prasaan ni..
bukanlah luahan jiwa yang bersifat jiwang..huhu
tapi luahan yang bersifat aku sndiri xpaham..(sory bagi pening sikit)

aku rase, bulan ni mmg bulan bertemakan air mata...
pas satu2 mslah datang...
smpaikan aku naik fed up dah...
tp alhamdullillah...
Allah msh sygkan aku lagi...
dengan kehadiran ma abah, kawan2 kat sisi buatkan aku trus lupa..
gaya aku cm masalah besar gile kan???
tp bg aku mmg besar la..
sebab ia melibatkan duit!!!
DUIT OK!!!

tipu lah kalau org ckp duit xpntg..
bg aku, duit memainkan peranan yg sgt pntg buat masa ni..
tnpa duit, xley kawin grand2!!!haha..hempok kpala sndiri sat..
kalau nak kawin grand2, mmg 40 taun baru dpt kawin..
hhmmmmm...

meh nak list kan sikit problems yg mmbuatkan otak aku risau tahap baban ni..

1. PT bodoh x dpt2 lagi...
2. tetiba time cmni lah vivas buat hal...
3. waranty slip vivas hlg dlm simpanan si nyanyuk aku...trus msnah hrapan nak g antar kedai vivas si al lan tu sb kompem2 kene bayar kalau dah repair..
4. dah byar brdbnd maxis, tp xleh nak guna sb maslah sim x ley detect..nsib baik adik yg tolong byarkan..xpsl2 burn cmtue 48 hinggit..
5. keta si busuk aka si nyayuk plak nak kene service..so meraih simpati kat sape2 yg nak tolong..
6. xley nak enjoy sb xde duit!!!!

waaaa!!!
so duit pntg ok!!!
the moral of the story...PT NGENG!!!!trmsuk kolej aku..


LEBIH KURANG CAMNI LAH GAYA AKU SKANG NI...
so, hdup ni xslalu kat ats..
kdg2 kite ats, kdg2 kite kat bawah..semua tu ujian Dia untuk hamba mcm kita ni...sdih sat..T-T