18 November 2011

DIRIKU sbg student

salam.
hari ni dok sorang2 kat bilik sebab sorang balik rumah dan 2 orang lagi pegi induksi ekstival nye kat kampus..aku kat bilik sorang2cuba buat keje yang berfaedah di hujung minggu yang membosankan..bangun pukul 10 pagi, trus mandi, basuh baju, pakai cantek2 (t-shirt ngn tracksuit je pun ;p), pastu solat dhuha sat, n then ngafal quran surah an-Nur.. fuh!!surah yg sangat menakutkan sebab xpernal hafal surah ni..bace pun jarang sekali..lainlah kalau surah yassin kan??hehhe.. so, mesti buat yang terbaik..bukan saje tuk exam, tapi kerana Allah dan ilmu yang perlu aku bekalkan di dunia mahupun akhirat..harap sangat bile dah hafal, aku boleh ingat smpai ke tua..doak2 ek..amin..

pastu, breakfast ngn milo n biskut jacobs smbil2 main fb..heheh..dan diorang tetiba balik bilik bawak makanan free..ape lagi!!!bantai makanan diorang... pastu solat zuhur dan truskan perjuangan sebagai student..hehehe..bajet rajin ye??.. bukak buku undang2 harta dan cuba bace subjek baru tuk sem ni..hhmmmm..agak susah jugak.. tapi nak wat cane??perlu usaha sebaik mungkin.. iktkan hati malas ok.. dan kalau ikutkan hati, nak je amek surat berhenti belajar..hehhe.. tapi nak buat cane, terpaksa la lawan sumua perasaan itu demi agama, negara, ma abah dan diri sendiri yang tercinta ni...

alhamdulillah...masih diberi lagi kekuatan oleh Allah s.a.w untuk meneruskan jihadku ini...harap aku dpt buat yang terbaik dan terbaik lagi.. segala kelemahan dan kekurangan akan aku cuba perbaiki sedikit demi sedikit.. orang di luar sane, doakan untuk diriku dan juga diri anda sekalian...
assalamualaikum

p/s: cuba untuk melawan perasaan rindu kat umah n family tercinta..T-T..insya'allah..kau boleh FARHANA!!