20 August 2011

berbuka~~~

assalamualaikum u olls sekalian...haih!!! makin rajin plak aku menghupdate blog ni ye... mengigau ke ape?? actually, nak story mory nih sikit...ptg tadi aku, aku ngn si busuk dijemput berbuka kat rumah kawan die kat serdang.. so untuk tidak memusnahkan harapan beliau dan isterinye, aku dgn rela hati bersetuju demi menjaga hubungan silatulrahim antara kami... cewah!!hahha...lupa plak nak bgtau yg kwn si busuk ni dah beristeri dan baru je dpt anak sorang...siyesly bile tgk diorang anak branak membuatkan aku bergelora untuk berkahwin... hahhaha.. gile gatai kan??

ofkos muka aku first...;p

then baru la kami ber2...huhuhu...gile serabai!!

dan haruslah ade gambar die  sekadar menjaga hati...hahahha


kiteorang kuar dari bangi dlm pukul 5.30 pastu singgah beli kuih kat bazar pkns bangi jap then terus ke rumah beliau.. kitorang smpai dlm kol 6.45... so, aku bajet diorang dah siap msk la tapi sebaliknye terjadi... hahaha.. kalut ribut  diorang kat dapo menyiapkan mknan berbuka tuk kami...sungguh terharu... lain kali nak dtg lagi ye!!! hahaha..pastu sampai je, aku trus dukung anak beliau yg berusia 3 bulan....mmmmm...mmg aku cubit2 la..geram kot( ade sumber yg xsah di situ yer ;p ).. pastu aku tggalkan si baby ni kat si busuk ni yg tgah syok main fb... hish!!mmg muka x malu betul. pegi umah org pun smpat 0n9... so aku pegi la tolong mane yang ptut..

aku masuk dapo tnye mane yg patut buat, pastu cari modal nak borak2... hahaha.. nsib baik lah si isteri die ni umur stahun lagi muda drpd aku... so boleh lah berlagak cm kakak cikit...hahaha.. pastu, tgah2 aku tolong ni, si isteri ni nak g mandikan si baby ni... sedangkan satu lagi menu belum siap iaitu menu kegemaran aku... kailan ikan masing... so dgn muka x malu, aku tawarkan diri nak masak sayur tu... hahahha.. mmg aku buat cm umah sndiri la... hohohoo.. padahal dlm hati, debar kot.. kot2 la nanti xsdp ke??? hahaha... 

alhamdulillah...semuanye berjalan lancar... yg pnting perut aku pun kenyang..hahahaha...mmg dasar makan bnyak cmtu la...hmmmmm...TRAGIS x cite aku? xkan?? mcm xde motif pun ade jugak...;p... xpe lah...saje je nak manmbahkan entry kat dlm blog ni...hahahha... alasan yang mmg xboley bla... ok la.!!!bye dulu la yer... nak sahur plak nanti.... assalamualaikum...




18 August 2011

nak cantek???

salam satu ummah diriku ucapkan...huh!!!xsgka.. dah pukul 3.16 pagi, tp mata ini terus segar bugar dengan hendakNya.. hehehe.. falsafah campur bahase kelantan pulak ye malam2 bute mcm ni...mmmm... malam ni, tetiba nak buat satu entry tentang cantik... cuba lah aku tanye korang yang perempuan ni, sape yang nak jadi cantik, agak2 nya majoriti ke minoriti yang angkat tangan nak jadi cantik cam barbie doll yang dok jual kat pasar raye tu??? kompem semua nak jadi cantik kan??? xyah la nak kencing aku, kalau lah tetiba korang bagi alasan macam ni...jap2... testing2 dulu.."buat ape la nak jadi cantik, bukan boleh bawak masuk dalam kubur pun. yang penting amalan".ye!!! mmg pe yang dialog kat atas tu cakap semua betul...cantik mmg xley bawak bile dah mati nanti...tp kan, xyah la nak tipu hati korang kalau xnak jadi cantik...tu mmg pnipu besar lah kan??? cuba bayangkan tetiba ade manusia ni dok puji korang cantik la, lawa la, cute laa...x ke rase tetiba ade satu perasaan tu timbul.. perasaan tu mestilah epi kan??? so, setiap manusia yang bernama perempuan ni mmg xley dipisahkan dengan nak jadi cantik... tp kan, jgan lah smpai cucuk botox sane sini. tu x kira plastic surgery lagih..kita boleh nak jadi cantik, tapi jangan smpai mengubah ciptaanNya sudah... pastu xyah la nak takabur sgt... nanti benci dek orang pulak yer...huhu

wah!!!mmg pnjang betul entry malam ni...xpe2... time rajin ni, baik aku taip entry panjang2.... hehehe...;p. kalau lah korang tanye aku pun, kompem lah aku jawab NAK!!!!saya suke menjadi CANTIK!!! hahaha...walaupun pada hakikatnye, xde lah cntik pun... manis tu ade lah... hahahhaha...gelak setan jap!! ok!!! mmg perasan gile..hakikat keperahsantanan itu mmg aku akui..tp xde lah over sgt kan?hahaha... tapi kan, skang ni mmg aku prasan sangat2... keobsesan  perempuan skang ni yang nak jadi cntik tu mmg terserlah lah... dengan dress up nye yang pelik2 la, make up yang tebal berinci-inci.... huh!!!mmg tergugat la iman bagi orang yang x reti berfesyen macam aku ni.... hahhaha..(sebenarnye jelez... nangis jap..T-T)...

rata2 aku perhatikan, Diorang mmg tersangat pndai menggayakan pakaian...tu x kira make up lagi... cun weh...aku yang tengok pun tergugat iman...padahal diri sndiri ni perempuan....hahhaha...no!no!i'm not a lessy..ok? pastu, aku penah la terpikir, diorang xpanas ke pakai baju yang bnyak2 lapis tu, xrimas ke?x cair ke make up diorang??kalau aku, mmg kejap je la bedak kat muka ni....huhuh... heran kan? so sbgai seorang perepmpuan, aku mewakili mereka, sangat2 lah berbangga dengan kebolehan dan kelebihan yang ada dalam diri mereka ini....SYABAS bette!!! so, pada mereka yang di luar sane, trus lah bersaing dalam dunia kecantikan ini... yang pasti, aku tetap simple... xnak memeningkan kepala nak fesyen bagai ni...juz tepek bedak rona sutera, pakai lips balm, celak cikit (tu pun kalau rajin), dan kepit bulu mata..nak bagi teraangkat sikit...hahaha..

itu lah diriku...sesungguhnya diriku begitu bermakna....auwwwww!!!sebelum tu, nak bagi pesanan sikit.. termasuk diri  sendiri... bagi yang rase diri tu x cantik, udah2 la tu...buang lah tanggapan tu yer... lagipun xbaik!! setiap yang Allah cipta ade baik dan buruknye... Allah menilai kite dari amalan, bukan nye dari paras rupa...dan bagi yang terasa dirinya cantik, jaga lah kelebihan yang Dia bagi dengan betul...dan jgn slah guna kan kelebihan itu... sesungguhnya, nikmat itu hanya lah sementara...sekian saje karangan untuk malam ini...daaaaa.... assalamualaikum...

budak kecik ni comel gile...tembam!!!!rase nak cubit je bagi tercaput pipi tu..geramm!!!


10 August 2011

aku ketika berduka

salam...
nak senyum n gelak banyak2 malam nie bole??? pastu wat muka xley bla mcm gmbar kat bawah nie...entry kali ni mmg mengada2... eh... rase nye bukan kali ni je... berkali-kali dah pun ngengadanya..huurrmmmmm...sedih la..xnak pikir...tp kene pikir jugak...
xpe lah...mgkin ni lah yg aku perlu ambik dan sematkan kat sanubari ni..dan jadikan ia sebagai pengajaran dan juga peringatan pada masa hadapan....



harus ke tampal muka sndiri sebesar-besar alam???

*hanya aku dan Dia saje yg paham* maaf di atas kecelaruan bahasa dan pembinaan ayat...



1 August 2011

sayu sgguh hati ini

assalamualaikum...
aku syg family aku!!!! ehh... tetiba je kan??? semua ni sb esok pagi nak balik bangi.. sedih laa... nape la tiap kali bila je nak balik bangi, aku sedih? sayu? padhal skang ni aku bknnye kat klntan.. kat serdang je pun... wlaupun aku kat serdang, aku ttp sayu nak tggalkan serdang ni... sebabnye, ade adik ngn abg aku kat sini...huhuh.. wlaupun ma abah xde, aku ttp rase happy sb one part of my family ade kat sisi aku... oh Tuhan!!nape la manje sgt... drpd skolah lagi aku slalu berperasaan begini tiap kali nak balik ostel wlaupun skolah aku dulu xla jauh sgt...huhuh... sedihnye...cpt la cuti... pastu nak raye plak... T-T