28 August 2013

LAVINDA SKINCARE ("KEPUASAN ANDA KEBANGGAAN KAMI”)

assalamualaikum semua..salam sejahtera..

ok!!! hari ni nak announce bahawa Lavinda dah keluarkan produk penjagaan kulit dan wajah yang dipanggil nama rasminya "LAVINDA SKINCARE".. actually, produk ni baru je dipasarkan. xsilap saya baru 2 minggu dalam pasaran.. nak tahu kenapa saya excited sgt?? sebab nya sebelum ni sy merupakan authorised dealer produk slimming keluaran Lavinda iaitu "LAVINDA SLIMMIST SPRAY".. so mesti la terover excited.. erk!!ade kene mengena ke ah?? xpe lah.. xnak buang masa lagi, meh saya introduce mengenai produk LAVINDA SKINCARE ini..



LAVINDA SKINCARE adalah produk keluaran bumiputera yang mana sekarang ini telah menjadi fenomena dan buah mulut wanita masa kini tidak mengira usia.. jika anda seorang yang mengalami masalah seperti jerawat, parut2 hitam akibat jerawat batu, jeragat, kulit kusam atau sebagainya, Lavinda Skincare mampu membantu anda..]

Kesan positif penggunann Lavinda Skincare dapat dilihat seawal 14 hari sahaja! kesan adalah berbeza pada setiap individu.. ada yang mengambil masa seawal 2 minggu,3 minggu atau mungkin sebulan.semua adalah bergantung pada jenis kulit individu. penggunann berterusan memaksimumkan kesan yang diperoleh. produk Lavinda menggunakan bahan semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya. kesan semulajaadinya tidak mengakibatkan pengelupasan atau pencerahan wajah yang segera..

anda tidak perlu khuatir kerana produk Lavinda Skincare telah mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM):


Tanpa bahan Kimia merbahaya, halal dan selamat digunakan. Sesuai untuk semua jenis kulit.. ; ). antara fungsi Lavinda skincare:

>>mencerahkan kulit kusam dan gelap
>>bertindak sebagai antioksidan
>>melembapkan kulit yang kering
>>mengurangkan minyak berlebihan
>>mengurangkan kesan sunburn
>>mengurangkan pigmentasi
>>menyamaratakan tona kulit
>>menegangkan kulit wajah
>>merawat jeragat dan jerawat
>>menghilangkan/ mengurangkan garis penuaan
>>mengecilkan liang pori-pori


LAVINDA SKINCARE mempunyai sabun pencuci wajah, krim siang dan krim malam.. pengguna boleh memilih sama ada ingin menggunakan sabun pembersih wajah jenis cecair atau pon pepejal (sabun buku). pihak lavinda skincare telah mengeluarkan 2 jenis sabun pembersih wajah dalam bentuk yang berbeza.. sabun pembersih wajah jenis cecair menyenangkan dan memudahkan untuk membawa nya ke mana sahaja. anda boleh tentukan sendiri jenis pembersih wajah yang mana anda inginkan dan hanya beritahu kami sahaja!!  Lavinda Skincare boleh dibeli secara set dan juga loose pack (satu-satu).


SABUN PEMBERSIH WAJAH (pepejal)

KRIM MALAM

KRIM SIANG


Comelkan packaging Lavinda Skincare ni..hehe..i memang pantang kalau tgk barang comel2 ni.. dan korang jgn risau..walaupun packaging lavinda ni nampak cam grand n mahal gitu, tapi saya jamin harga Lavinda Skincare ni mampu dimiliki oleh sesiapa sahaja.. berpatutan ok..TAK SAMPAI PON SERATUS RINGGIT.. huhu..so, if yang berminat, bolehlah

 msg/whatsapp/viber/wechat saya di 011-11330105 atau 
emailkan di nurulfarhanaderapa@gmail.com.. 
nak msg di inbox fb pon boleh.. search je Nurul Farhana SF.. 

pastikan anda add saya dulu yer.. then baru msg.. bukan apa.. kalau trus msg, nanti msg korang akan masuk kat other inbox.. inbox tu mmg jrg sy bukak.. xnak add pon xpe..just msg je ok.. byeee..


*nantikan testimoni daripada Lavinda Skincare!!!


22 August 2013

SF BEAUTY SELAMAT, GUNALAH TANPA WAS-WAS

Assalamualaikum..

pada pertengahan mei 2013 yang lalu, pengguna setia produk ini dikejutkan dengan berita yang sangat tidak boleh diterima akal iaitu krim malam dan krim siang didapati mempunyai bahan-bahan yang terlarang iaitu merkuri. berita ini memang mengejutkan pengguna sf termasuklah saya sendiri. bingung!! trus inbox stokis tanye mengenai berita tergempar ini.. takot bukan kemain lagi.. mane tak nya, sy sendiri yang pakai dan sy sendiri yang jual produk tu.. takot jugak lah kalau org ckp sy menipu sedangkan sy ni hanya delaer biasa jer.. namun, bila ada customer tnye mengenai berita ni, sy cuba wat lek jer..hehe.. sy explain sebaik mungkin. info yang sy dpt drpda stokis sy smpaikan pada customer sy.. alhamdulillah..ramai yang menerima dgn tenang malah siap nak repeat order lagi.. rata-rata customer sy mmg susah nak percaya berita tersebut. produk sf ni dah bnyak buat muka orang2 kita jadi cantik, jerawat dah x timbul, muka licin jer.. tu yang pelik tup2 keluar cerita mcm tu..

semuanya disebabkan terlalu bnyak produk tiruan kat luar sane dan ade pulak pihak2 yang nak sabotaj sf dengan hantar sampel tiruan kat makmal kkm.. ishhhh.. tak baik betol..mentang2 lah sf ni dah famous n ramai yang dah gunakannya, suka hati die je nak sabotaj produk orang.. dengki mmg boleh mmbunuh!!! dan disebabkan berita tersebut, saya cuba stopkan kejap iklan2 sf beauty ni.. tapi yang still nak order boleh truskan. dan alhamdulillah, dengan izin Allah sf beauty dah keluar dengan no kkm yang baru dan packaging yang baru.. sy nak meniaga pon dah tak rasa takot2 lagi.. iklan pon memanjang je sy post kat facebook..huhu.. dan sy sendiri still gunakan sf beauty smpai sekarang..

tapi hari tu, masa tengah kecoh produk ni xley pakai, sy stop kejap dengan produk ni.. konon2 nak try poduct lain..mula2 pakai mmg ok..lembut je kulit.. tapi bila dah msuk 3 minggu, jerawat batu yg dah lama xtumbuh kat muka mula tumbuh balik..kalau seketul xpe..ni berketul2.. 3 ketul x slp sy..hehehe.. mmg azab jerawat batu ni.. sy wat relak lagi..mungkin kesan awal die kot..tapi lama-lama jerawat kecik2 pulak singgah kt btg hidung ni.. ah!!dah la nak dekat raya.. trus sy tukar pikiran nak pakai sf balik..hahah..nasib baik sempat hilang jrwat batu tu..parut pon dah mula pudar sikit2.. see!!!! mcm mane lah sy nak percaya yang sf ni ada bahan2 terlarang tu.. sf ni dah banyak berjasa kat muka saya tau!!! huhu..

apa yang sy harapkan, pengguna perlulah bijak memilih produk untuk dibeli..jgan beli dengan dealer or stokis yg xsah..pastikan beli yang original..jgan sebab org tu jual murah, anda terpedaya.. selidik betol2, barulah boleh beli.. selamat untuk anda, selamat lah untuk sy..hehehe.. sy pon dealer yang sah tau..sy ambik direct punya stok dengan hq stokis kb..so usah khuatir ye dong!!!!


 msg je sy 01111330105 @
email at nurulfarhanaderapa@gmail.com@
ibox kat fb. serach je ( Nurul Farhana SF )


PACKAGING BARU DENGAN NO KKM BARU




*CEPAT2 ORDER UTK KULIT WAJAH YANG LICIN DAN BERSERI-SERI.. SY BOLEH MEMBANTU ANDA TIDAK KIRA LELAKI ATAU PEREMPUAN.. :)

14 August 2013

SF BEAUTY IN NEW PACKING

assalamualaikum.. hari I terupdate pasal packaging bru sf ni..hehe..semua mmg dah maklum kan yg sf beauty ni mampu mmberikan kesan yg terbaik utk their users right? hanya yg dah guna je tahu hasilnya camane.. n ofcourse I totally loyalty sf beauty user.sblum ni ade stop sf kjap..sb rasa gatai nak pakai produk lain.mula2 je ok.then jerawat batu dizaman kala dahulu trus tumbuh kat btg hdung I nih.trus I sambung balik pakai sf.. sf ni mmg dah ditakdirkan utk aku kot..hewhew..

ok..merapu lagi yer bnyak2.. sf beauty ni aku jual start prtgahan thun lps.. n ramai sgt yg nk try then repeat order berterusan.smp skang I ada loyal customer uolls..huhu.. tq my syg syg semua sudi beli ngan I.. see!!! hebat kan penangan sf..kulit aku pun dah x kusam cam duly dah.jauh beza nya.. so aku rekemen kan la sesapa yg ada mslh kulit ni, boleh cuba..sf pon ada jual set trial..so klo tkot nk ambik yg set besar, ambik yg trial dulu..pkai dgn konsisten. insya'allah ok..

dan alhamdulillah sepanjang aku mula berbisnez sf ni, aku bnyak belajar ttg penjagaan kulit yg betul.. mmg kene belaja sb nanti nak bagi tips kat customers kan? hehe..so kalau customer tnye, cane nak jawab kalau x tau pape.. so korang boleh la tnya saya berkaitan ngan skincare ni . insya'allah sy cuba jwb sebaiknya..

utk order sf beauty, blh msg/viber/whatsapp di 01111330105. . berdessup sy rply ok syg ku sekalian..

next entry, sy akan post testimoni sf beauty dr pelanggan sy sndiri ok. trmsk sy sndiri.tgguuuuu.....