18 August 2011

nak cantek???

salam satu ummah diriku ucapkan...huh!!!xsgka.. dah pukul 3.16 pagi, tp mata ini terus segar bugar dengan hendakNya.. hehehe.. falsafah campur bahase kelantan pulak ye malam2 bute mcm ni...mmmm... malam ni, tetiba nak buat satu entry tentang cantik... cuba lah aku tanye korang yang perempuan ni, sape yang nak jadi cantik, agak2 nya majoriti ke minoriti yang angkat tangan nak jadi cantik cam barbie doll yang dok jual kat pasar raye tu??? kompem semua nak jadi cantik kan??? xyah la nak kencing aku, kalau lah tetiba korang bagi alasan macam ni...jap2... testing2 dulu.."buat ape la nak jadi cantik, bukan boleh bawak masuk dalam kubur pun. yang penting amalan".ye!!! mmg pe yang dialog kat atas tu cakap semua betul...cantik mmg xley bawak bile dah mati nanti...tp kan, xyah la nak tipu hati korang kalau xnak jadi cantik...tu mmg pnipu besar lah kan??? cuba bayangkan tetiba ade manusia ni dok puji korang cantik la, lawa la, cute laa...x ke rase tetiba ade satu perasaan tu timbul.. perasaan tu mestilah epi kan??? so, setiap manusia yang bernama perempuan ni mmg xley dipisahkan dengan nak jadi cantik... tp kan, jgan lah smpai cucuk botox sane sini. tu x kira plastic surgery lagih..kita boleh nak jadi cantik, tapi jangan smpai mengubah ciptaanNya sudah... pastu xyah la nak takabur sgt... nanti benci dek orang pulak yer...huhu

wah!!!mmg pnjang betul entry malam ni...xpe2... time rajin ni, baik aku taip entry panjang2.... hehehe...;p. kalau lah korang tanye aku pun, kompem lah aku jawab NAK!!!!saya suke menjadi CANTIK!!! hahaha...walaupun pada hakikatnye, xde lah cntik pun... manis tu ade lah... hahahhaha...gelak setan jap!! ok!!! mmg perasan gile..hakikat keperahsantanan itu mmg aku akui..tp xde lah over sgt kan?hahaha... tapi kan, skang ni mmg aku prasan sangat2... keobsesan  perempuan skang ni yang nak jadi cntik tu mmg terserlah lah... dengan dress up nye yang pelik2 la, make up yang tebal berinci-inci.... huh!!!mmg tergugat la iman bagi orang yang x reti berfesyen macam aku ni.... hahhaha..(sebenarnye jelez... nangis jap..T-T)...

rata2 aku perhatikan, Diorang mmg tersangat pndai menggayakan pakaian...tu x kira make up lagi... cun weh...aku yang tengok pun tergugat iman...padahal diri sndiri ni perempuan....hahhaha...no!no!i'm not a lessy..ok? pastu, aku penah la terpikir, diorang xpanas ke pakai baju yang bnyak2 lapis tu, xrimas ke?x cair ke make up diorang??kalau aku, mmg kejap je la bedak kat muka ni....huhuh... heran kan? so sbgai seorang perepmpuan, aku mewakili mereka, sangat2 lah berbangga dengan kebolehan dan kelebihan yang ada dalam diri mereka ini....SYABAS bette!!! so, pada mereka yang di luar sane, trus lah bersaing dalam dunia kecantikan ini... yang pasti, aku tetap simple... xnak memeningkan kepala nak fesyen bagai ni...juz tepek bedak rona sutera, pakai lips balm, celak cikit (tu pun kalau rajin), dan kepit bulu mata..nak bagi teraangkat sikit...hahaha..

itu lah diriku...sesungguhnya diriku begitu bermakna....auwwwww!!!sebelum tu, nak bagi pesanan sikit.. termasuk diri  sendiri... bagi yang rase diri tu x cantik, udah2 la tu...buang lah tanggapan tu yer... lagipun xbaik!! setiap yang Allah cipta ade baik dan buruknye... Allah menilai kite dari amalan, bukan nye dari paras rupa...dan bagi yang terasa dirinya cantik, jaga lah kelebihan yang Dia bagi dengan betul...dan jgn slah guna kan kelebihan itu... sesungguhnya, nikmat itu hanya lah sementara...sekian saje karangan untuk malam ini...daaaaa.... assalamualaikum...

budak kecik ni comel gile...tembam!!!!rase nak cubit je bagi tercaput pipi tu..geramm!!!


2 comments:

mynameismy said...

same tembam la..;D

cik anna said...

hahaha...ni bukan tembam dah...yg tue tu dah nak meletup dah pipi nye...;p