21 September 2013

MAKE UP TRIAL

Assalamualaikum

hari ni terlebih rajin nak update entry baru.. maklumlah.. blog berubah wajah walaupun tema kaler lebih kurang yang dulu.. pinky-pinky gitu.. yg penting mesti soft . tak nak crowded.. 



TAAAADAAAAAAAAAAA!!!!!!!





Haaaaa uollss... ni barang make up i tau!!actually ada lagi yang takde dalam pic ni.. i ade beberapa lagi set brush make up and eyeshadow brand Naked 2 Palette.. akhirnya impian untuk memiliki beberapa jenis alat make up ni tercapai di usia 24 tahun.. hahaha.. walaupun ada lagi a few yang x dapat beli, tapi bersyukur aje lah.. ini je yang mampu.. tu pun beli yang paling-paling murah . tapi brand Mac ok!!! Mac ciplak je kot..tu yang murah tu.. harga kesemua alat make up kat atas tu hanya RM 93 sajo.. including postage.. i beli kesemua ni from Purple Borong Kosmetik.. actually i ada buat dropship jugak..so kalau nak, boleh contact i yer..

sebenarnya dari kecik lagi i suka main make up 2 ni.. dulu selalu curi pakai lipstick mama, eyeshadow, celak mata.. hhmmmm.. dan sampai sekarang minat tu still ada dalam diri ni.. kat kolej dulu, suka sangat make up kan roomate.. pantang ada masa, ada je mangsa i kerjakan.. diorang pon suka actually make over kan wajah diorang tu.. aku je xde yang nak make up kan.. pernah suruh kawan make up kan muka ni, tapi lain yang jadi.. terus i jadi bapok.. hahaha.. *rinduuu zaman blaja



gambar yang ni masa kat kolej.. aku dan roomate buat gila malam tu. make up n ber"shawl" bagai even dok dalam bilik je pon.. this is student life!!! aku guna alat make up yang ada je.. eyeshadow pinjam roomate punya.. xtahu lah tema apa make up malam tu.. yang penting dapat enjoy ngan roomate main make up2..hehe

dan sepanjang kat rumah ni (menganggur), tiap kali mood nak main make up datang terus di conteng muka ni.. kalau ada adik aku, mmg dia la yang jadi mangsa nya.. kesian kan?? bukan apa.. nak praktis. niat di hati teringin nak jadi MUA. pastu lagi satu nak bukak butik pengntin or tak kesah la butik ape pon..asalkan butik untuk kaum wanita.. nak jadi fashion designer tak reti menjahit pulak.. nak g kursus rasa malas.. so masa ada kat rumah ni, aku cuba sebaik mungkin untuk praktis make up ni.. rujukan utama tentulah tgk tutoriol make up kat youtube.. suka tengok orang putih make up.. mmg neautral. tak over gitu. pastu google2 la sikit. tengok tips2 yang boleh digunakan.. hope sangat satu hari nanti dapat jadi MUA yang berjaya..




masa ni i baru je beli eyeshadow Naked 2 Palette.. so cuba-cuba.. very soft dis make up.. tak over sangat kan? shading tu pakai eyebrow powder je sebab tak mampu nak beli shading khas utk figure muka..




second time make up.. very excited masa ni sebab baru dapat supra colour kryolan. foundation supra ni mmg best sangat i told u.. habis ditutup cela-cela yang ada kat wajah.. oh..sorry!! kening macam ShinChan.. abaikan yer.. saya budak baru blaja..



ok!!kantoikan diri sendiri.. nampak tak baju tido tu?? hahaha..



haaaa.. yang ni latest punya i  make up.. sangat seronok make up kali ni sebab semua alat ada.. mcam2 kaler eyeshadow boleh guna.. dah ade shading utk bentuk muka.. tapi kan, kening susah sangat nak jadi.. tak tahu nak buat cane lagi.. kalau uolls ada tips, boleh kongsikan yer.. kali ni mmg puas hati.. muka nampak kuwus je.. shading hidung pon dah cantek sikit dari dulu..

ok!!! sekarang ni i tengah ushar bengkel kelas make up.. dah jumpa satu by Mimi Zainal and Amy Touch.. tapi bulan 12 ni baru mereka buat class make up.. kalau korang ada info ttg kelas make up di sekitar kota bharu, nanti roger-roger tau..  banyak lagi yang nak kena blaja ni sbelum jadi pro..  k la uolls.. tu saje entry kali ni.. if ade yang suka ngan make up i or nak amek i jadi MUA korang, jangan segan2 msg i tau.. hehe.. i tak cas mahal pon.. rasa nak bagi free jee.. byeee

*ada sesiapa yang nak bagi muka kat i tak?? penat la asyik make up muka sendiri.. kalau ada yang sudi, msg tau.. 011-11330105..



1 comment:

Anonymous said...

Salam, awak jadi dropship purple borong kosmetik tu ke? ok tak?