12 February 2012

final Exam Bakal MenyuSul

salam

seriously, aku xde mood nak exam skang..cane ah??Ya Allah..time2 camnilah baru aku ingt kan Nya.. hina nya hamba Mu ni Ya Allah.. aduh!! aku dah mula start stress dah..nota st x buat lagi..revision x yah ckp la.. dah la tngah2 exam nanti, nak kene pegi kenduri bff kat gua musang.. cane lah aku nak bahagikan masa dengan betul ni..permudahkanlah Ya Allah jalan yang ku lalui ni.. dan aku janji, start hari ni, aku x kan ngadap laptop lagi.. melainkanlah kalu aku stress.. hehehe.. ea... doakan aku ye kawan2..debor nih!!! risau sangat..T-T



ORIGINAL OF ME!!no editing..no blOOm2..huhu..asli punye minyak peluh bagai..;p


debar2 pun sempat letak muka sendiri.. sebenarnye nak gtau baru je beli pashmina ni.. khas nak pakai time kenduri mcna nanti.. hehhe...murah je. 10 hinggit.. kat masjid jamek belambak..daaaa


p/s: maaf disebabkan muka yang agak comot.. maklumlah.. balik je dr umah abang, trus try pahsmina ni..time ni, aku pakai bb cosmoderm punyer.. xtau la ok atau x hasilnye.. cm ni lah jugak rupe hasilnye?????kalau muke tu memang berminyak, berminyak jugak lah kan walau pakai ape pun????waaaaaaa!!!T-T (tapi tetap syukur)






9 February 2012

miSh u zaRa sOfea~~


السلام عليكم ورحمة الله وبركته


alhamdulillah.. sekali lagi kita diberi peluang oleh Nya untuk update blog ni..hehehe.. time kasih Ya Allah masih berikan aku peluang untuk bernafas di muka bumi ciptaan Mu yang indah ini.. ok, pagi ade kelas kol 10 smpai 11. habes je kelas, merempit jap ngn qilah pegi beli makanan.. huhu.. balik ostel, terus bedal nasi.. pastu 0n9 jap.. tengah2 on9, tetiba rindukan anak sedara ku yang sangat2 busuk tu.. huhuhu.. sape lagi kalau bukan Zara Sofea binti mohd fuyus. kate zara lah kan??padahal name sebenar abang aku mohd fairuz.. 



sekarang ni, zara dah umur 3 tahun lebih dah.. dan insya'allah 15/03 nanti aku dpt sorang lagi anak sedara baru..insya'allah baby boy!!! huhuhu.. xsabar nye nak tunggu detik tu.. terlebih excited plak mak sedara sorang ni.. mengalahkan ibu  mengandung plak..  mesti zara sayang gile kat adik die nanti.. tambah2 dpt baby boy.. mmg seronok dapat main bola sama-sama walaupun pada hakikatnye budak zara ni pompuan..hish!!pelik betul.. risau plak nantikan xnak pakai baju pompuan. daaa...xde idea dah..jumpe lagi di entry seterusnya..




zara dan cik yue same-same debab..huhu


sebenarnye nak upload video ngn zara, tapi tenet lambat..hukhukk..sedihnye... T-T






6 February 2012

me on "O5 FEB 2012"









tq sayang2 semua sebab ingat tahun kelahiranku...mcna, k.atol n amir aka pakwe k.atol sudi dtg kuis bagi cake..heheh..tq jugak kat hanem sebab teman pegi first cafe jumpe diorang!!  the worth thing that i hav is to know all of you sayangS. btw, cake itu sangat sedap walaupun hanya separuh dan horror sikit keadaan cake tu..hehe..yang penting, cake favret tu..huhuhu..luv sayaaangggggggggg....



4 February 2012

25 PAHLAWAN ISLAM


السلام عليكم ورحمة الله وبركته

ALHAMDULILLAH, genap 5 februari 2012 menandakan aku semakin melangkah ke alam dewasa dan ke alam kematian.. semakin banyak usia kita, semakin hampirnya kita kepada kematian..terima kasih yang tidak terhingga kepada rakan-rakan kerana mendoakan yang terbaik buat diri ini.. semoga doa kalian Allah berkati..amin...


sebenarnye, aku ingin berkongsi satu pengalaman dan aku rasa aku patut berkongsi dengan rakan-rakan di luar sana..minggu lepas, aku ade membeli satu buku yang sangat menarik.. lihat pada cover buku pun dah membuatkan aku teringin nak memiliki buku itu.. dengan hanya sekilas pandang, terus aku pegi kaunter buku dan membayarnya dengan voucher buku yang diberi oleh kerajaan.. huhu.. bangga dapat jugak gune voucher tu.. tajuk buku tu ialah 25 PAHLAWAN ISLAM. meh aku ceritakan sedikit sinopsis mengenai buku ini.. 







SINOPSIS 25 PAHLAWAN ISLAM
buku ini memaparkan suka duka perjuangan pahlawan Islam untuk dijadikan pedoman. sejak Islam diutus melalui Nabi Muhammad SAW, bukan sedikit lahirnyaa pejuang dan pahlawan-pahlawan Islam yang sanggup mengorbankan diri mereka demi mempertahankan kesucian agama Islam. Mereka meletakkan kepentingan agama melebihi segala-galanya.. pada zaman Nabi Muhammad SAW, baginda telah berjaya mendidik para sahabat yang menjadi generasi al-Quran, yang sanggup berkorban nyawa demi melindungi Rasulullah SAW, agama Islam dan orang-orang Islam ketika itu. maka lahirlah pejuang terulung seperti Sayidina Hamzah, Mus'ab bin Umair, Abu Ubaidah Al-Jarrah, Khalid Al-Walid, Saad bin Abi Waqqas, Jaafar bin Abi Talib dan ramai lagi..


actually, aku baru je bace buku ni semalam.. tapi bayangkan, aku baru saje beberapa kisah pahlawan Islam ni, tapi hati ini sangat sebak mengenangkan kisah hidup mereka yang sanggup berbuat apa sahaja untuk agama Islam yang dicintai ini.. Allahu Akbar!!!agungnya cinta mereka kepada Allah dan Nabi. dan aku tidak sabar untuk membaca bnyak lagi kisah2 pahlawan Islam yang ada dalam buku ini. semoga kita mendapat menghayati dan cuba menjadikan mereka sebagai ikon generasi muda umat Islam kini dalam mempertahankan kesucian agama Islam, Insya'allah..


p/s: Salam Maulidur Rasul.. Jom selawat banyak2 dan buat kebaikan banyak2!!!




Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta



السلام عليكم ورحمة الله وبركته

alhamdulillah.. ku panjangkan kesyukuran kepada Yang Maha Esa kerana masih lagi diberikan peluang untuk bernafas di atas muka bumi Mu ini Ya Allah.. dan alhamdulillah.. aku masih lagi berpeluang untuk join satu contest yang amat menarik minatku tatkala melawat ke blog ENCIK KAMIL ni.. hehe.. pantang nampak contest.. terus serta yee?? aku x nak bebel panjang2 lagi.. sape yang nak join, sile ke blog beliau.. lagi meriah, lagi bez bukan?




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------







the beSt paRt in my lifE is to kNow eaCh one Of uS.. eveRy mOment and evErytime, all tHe thingS alwayS keeP in My minD..♥ ♥ ♥



the reason i create dis quote --> alhamdulillah.. syukur sangat sebab dikurniakan sahabat yang sentiasa bersama walau bagaimana keadaan sekalipun diri ini berada. pertemuan pertama kali memang rasa agak janggal.. tapi perasaan janggal itu menjadi sebaliknya bila masing-masing sudah mengenali antara satu sama lain.. satu demi satu kenangan kami cipta bersama.. ketawa, menangis kami harungi bersama.. tidak aku akan lupakan setiap detik kenangan kita bersama sahabat..dan ada kisah di sebalik quote yang tertera kat atas tu.. quote ni dicipta oleh sahabatku sendiri iaitu mcna.. bagi aku, quote itu sangat-sangat menyentuh perasaan ini bila pertama kali membacanya.. i love you sahabat..


quote ini ku tujukan --> siti najwa (mcna), nur saidah (saed) dan juga rabiatul adawiyah (kak atul)


pandanganku mengenai sahabat sejati --> istilah sahabat dan kawan kedengaran seakan-akan mempunyai maksud yang sama.. namun ketahuilah,sahabat dan kawan adalah dua perkataan yang berbeza..sahabat akan bersama kita selamanya walau kita dalam keadaan susah mahupun senang.. namun, kita tidak tahu bahawa manusia yang bernama kawan sanggup untuk bersama ketika dalam keadaan itu.. ketahuilah bahawa tidak semua kawan boleh menjadi sahabat..



blogger yang saya tag :