4 February 2012

Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta



السلام عليكم ورحمة الله وبركته

alhamdulillah.. ku panjangkan kesyukuran kepada Yang Maha Esa kerana masih lagi diberikan peluang untuk bernafas di atas muka bumi Mu ini Ya Allah.. dan alhamdulillah.. aku masih lagi berpeluang untuk join satu contest yang amat menarik minatku tatkala melawat ke blog ENCIK KAMIL ni.. hehe.. pantang nampak contest.. terus serta yee?? aku x nak bebel panjang2 lagi.. sape yang nak join, sile ke blog beliau.. lagi meriah, lagi bez bukan?




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------







the beSt paRt in my lifE is to kNow eaCh one Of uS.. eveRy mOment and evErytime, all tHe thingS alwayS keeP in My minD..♥ ♥ ♥



the reason i create dis quote --> alhamdulillah.. syukur sangat sebab dikurniakan sahabat yang sentiasa bersama walau bagaimana keadaan sekalipun diri ini berada. pertemuan pertama kali memang rasa agak janggal.. tapi perasaan janggal itu menjadi sebaliknya bila masing-masing sudah mengenali antara satu sama lain.. satu demi satu kenangan kami cipta bersama.. ketawa, menangis kami harungi bersama.. tidak aku akan lupakan setiap detik kenangan kita bersama sahabat..dan ada kisah di sebalik quote yang tertera kat atas tu.. quote ni dicipta oleh sahabatku sendiri iaitu mcna.. bagi aku, quote itu sangat-sangat menyentuh perasaan ini bila pertama kali membacanya.. i love you sahabat..


quote ini ku tujukan --> siti najwa (mcna), nur saidah (saed) dan juga rabiatul adawiyah (kak atul)


pandanganku mengenai sahabat sejati --> istilah sahabat dan kawan kedengaran seakan-akan mempunyai maksud yang sama.. namun ketahuilah,sahabat dan kawan adalah dua perkataan yang berbeza..sahabat akan bersama kita selamanya walau kita dalam keadaan susah mahupun senang.. namun, kita tidak tahu bahawa manusia yang bernama kawan sanggup untuk bersama ketika dalam keadaan itu.. ketahuilah bahawa tidak semua kawan boleh menjadi sahabat..



blogger yang saya tag :




7 comments:

emeliena said...

Assalamualaikum. ohh my, thanks tag eme <3

eheeee (^^.)

emeliena said...

ahaaa, lupa pulakk. Good luck dear (:

~McNa~ said...

Erm bru bce na entry neh.dh lme x bkk blog neh.huhuhu.terharunye..syg korg ketat2.smpi bile2 pon.ttp syg korg.ptotla ayat tuh rse mcm knl.hehehe

~McNa~ said...

Erm bru bce na entry neh.dh lme x bkk blog neh.huhuhu.terharunye..syg korg ketat2.smpi bile2 pon.ttp syg korg.ptotla ayat tuh rse mcm knl.hehehe

anna said...

emeliena - tq dear..;)

mcna - dis quote really have meaningful to me mcna.. sebab tu la ana letak kat situ..huhuh..syg kite2 semue..heeee;)

Kamil Kahar said...

thx sbb join cik anna...hehe...tu la...da lame sgt xbtgur...neway nice quote cik anna...gudluck... :)

anna said...

wlcome encik kamil ;)..takpe2..nanti kite bertegur sape lagi..heheh