24 December 2011

terasa dan terus terasa

assalamualaikum...
alhamdulillah. syukur masih diberi kekuatan olehNya untuk terus berkarya dlm bidang penulisan yang "berhemah" ini.. cewah!!!xde makne nye karya..merepek ade la. tapi aku msh bersyukur sb masih dpt menikmati kehidupan yang dikurniakan ini.

dan alhamdulillah juge sb sekarang ni aku dah ade kat umah...wuhuuuuu...seronok bukan main kepalang lagi sebab dapat balik. time kasih kuis sebab sudi bagi cuti seminggu. hehe.. oleh sebab dah ade kat umah, so mood nak mengupdate blog semakin membuak walhal xde bnde yg special pun yang nak dikongsikan.. heheh..tapi kan, aku nak la jugak berkongsi satu perkara ni..maybe bagi org lain, xde la pnting mane.. tapi bagi aku mmg amat penting.

korang!!! tau x ape makne nye sahabat??? atau pun dengan kata omputih nye "friend". hehehe.. camni lah... aku terus terang je lah.. sebenarnye gini lah lebih kurang  tajuknye .."terasa dan terus terasa menyebabkan hati menjadi kecik dan sekeciknya".. heheh.. buruok meno tajuknye.. tapi xpe.. walaupun tajuk burok, aku kan still berkarya.. hahhaha

camni lah.. kite sebgai manusia biase, of course n absolutely lah kite pernah terasa hati @ dengan kata lain kecik hati dgn seseorang.. xkesah lah ngn parents kite ke, ngn bff ke, ngn pakwe ke, husband or wife ke.. mmg sah kite penah menghadapi situasi tu.. tipu lah kalau korang xpernah merasa perasaan tu.. kepada sesiapa yang xde perasaan tu, mmg layak di anugerahi "anugerah alien yang xde feeling". huhu.. walhal aku sendiri pun pernah rase cm tue..

ade sesetengah manusia lebih suka mempamerkan perasaan ketidakpuasan hati diorang. dan ada juga manusia lebih suka untuk memendam rasa dan berdiam diri.. kalau jnis aku plak, tengok keadaan.. kalau bnde tu biase2 je, xde lah nak ambik port sangat.. lebih suka buat bodoh je.. nanti kang, kalau layan perasaan tu, jadi bnda lain plak.. bukan ape..aku ni jenis yang x suka marah2.. tapi bile dah marah, mmg xbez la.. yang rapat boleh jadi renggang tau x kalau aku marah.. hehehe..

tapi kan, pada pendapat aku, xyah la nak tunjuk sgt perasaan yang korang kecik hati ngn sape2 pun.. buat2 biase je la.. lagipun kite dah besar.. x syok la nak terasa2 bagai ni.. paling tidak pun, tumbuk2 bantal busk korang sudah.. lagipun, aku pasti, xde sape yang nak buat kite terasa kan?? kecuali lah yang ade muslihat tu.. yang memang sengaja nak cari pasal ngn kite.. xpun korang ikut tips aku.. adat lah tu kalau manusia tetiba kecik ati ke ape... ngn mak ayah sendiri pun kadang2 kite kecik ati.. ni kan pula kawan2 sendiri.. lagi lah kan!!! so, xyah nak take serious sgt.. buat2 biase dah... lagipun, x larat dah nak pujuk2 orang ni..simpan pujuk2 tu tuk husband i nanti yer.. hehehe..

k laaa.. jumpe lagi di entry yang lain..daaaaaa..


sape sayang mama, jatuh tangan!!!!!huhuhu..




No comments: