21 January 2012

my first time wearing contact lens (continue from the previous entry)

salam...yeah2!!! berjaya jugak update.. arini mood rase cm comel2 gitu..so, nak bahasakan diri ni saya dengan ana..haha..;p.. ok2.. sebelum ni, ana ade janji nak cerita pengalaman pertama ana pakai lens kan?? so, nak cite jugak lah walaupun korang xnak bace.. mane tau kot2 nanti, dah tua2 boleh flashback balik memori time2 tu kan?

ok2.. xnak cite banyak2 lah.. nak direct terus la cite..hehe...;p. first time pakai, rase cm xselesa sangat2 mata ni.. berair bukan main lagi.. pedih x yah ckp.. kadang-kadang mata tu rase cm ade orang geletek2.. mmg seriously gatal.. nak tenyeh, risau plak kot2 hilang lens tu kat dlm mata.. heheh..dan lame2 sikit, mata dah selesa.. tapi still terasa ade bende kat dlm mata ni sebab lens yang ana pakai tu besar sangat..

dan hari kedua ana pakai, still rase cam first time pakai.. pedih dan air mata keluar membuak2 bak fasha sandha.. hehe.. tapi, yang peliknya, mata rase cm x selesa sangat dan ana terus buat keluar lens tu dari mata sebab rase gatal sangat..

cuba lagi pada hari seterusnya, rase nye masih same.. akhir sekali, ana pegi ke kedai optik dan beli satu lens ni..harganya mahal lah jugak berbanding lens yang sy beli sebelum ni.. maklumlah, dulu beli kat kedai biase2 je.. yang ni beli dekat kedai yang ade verification. dan alhamdulillah, first time pakai yang ade verification ni, mata rase sangat segar dan selesa.. dah takde dah meleleh2 air mata kuar.. dan yang paling penting, i can see without kanta besar lagi..heheh..

pesan saya pada semua yang baru berjinak2 nak pakai lens mcm saya ni, perkara yang paling penting kite kene buat, mestilah search segala bagai maklumat mengenai cara pemakaian yang sebenarnye.. xleh main bedal je.. maklumlah.. mata kite ni sensitiv. so x nak lah kene jangkitan ke ape.. lagi satu, kebersihan mmg kene diutamaka.n. jgn sesekali amalkan sifat malas tu yer... k laaa... sampai itu saje kot.. jumpe lagi di lain entry yang akan dtg.. daaaaa




No comments: