28 January 2012

together with "CINTA" and "BFF"..

SALAM semua di malam sabtu yang sejuk beku ni.. maklumlah kan, baru pas mandi, mmg lah beku.. actually, siang tadi aku telah  "berdating" dengan "bakal suami" dan sahabat baik ku iaitu cik patem amira.. pertemuan antara bff mmg x dirancang.. mula tu mmg lah rancang nak keluar ngn "bakal suami", tapi xterpikir plak nak ajak bff aku ni hangout sekali.. time tengah kalut ribut nak bersiap keluar, baru aku terpikir cam nak jumpe bff je.. apalagi, terus capai nset n msg bff terus.. huhu.. nak di jadikan cerita, bff OT plak hari ni.. tapi aku nak jumpe jugak.. tak kira la lewat ke.. rindu punyer pasal.. heheh.... rancang punyer rancang, terus decide nak jumpe dekat mid valley sebab tempat tu yang paling dekat dengan tempat bff keje.. bff cakap die habis keje kol 3, so, sambil2 tunggu bff, jalan2 try kasut, blazer, n mcm2 lagi lah.. try makanan pun ade..disebabkan bff lambat sikit sebab tunggu "bakal suami"nya, so, aku dan "bakal suami" ku terus cari makanan dan tempat chicken rice shop menjadi mangsa kerakusan kami berdua.. hahaha..





 nah!!!ini lah yang kami berdua order.. mmg blur time nak order tu sebab xslp aku, aku tak pernah menjejakkan kaki kat sini.. haha ... mmg jakun.. mane x jakunnye, kalau makan je, mesti cari mc d. huhu..




dengan muka bangga nye, "bakal suami" merakus semua makanan yang ade kat atas meja tu..;p



dan dengan ayunya, aku menyuapkan nasi dengan lemah lembap ke dalam mulut dan seterusnya menghantar nasi tersebut ke saluran tangki perut ku membuatkan aku kelihatan lebih b*#cit...;p



dan akhir sekali, disebabkan kerakusan "bakal suami" dan keayuan aku itu, maka inilah hasilnya.. siap xhabis lagi.. berselerak tu tak yah cakap..


habis je makan, kami bersiar-siar di sekitar mid valley dan the garden.. cuba mencuci mata semampu yang mungkin walaupun angan di hati, nak sangat shopping kasut ngn baju..hish!!!!mmg stress bile bersia-siar kat mall time tengah sengkek nih.. tengah2 jalan kat the garden, jumpe menatang ni.. apalagi, terus kuarkan nset yang xbape nak laku kalau di track in kan.. 

tengah2 sebok dok mencapture picture, dpt msg dari bff yang die dah sampai kat mid.. trus aku dan "bakal suami" membuat jejak kasih antara bff tersayang aku tuh.. dan akhirnye, kami ketemu..oh shayangku bff bersama "bakal suami" nya jugak.. first time jumpe si fuad nih..tinggi ooooo..



love you sayang sudi jumpe i walaupun kejap je..kesian sangat kat u sebab rushing nak dtg sane semata-mata nak jumpe i.. sangat2 terharu ngn u.. i plak terpaksa kene balik awal.. rase sangat2 bersalah kat u ngn fuad.. forgive me ye dear.. nanti lain kali, kite jumpe lagi yer.. xpun, kite g oliday kat genting ke, pegi waterpark ke!!  luv shayang...

dan selepas je selesai solat asar, terus aku dan "bakal suami" pulang ke penjara kuis dengan lemah gemalai nye.. xsuke nye!!!

dah..dah!!! nak tido dah..bye semua...






27 January 2012

program K.A.M.I

salam..huhu..setelah sekian lame nye aku pekasamkan entry ni kat draf, akhirnya terpublish jua pada petang jumaat yang dingin ini..ok.. straight to the point,  aku nak story sikit pasal program K.A.M.I anjuran PERSADA kat tempat aku belajar ni.. name penuh kami ialah karnival mahasiswa islam anjuran budak2 sarjana muda..so, semua course terlibat.. aku pun terlibat same.. kalau ikutkan, takde sape nak ambik aku nih jadi ajk..ye la.. orang x aktif, sape lah nak kenal.. aku join program ni pun sebab roomate aku ajak join skali.. kate nye nak tambah pengalaman.. mula2 tu cam x nak sebab takot xley bagi comitment.. tapi aku cubakan jua.. heheh.. alhamdulillah.. sepanjang program tersebut, aku dpt go on dengan semua orang dan yang paling pntg dpt tmbahkan pengalaman walaupun keje aku time tu dok ushar vvip je.. hehe..jom cekidout sikit gambar sepanjang program tu berlangsung..




sebelum ramai tetamu datang, capture st gambar dulu..eheehh



semasa program teater sedang berlangsung..







yang pastinya, pengalaman ketika belajar adalah kenangan yang plaing manis untuk diingati.. so, sebelum melangkah keluar dari dunia study ni, jom kite cipta banyak2 memori dan update laju2 kat blog ye.. hahaha..ok! daaa.....



21 January 2012

JOM TAMBAH FOLLOWER!




salam.. gile kentang dlm masa sejam ana update 2 entry ok!!! seriously kalah damia hana (penulis novel bicara hati).. hehe.. ok.. tengah2 blogwalking tadi, jumpe satu entry kat blog akak cantek manis ni..k.mieza.. is totally about tambahkan follower.. 

oh!!! saya sangat berminat bab2 camni sementelah dah lame x tambahkan follower  dan x mengfollow blogger lain.. sape suruh malas sangat nak blogwalking kan?? so, blog pun xde orang nak berkunjung.. bile dah tau ade segmen cmni, trus ana click link blog owner yang buat segmen ni..

nah!!! ni  blognye..encikhariskaito.. sape yang nak join, boleh lah jalan2 kat blognye sekarang!!! tapi pastikan anda follow dulu blog encik haris ni ok.. wajib tu!!!daaaaa....






my first time wearing contact lens (continue from the previous entry)

salam...yeah2!!! berjaya jugak update.. arini mood rase cm comel2 gitu..so, nak bahasakan diri ni saya dengan ana..haha..;p.. ok2.. sebelum ni, ana ade janji nak cerita pengalaman pertama ana pakai lens kan?? so, nak cite jugak lah walaupun korang xnak bace.. mane tau kot2 nanti, dah tua2 boleh flashback balik memori time2 tu kan?

ok2.. xnak cite banyak2 lah.. nak direct terus la cite..hehe...;p. first time pakai, rase cm xselesa sangat2 mata ni.. berair bukan main lagi.. pedih x yah ckp.. kadang-kadang mata tu rase cm ade orang geletek2.. mmg seriously gatal.. nak tenyeh, risau plak kot2 hilang lens tu kat dlm mata.. heheh..dan lame2 sikit, mata dah selesa.. tapi still terasa ade bende kat dlm mata ni sebab lens yang ana pakai tu besar sangat..

dan hari kedua ana pakai, still rase cam first time pakai.. pedih dan air mata keluar membuak2 bak fasha sandha.. hehe.. tapi, yang peliknya, mata rase cm x selesa sangat dan ana terus buat keluar lens tu dari mata sebab rase gatal sangat..

cuba lagi pada hari seterusnya, rase nye masih same.. akhir sekali, ana pegi ke kedai optik dan beli satu lens ni..harganya mahal lah jugak berbanding lens yang sy beli sebelum ni.. maklumlah, dulu beli kat kedai biase2 je.. yang ni beli dekat kedai yang ade verification. dan alhamdulillah, first time pakai yang ade verification ni, mata rase sangat segar dan selesa.. dah takde dah meleleh2 air mata kuar.. dan yang paling penting, i can see without kanta besar lagi..heheh..

pesan saya pada semua yang baru berjinak2 nak pakai lens mcm saya ni, perkara yang paling penting kite kene buat, mestilah search segala bagai maklumat mengenai cara pemakaian yang sebenarnye.. xleh main bedal je.. maklumlah.. mata kite ni sensitiv. so x nak lah kene jangkitan ke ape.. lagi satu, kebersihan mmg kene diutamaka.n. jgn sesekali amalkan sifat malas tu yer... k laaa... sampai itu saje kot.. jumpe lagi di lain entry yang akan dtg.. daaaaa




13 January 2012

my first time wearing contact lens




salam.. hanya gmbar yang mampu merungkap segala-galanya..(poyo)..hahaha.. xdpt cite lebih.. sebab on monday i hav two midterm test.. sgt serabut skang ni.. tapi ape pun, bile ade masa, i akan cite ok.. daa....