22 August 2013

SF BEAUTY SELAMAT, GUNALAH TANPA WAS-WAS

Assalamualaikum..

pada pertengahan mei 2013 yang lalu, pengguna setia produk ini dikejutkan dengan berita yang sangat tidak boleh diterima akal iaitu krim malam dan krim siang didapati mempunyai bahan-bahan yang terlarang iaitu merkuri. berita ini memang mengejutkan pengguna sf termasuklah saya sendiri. bingung!! trus inbox stokis tanye mengenai berita tergempar ini.. takot bukan kemain lagi.. mane tak nya, sy sendiri yang pakai dan sy sendiri yang jual produk tu.. takot jugak lah kalau org ckp sy menipu sedangkan sy ni hanya delaer biasa jer.. namun, bila ada customer tnye mengenai berita ni, sy cuba wat lek jer..hehe.. sy explain sebaik mungkin. info yang sy dpt drpda stokis sy smpaikan pada customer sy.. alhamdulillah..ramai yang menerima dgn tenang malah siap nak repeat order lagi.. rata-rata customer sy mmg susah nak percaya berita tersebut. produk sf ni dah bnyak buat muka orang2 kita jadi cantik, jerawat dah x timbul, muka licin jer.. tu yang pelik tup2 keluar cerita mcm tu..

semuanya disebabkan terlalu bnyak produk tiruan kat luar sane dan ade pulak pihak2 yang nak sabotaj sf dengan hantar sampel tiruan kat makmal kkm.. ishhhh.. tak baik betol..mentang2 lah sf ni dah famous n ramai yang dah gunakannya, suka hati die je nak sabotaj produk orang.. dengki mmg boleh mmbunuh!!! dan disebabkan berita tersebut, saya cuba stopkan kejap iklan2 sf beauty ni.. tapi yang still nak order boleh truskan. dan alhamdulillah, dengan izin Allah sf beauty dah keluar dengan no kkm yang baru dan packaging yang baru.. sy nak meniaga pon dah tak rasa takot2 lagi.. iklan pon memanjang je sy post kat facebook..huhu.. dan sy sendiri still gunakan sf beauty smpai sekarang..

tapi hari tu, masa tengah kecoh produk ni xley pakai, sy stop kejap dengan produk ni.. konon2 nak try poduct lain..mula2 pakai mmg ok..lembut je kulit.. tapi bila dah msuk 3 minggu, jerawat batu yg dah lama xtumbuh kat muka mula tumbuh balik..kalau seketul xpe..ni berketul2.. 3 ketul x slp sy..hehehe.. mmg azab jerawat batu ni.. sy wat relak lagi..mungkin kesan awal die kot..tapi lama-lama jerawat kecik2 pulak singgah kt btg hidung ni.. ah!!dah la nak dekat raya.. trus sy tukar pikiran nak pakai sf balik..hahah..nasib baik sempat hilang jrwat batu tu..parut pon dah mula pudar sikit2.. see!!!! mcm mane lah sy nak percaya yang sf ni ada bahan2 terlarang tu.. sf ni dah banyak berjasa kat muka saya tau!!! huhu..

apa yang sy harapkan, pengguna perlulah bijak memilih produk untuk dibeli..jgan beli dengan dealer or stokis yg xsah..pastikan beli yang original..jgan sebab org tu jual murah, anda terpedaya.. selidik betol2, barulah boleh beli.. selamat untuk anda, selamat lah untuk sy..hehehe.. sy pon dealer yang sah tau..sy ambik direct punya stok dengan hq stokis kb..so usah khuatir ye dong!!!!


 msg je sy 01111330105 @
email at nurulfarhanaderapa@gmail.com@
ibox kat fb. serach je ( Nurul Farhana SF )


PACKAGING BARU DENGAN NO KKM BARU




*CEPAT2 ORDER UTK KULIT WAJAH YANG LICIN DAN BERSERI-SERI.. SY BOLEH MEMBANTU ANDA TIDAK KIRA LELAKI ATAU PEREMPUAN.. :)

No comments: