26 November 2011

hambik kau!!!

salam maal hijrah semua..
hehe..mood sgt lah gembira sebab tanpa dirancang, aku dah ade kat bumi kelantan ni!!happy sgt2 sebab dpt balik. mula tu, punye lah rncang nak balik.. tapi disebabkan tiket xbeli lagi, so aku batalkan jelah niat  tu..alhamdulillah..Allah Maha Mengetahui, dengan izinnya aku berjaya jugak balik umah..tq my luvly brother sebab engkau, aku dpt jejakkan kaki kat umah..so kami balik bertiga..penumpang sorang lagi tu, ofkos la my busuk.. nsib baik ade die, boleh tolong drive keta..maklumlah..kiteorang bertolak balik pas office hour n ofkos lah my bro penat dol.. so, tolong gajikan my busuk tuk drive lelaju balik kelantan.. tapi, smpai gua musang je la sebab nye mmg rumah dia dekat situ.. xkan nak balik umah aku kat bachok plak kan???hahha..gatai!!

ok!!nampaknya dah lari topik sangat dah tue..hehe..actually, nak story sikit ni..sikit je..xbnyak pun..huhu..sebelum ni aku penah post entry pasal speck aku yang xsiap2 tu kan??? dan aku nak gtau ni (walaupun xde sape nak tau), awat ghuper speck aku besaq giler???hahaha...muka aku dah la petak..speck tu pun petak di tambah lagi dengan pembesarannya..aduyaiii..cane la aku pilih ni.. mesti ade je yang xkene..hahha..tapi nak wat cane..dah terpilih dan terbayar..so terima lah hakikatnya..ya ampun!!!ngak saggup gue!!huhuh..




hambik ko!!!beso gedabak!!!ade sape2 nak track in x??hehe..terpaksa terbalikkan sebab xsggup..haha..
gud bye...(gile)



18 November 2011

DIRIKU sbg student

salam.
hari ni dok sorang2 kat bilik sebab sorang balik rumah dan 2 orang lagi pegi induksi ekstival nye kat kampus..aku kat bilik sorang2cuba buat keje yang berfaedah di hujung minggu yang membosankan..bangun pukul 10 pagi, trus mandi, basuh baju, pakai cantek2 (t-shirt ngn tracksuit je pun ;p), pastu solat dhuha sat, n then ngafal quran surah an-Nur.. fuh!!surah yg sangat menakutkan sebab xpernal hafal surah ni..bace pun jarang sekali..lainlah kalau surah yassin kan??hehhe.. so, mesti buat yang terbaik..bukan saje tuk exam, tapi kerana Allah dan ilmu yang perlu aku bekalkan di dunia mahupun akhirat..harap sangat bile dah hafal, aku boleh ingat smpai ke tua..doak2 ek..amin..

pastu, breakfast ngn milo n biskut jacobs smbil2 main fb..heheh..dan diorang tetiba balik bilik bawak makanan free..ape lagi!!!bantai makanan diorang... pastu solat zuhur dan truskan perjuangan sebagai student..hehehe..bajet rajin ye??.. bukak buku undang2 harta dan cuba bace subjek baru tuk sem ni..hhmmmm..agak susah jugak.. tapi nak wat cane??perlu usaha sebaik mungkin.. iktkan hati malas ok.. dan kalau ikutkan hati, nak je amek surat berhenti belajar..hehhe.. tapi nak buat cane, terpaksa la lawan sumua perasaan itu demi agama, negara, ma abah dan diri sendiri yang tercinta ni...

alhamdulillah...masih diberi lagi kekuatan oleh Allah s.a.w untuk meneruskan jihadku ini...harap aku dpt buat yang terbaik dan terbaik lagi.. segala kelemahan dan kekurangan akan aku cuba perbaiki sedikit demi sedikit.. orang di luar sane, doakan untuk diriku dan juga diri anda sekalian...
assalamualaikum

p/s: cuba untuk melawan perasaan rindu kat umah n family tercinta..T-T..insya'allah..kau boleh FARHANA!!



14 November 2011

new sem begin

assalamualaikum..

berjaya jugak update blog di tengah2 ke"busy"an ni. ok. sekarang saya dah ade kat bangi for next semester dan sekarang ni juga, saya sudah berada di semester 6!! yahuuuu!!! walaupun still ade baki 2 semester lagi, tp saya tetap happy ok sebab lagi setahun, sy akan habis belajar..(jom tadah tangan mohon doa tuk saya..hehhe).

ok.. nampak macam happy kan. tapi hati ni tak lah se"happy" yang digambarkan.. sebenarnye, saya HOMESICK!!! rinduu gila kat umah nun jauh di sana.. dan sekarang, tiap2 hari saya akan tenung kalendar lame2 pastu  menghitung hari mau pulang bercuti di kampung halaman..huhu.. dah tua2 pun still homesick.. nak wat cane?? mmg ni lah diri saya..;)

dalam tengah2 homesick tu, sempat lah jugak pegi jalan2.. tak de lah jalan2 sgt pun.. pegi giant nilai n nilai 3 je.. tu pun sebab nak beli barang2 bilik. mklumlah, baru start sem baru kan..semua nye nak baru.selain tu, saya dan kawan2 pegi kenduri kawen kawan kami..sebenarnye, xde lah kenal sgt.. sebab kawan yang kawen tu kawan kepada kawan saya..tapi kenal lah jugak.. lagipun die jemput. so mestilah hadir kan??

hhmmmm.. makin ramai kot kawan2 saya yang dah kawen dan akan kawen.. kdg2 rase jelous. tp bila pikir balik, x nak lagi. bukan ape, bnyak lagi cita2 yang belum tercapai lagi ni.. dan sekarang, tiba2 rase cm nak amek master je pas degree ni.. abah dan ma dah on dah.. mksudnya, dah ade sponsor la nanti iaitu mami n dadyku..huhu..insya'allah..mintak2 tercapai..

otw kenduri kawen k.niza...;) gemmmoookkkk!!!!

k la..setakat tu dulu..ade masa, nanti kite update lagi yer.. nak g mandi n sembahyang maghrib dulu!!assalamualaikum...




2 November 2011

diet yang MENYEKSAKAN dunia batinku

Salam hidupku...;)
baru bangun nih.(smbil2 lap tahik mata jap). : p ..oh no no!!bkan nye selalu aku bgun waktu cmnie.heheh.. lagipun pukul 5 tadi, aku bangun bersahur. (xde rase riak di situ juz bgtau..hehe)..
semalam ma abh ajak puasa sekali.. so aku join je la.. di samping tu, boleh la aku t04 baki yg aku x qada' puasa bulan ramadhan dulu..so sape2 yg x qada puasa lagi, cepat2 qada ye adik2 semua. jgn lengah-lengahkan ye sb kite x semua xtau bile kite mati..maybe esok, lusa atau 10 tahun lagi.. hanya Allah je yg tau.. dan solat plak jgnlah ditinggalkan..pesan untuk diri ini sendiri..

dah!! kite tutup bab puasa ganti. sebenarnye, aku nak buat announcement ni yg aku tengah ''ON DIET'' sekarang ni!! kepada yang mengenali, sila jgn kutuk.. aku tengah belajar nak istiqamah ni tau. hahah.sebenarnye, sejak bercuti kat umah, aku cuba jaga pemakanan aku walaupun kdg2 ter''OFF'' jugak dietnye. tapi kan, xde la diet mane pon.. aku tetap makan nasi, tapi dalam kuantiti sedikit je.. seingat aku masa kat umah, xpernah kot aku tmbah nasi. nampak mcm cool je kan??? pdahal dlm hati ni, seksa gile tau x??aku paling x suka la bab2 nak kena tahan makan ni.. dah la selera aku semenjak mencapai 20an bertambah2.. heheh..

cuba korang bayangkan, dah la aku yg kene masak kat umah. tapi aku yg makan paling sikit!!
huiishhh!!!tragis ok??.. kalau ikutkan hati, mau je aku letak nasi penuh satu pinggan, pastu mkn dpn tv..fuh!! mmg masyuk la.. tapi..apo kan dayo den.. lemak2 tengah berleluasa sekarang ni. so, hanya satu je jln penyelesaian nye.. jago makan!! jgn dok jadi pelohap sgt.. (jadi x aku ckp nogori..haha)

di samping control makan, aku juga cuba amalkan senaman yang terbalik terlentang tu.. pastu, kdg2 terkinja-kinja kat dlm bilik, pasang lagu korea kuat2, menari bajet mcm artis korea gitu.. siap ikat rambut tocang lagi mcm Park Bom sebab nak ambik feel jadi artis korea jap. hahhaa... so, smbil2 perasan terkinja2 dpn cermin, at least keluar jugak peluh aku.. kesian kan???

tapi tu lah, nak diet ni memerlukan segala pengorbanan dr segi zahir dan batin.. cer bygkan, aku ni kan jnis yg tetiba mengidam kalau nak mkn sesuatu.. contohnye, tiba2 aku nak mkn ayam mcd. tengah2 aku pikir tu, terus aku ckp kat diri sendiri..."na...ckp nak slim melim mcm lisa surihani.. mane boleh mkn bende2 mcm tu.. nanti lemak kau yang dah berkilo2 tu akan bertambah menjadi kilo-kilo-kilo.. kau nak ka ha??oh no!!! xsggup ok?? dan aku jugak x snggup nak kene tahan makan bnde yg aku suka..tapi apakan daya.... cepatlah jgn dekati diri ku lagi wahai lemak!!!kasihanilah daku..











i'm adore park bom (2ne1).. disebabkan aku minat sgt die ni, so name kedua ialah pARK ana!! hahha.. bukan parking ok?? hahha.. walaupun ade yg ckp si bom ni penah buat plastik surgery, ade aku kesah?? huhu.. yg penting, die mcm barbie doll.. k laa...tata..



1 November 2011

kEmPuNaN-kEmPuNaN

salam...
hari2 update blog, bez jugak sebenarnya. boleh hilangkan rasa bosan bile ada kat umah ni.
tapi, kalau dah hari2 update, nanti dah x tau nak update pasal ape..
tapi, nsib baik hari ni, ade bnde yang aku nak luahkan kat sini..

mcm ni cite nye..
isnin minggu lepas, aku ngan family pegi kb mall sb nak buat speck mata.
smbil2 tu, ma nak cari nset. katenye nak cari nset yg ade gps..(mcm2 la ma aku ni)
so, aku buat lah speck mata dekat Milan sebab ma biasa buat speck matanya kat situ..

so, aku pilih speck mata yang besar bingkai wrna grey (kalau xslp la..huhu..lupa plak). 
mula tu, aku berkenan kat st speck ni..cantek mmg cantek..first time try, trus trpikat..
time try tu, xpulak aku tgk brand speck mata tu.. pastu try laa tnye org kedai tu..
nak tau bape??
RM 500 ok!!!
harus besarkan font kat ats tu dan letak kaler merah..
nak bagi clear sikit..
bagi org mcm aku ni, hrge tu agak mahal ok???

tp hrga tu dah lps less laa..ni x tmbah power mata aku lagi..huhu.. 
mmg kempunan.ptut la mahal, brand CK kot..
bodek punye bodek ma, tetap x bagi..bukan ape.
ma ckp, kalau beli yg mahal2 pun, bukannya aku selalu pakai..
,x berbaloi la kate nye...
waAAaaaAAAaaa!!!(kukuciwa)

so, aku pilih je la brand ntah pape...
lupa plak ape name brand spek yg aku tempah tu..
ok laa kalau nak dipadankan dengan harganya..
aku ambik yg bingkai besar gedabak punyer,
cermin pun besar gile..snang nak skodeng mamat hensem nanti kat kolej..hahhaa.
pastu, seller tu jamin boleh siap dlm masa seminggu...



lebih kurang cmni la speck yg xsiap tu...haha..
speck mata yg ni adik aku beli kat pasar mlm mane ntah..gile kelabu cerminnye.. 
power xyah ckp la.. kosong!!! huhu

pastu, skang ni dah seminggu 1 hari..
trus aku call kedai tu tnye dah siap belum..
nak tau jawapannya ape???
stok cermin mata xsmpai lagi..
wat the fish betul..die ckp kene tggu dlm smnggu dua lagi...
dah la pas raye haji aku nak kene balik bangi dah...
aduyaiiiii....
ngade2 betul.. hari tu, gatai sgt jamin smpai dlm mase seminggu kenapa???
hish..mmg menyusahkan.
so, mmg kempunan lagi la nampaknya..
mmg mcm ni kot nsib aku.. kalau order makanan, msti tang aku je yg bermasalah..
kawan2 lain dah siap habis mkn, mknan aku je yg xsmpai2 lagi..
erk???tetiba plak msk part ngoder makanan..huhu..
abaikan...

xpe2.. redha je.. hahaha..
mtk2 dpt siap sebelum aku pegi bangi..
aminnnnn...

*mcm katak x gmbr kat ats tu*huhuh