31 December 2011

aZaM 2012.....




salam.. ceit!! ade ke mula2 entry dah tepek gambar sendiri.. hhmmm.. x abeh2 ngn syok sendiri yer naa..


xpe... biarkan.. sebenarnye nak cite bende ni jer.. tadi kan, saya drive ketaa.. DRIVE okey!!!! hahah.. so saya bgga sangat.. bagi orang lain, maybe bnde tu x penting sgt sebab majoriti pndai bawak keta, kecuali yang minoriti pulak, yang jenis mcm aku.. eh2..bkn la x reti.. tapi x confident. ade je lesen.. tapi tu lah.. xnak praktik.. so bile dah lame x bawak, mulalah seram sejuk kaki tangan segala bagai.. huhuhu.. dan tadi, dengan bimbingan adek kesayanganku, saya dpt lah bawak keta smpai kat rumah.. huhhu..



stereng tu bukti ye.. time ni berhenti jap beli air kelapa...heheh

dan insya'allah, memandangkan skang ni semua orang dok update sal azam baru kat fb, saya pun nak buat azam baru jugak. antaranya seperti berikut:


1---> nak dpt dean list every sem.. insya'allah.. dan kalau boleh, biarlah ilmu yg masuk tu, melekat je kat hati n otak ni.. bukan stakat nak dpt dean list je..

2---> nak jadi student yang active.. dan kalau boleh, nak panjat gunung kat Malaysia ni.. huhu

3---> nak invest dlm asb sampai 3000 sudah..heheh.. kumpul duit nak beli keta..

4---> nak drive keta smpai kb mall sudah.. hahaha...

5---> teringin nak buat bisness sendiri.. insya'allah akan try..

6---> kuruskan badan n pipi yang semakin membulat nih..

7---> menjadi orang yang lebih matang..

dan yang lebih utama, mestilah saya nak jadi anak yang solehah kepada mama n abah saya.. aminkan ye korang.. aminnn... daaa 2011 dan ahlan wasahlan 2012!!!!



*buat font besar  dlm entry kali ini adalah salah satu azam 2012* hahah.. biols!!!





29 December 2011

i mish u like ombak rindu memecah pantai irama bachok..;p

salam... malam ini, entry ni tidak akan berkata2.. hanya jiwaku yang akan berkata2... waahahahahha!!! MUNTAH berbakul2 kalau hari2 mcm nie... tapi xpe..oleh sebab baru je selesai menonton ombak rindu yang dikatakan bez itu, (tapi bagi aku x de ape yg bez pun) aku nak bersentimental sikit...ceeewwwaaaahhhh.. lame x tayang "kawan baik" aku nih... 
ceng2!!!






edit2 gambar sambil nyanyi lagu adira n hafiz...lalalala



p/s: sile abaikan kalau rase menyampah.. itu menandakan anda normal...;p




27 December 2011

KAWAN SAMPAI MATI ;)

salam...
hari ni x nak bebel banyak.. cume satu je nak bgtau..
saya SAYANG SAHABAT saya!!!!






............................

...............................................

....................................................................

....................................................................................
























HARI itu adalah hari yang menggembirakan dan hari pecah perut dengan makan banyak n juge gelak smpai nak terkeluar makanan dari perut..!!!!luv u sayang2 semua....



25 December 2011

saye teringin nak pakai kasut bertingkat2 mcm girls kat luar sane tu....

salam...wah!!!

tajuk xley blaaa... dan mmg x ley bla betol. sebab seumur hidup, aku xpenah pakai wedges or high heels.. stakat 1 inci tu penah laaa..tapi tu pun sebab dok dalam keta je..huhuh...kalau x, mmg xde makne nye aku nak pakai.. sebenarnye, aku teringin jugak nak pakai kasut2 jenis mcm tu..tapi ape kan daya.. ketinggianku membuat kan aku nampak jelek bile memakai mane2 kasut yang tinggi. ini disebabkan ketinggianku yang ala-ala model gitu..eeeyyuuueeewwww!!! ok muntah ramai2.. hahaha.. padahal xde tinggi mane pun.. 161 cm je pun..tapi tinggi lah jugak kan???heheh.. 



 cantek gile dol-lah!!!! agak2 sakit lutut x pakai cmnie..hish2!!! dasyat betul punye orang.. tapi cun.





aku kan mmg ade masalah kalau nak pakai heels2 bagai ni.. bukan ape.. aku pakai kasut or selipar yang flat tu pun dah tinggi dr org lain yang pakai heels..agak2 cane la rupe aku bile pakai heels?? mesti cam zirafah....eh2!!!zirafah xmungkin la sebab zirafah kurus.. kalau gajah tu mungkin lah jugak sebab gajah debab cm aku.. hahahaha.. mengaku jugak ye ko!!!

tapi kan!!tapi kan!!! i memang tehingin hangat2 laaaa.. cane ni??? nanti kawen pun i nak pakai.. tapi nantikan, ksian la plak kat laki i.. ye laaa..laki i tu kecik je.. tinggi pun cukup2 je.. hhahahhaa... (mintak2 la die x bace entry ni..kalau x mampus aku!!!) huhuhu.. so, agak2 boleh bayangkan x cane i ngn suami i nanti??? eeeyyyuuueewwww... hahaha.. muntah lagi.. ok bye!!!!

(sumber *google images*) hehehe  .;p




24 December 2011

terasa dan terus terasa

assalamualaikum...
alhamdulillah. syukur masih diberi kekuatan olehNya untuk terus berkarya dlm bidang penulisan yang "berhemah" ini.. cewah!!!xde makne nye karya..merepek ade la. tapi aku msh bersyukur sb masih dpt menikmati kehidupan yang dikurniakan ini.

dan alhamdulillah juge sb sekarang ni aku dah ade kat umah...wuhuuuuu...seronok bukan main kepalang lagi sebab dapat balik. time kasih kuis sebab sudi bagi cuti seminggu. hehe.. oleh sebab dah ade kat umah, so mood nak mengupdate blog semakin membuak walhal xde bnde yg special pun yang nak dikongsikan.. heheh..tapi kan, aku nak la jugak berkongsi satu perkara ni..maybe bagi org lain, xde la pnting mane.. tapi bagi aku mmg amat penting.

korang!!! tau x ape makne nye sahabat??? atau pun dengan kata omputih nye "friend". hehehe.. camni lah... aku terus terang je lah.. sebenarnye gini lah lebih kurang  tajuknye .."terasa dan terus terasa menyebabkan hati menjadi kecik dan sekeciknya".. heheh.. buruok meno tajuknye.. tapi xpe.. walaupun tajuk burok, aku kan still berkarya.. hahhaha

camni lah.. kite sebgai manusia biase, of course n absolutely lah kite pernah terasa hati @ dengan kata lain kecik hati dgn seseorang.. xkesah lah ngn parents kite ke, ngn bff ke, ngn pakwe ke, husband or wife ke.. mmg sah kite penah menghadapi situasi tu.. tipu lah kalau korang xpernah merasa perasaan tu.. kepada sesiapa yang xde perasaan tu, mmg layak di anugerahi "anugerah alien yang xde feeling". huhu.. walhal aku sendiri pun pernah rase cm tue..

ade sesetengah manusia lebih suka mempamerkan perasaan ketidakpuasan hati diorang. dan ada juga manusia lebih suka untuk memendam rasa dan berdiam diri.. kalau jnis aku plak, tengok keadaan.. kalau bnde tu biase2 je, xde lah nak ambik port sangat.. lebih suka buat bodoh je.. nanti kang, kalau layan perasaan tu, jadi bnda lain plak.. bukan ape..aku ni jenis yang x suka marah2.. tapi bile dah marah, mmg xbez la.. yang rapat boleh jadi renggang tau x kalau aku marah.. hehehe..

tapi kan, pada pendapat aku, xyah la nak tunjuk sgt perasaan yang korang kecik hati ngn sape2 pun.. buat2 biase je la.. lagipun kite dah besar.. x syok la nak terasa2 bagai ni.. paling tidak pun, tumbuk2 bantal busk korang sudah.. lagipun, aku pasti, xde sape yang nak buat kite terasa kan?? kecuali lah yang ade muslihat tu.. yang memang sengaja nak cari pasal ngn kite.. xpun korang ikut tips aku.. adat lah tu kalau manusia tetiba kecik ati ke ape... ngn mak ayah sendiri pun kadang2 kite kecik ati.. ni kan pula kawan2 sendiri.. lagi lah kan!!! so, xyah nak take serious sgt.. buat2 biase dah... lagipun, x larat dah nak pujuk2 orang ni..simpan pujuk2 tu tuk husband i nanti yer.. hehehe..

k laaa.. jumpe lagi di entry yang lain..daaaaaa..


sape sayang mama, jatuh tangan!!!!!huhuhu..