30 October 2011

i like to move it!! move it!!

salam gengs...
wah!! nmpaknye mood meng'update' blog semakin menjadi-jadi... kenape ye??? hhhmmmmm... maybe sb tggal smggu je lagi i kat umah ni.. kalau dah start new sem, confirm2 la busy kan?..

 actually, today i nak story lah sikit dress up yg paling i suka skang ni..simple but nice, selesa dan xperlu nak tarik2 baju bagi longgar (sape yg pakai baju ketat mst ade rase cm ni) hehehe... sejak2 badan dah berisi banyak  ni, im prefer pakai baju longgar2... sb bile pakai baju yg ketat2, rase cm geli n rimas sgt2... pastu rase cm org pndang kite semacam je... kalau pndg yg elok2 xpe.. ni takot sebaliknye... hehe..so, mmg x suke akan perasaan tu ok!! 

tudung plak, of course bawal mnjadi pilihan utama kue..heheh.. shawl plak jrg2 je.. tapi kalau nak lebih selesa, i suka pakai bawal... snang dan rngkas.. tapi tang nak bntuk muncung tu yg susah sikit.. kalau pakai shawl plak, tang  muka jadi bulat tu yg xsuka.. nak buat cane.. pipi mmg xley nak bendung dah..hehehe



dis is who i am...;p


jumpe lagi di lain entry..daaaa...

*sejak bile ber'i' plak cik nurul farhana oi!!!*
-saje gedik xdop kijo-




cuti-cuti Malaysia..hoi..hoi..hoi!!!!

salam...Ya Allah...almost 3 years i x update blog ni!!! oh!! mmg melampau..pdhal last entry i post mase bulan puasa je pom...hehe..mmg mengada2..yerk!!! pehal plak gedik nak ber 'i' bagai ni...xpe2..xyah hirau sgt org mcm ni ye wahai kekanda adinda nenda sekalian..

gini lah gamaknye org yg dah lame xsapu sarang tebuan kat blog ni..mereng xtentu pasal..merapu bukan2..ish!!! k la...sbenarnye nak cite kat u olls semue yg saya baru je balik bercuti2 malaysia kat kuantan..hehe... percutian ni mmg x dirancang.. semuanye sb idea abg aku yg tetiba ajak bercuti pegi gambang same2... kbetulan lah plak, mmg aku rndu sgt kat azim, my little cousin yg dok kat kuantan... so, trus aku pujuk ma n abah... hehe..

time geng2 India tngah syok celebrate deepavali, kiteorg bertolak ke gambang..heheh..jln mmg x syok..rase cm lmbt gile smpai.. dlm pukul 3 lebih, smpai kat gambang... kiteorg stay sane satu malam je..x mo dok lame2 kat gambang tu sebab hrga die 'boleh la tahan'.. xlarat nak bayar walau pun abg n kakak ipar aku yg bayarkan.... hehehe..

mlm tu, kiteorg pegi teman anak sdare aku si budak busuk zara sofea main2 kat drypark..kat situ, bnyak mainan tuk budak2 je..mainan tuk org2 dewasa mcm aku ade cikit je... mmg aku xlepaskan lah peluang main2 bnde mcm ni..syok woooo...naik bnde yg pusing2 smpai kaki aku naik krem..hahaha..rase cm nak melambung dr seat tu pom ade jugak..mula2 bukan main confident.. bile dah start pusing yg mcm puting beliung tu, trus aku berzikir...hahaha.... tp bez ok.. boleh la kalau sape2 nak hilangkan stress naik bnde ni...n then, masing2 pulang ke bilik untuk mendendangkan lagu krrroohhhhhh sb masing2 kepenatan... smpan tenaga tuk esok plak.. huhuh


esoknye, pas je breakfast, trus gerak g kat waterpark punye location...jarak antara tmpat hotel ngn waterpark ni, agak jauhlah jugak bagi org yg pemalas cam aku ni...hehehe... so, kitorg naik keta yg pnjg tu... yg mcm keta kat zoo negara.. hahaha..rase cm nak beli pun ade keta cm tu..xyah nak bukak2 pntu keta n tgkap...tp kalau time hujan, ribut petir, mmg melayang la jwabnye..hahhaa... sesapa yg nak msk kat waterpark tu, juz byar 25 sorang.. xmahal kan???mmg berbeza dengan sunway lagoon tp ok lah..mainan nye pun xde la byk sgt pun...tp kiteorang main kejap je sb nak kene checkout kol 3 nanti.. so, mmg xpuasssss....


yus (my bro) n sis in law..

zara sofea n her abi...

mama tgah pujuk anak yg xreti2 nak berhenti main..hahhaa..kesian k.ipar ku..


pas je checkout, pegi kuantan plak umah mak sdare....tido sane 2 malam.. spnjg dok sane, pegi jalan2 kat bndar kuantan, makan2... n then, pagi2 sbtu, otw balik umah tersayang..rase sdh sb nak tggalkan si busuk azim, my cousin yg sgt baik n comel sgt2...ntah bile plak boleh jumpe...huhuh..


johny time!!!(cm ni ke eja??erk))

selebek***

alalala..tomei nye...

bajet..cis!!

bajet candid!! cis lagi skali!!

cumi n my little cousin, azim cayam..


harus ade kami be2...heeee;)

azim sayam...nanti k.uyu dtg lagik erk...miss u tayammm...

lps ni, nak ajak ma abah pegi kuanta lagi..nak jumpe si azim busukk..seyesly aku suke bdak cmtue..snang gile nak jaga...hhhmmmm...sebelum tu... oit2!!!! nak tmpang wish befday kat budak busuk la kat sini..hehehe..hari ni 30  Oktober 2011, genaplah angka 23 umo budak busuk yg paling aku sayang... wish u happy bfday ye SUZU tayam.. smoga murah rezeki, pnjg umor, cpt2 kawen ngn saye ek??? hahaha..n then, cpt2 kumpul duit ... saye nak kawen grand2 mengalahkan memey!!! hahaha...daaaaa...