16 September 2013

SEBELUM DAN SELEPAS MENGGUNAKAN SF BEAUTY

Assalamualaikum..

alhamdulillah hari ni slps solat subuh xkembali ke tempat tidur walaupun cuaca sekarang ni agak sejuk.. tambah2 lagi di pagi hening yang dingin ini.. so baru lah rezeki masuk kan xtido lepas subuh..~~ insya'allah.. uollsSss!!!! semalam kan tetiba rasa nak godek gambar2 dalam external. so nak dijadikan cerita, masa tengah tengok gambar-gambar lama n yang terbaru tu aku perasan yang muka n kulit aku mmg sangat2 berbeza pada setiap tahun.. haha.. mcm buat plastic surgery pulak rasa nya.. 

dinasihatkan pada sesiapa yang ada sakit jantung or tengah pregnant, sila bersedia utk review gambar-gambarku di zaman dahulu kala sebelum menggunakan sf beauty..huhu.. bukan apa..takot terkenan ke.. haha


checkidOOOuut!!!

..................

.........


.....




TAHUN 2011.. Ya Allah..kusam sangat dengan parut jerawat nya..kulit aku mmg jnis sensitif..kalau jerawat tumbuh je, last-last sekali parut jerawat yg kehitaman ditinggalkan..nak hilangkannya mmg ambik masa yang lama.. 




SEE???nampak x jerawat dan parut-parut di pipi, dagu serta dahi ku???kalau x nampak boleh zoom sendiri. tapi pastikan anda sediakan plastik sampah.kot termuntah tengok cela-cela hitam di muka  ni..hehe.. 




yang ni pulak gambar lepas balik kelas xsilap..masa ni jerawat dah x tumbuh sgt.. w/pon jerawat dah x tumbuh n parut dah hilang, tapi still lagi nampak kusam kan?? tak ceria jeee... hhmmm... haaaa!!uoolsss nak tahu kenapa jerawat dah x tumbuh??sebab aku paksa tangan ni xnaik ke muka.. kalau dah tangan2 gatal ni naik ke muka, ada lah yang nak dipicitnya.. actually kulit aku bukanlah jenis yang berjerawat.. tapi disebabkan suka picit2 blackhead whitehead dengan tangan yang confirm kotor, so jerawat akan senang tumbuh.. tumbuh pulak yang sebesar alam. JERAWAT BATU ok!!!!!! damn!!!! sakit sangat2.. bayangkan kalau kat dahi? cane nak sujud masa sembahyang?? selagi xkeluar nanah dlm tu, mmg makan masa lama kot nak sembuh.. so, picit lagi!!! hahaha..bila dah picit, jerawat kering dan yang pasti akan tinggalkan kesan yang HITAMMMMMMM!!!! kulit dah melecet disebabkan picitan ko yang over nau tu naaaa.. yang paling xley bla, masa tengah picit jerawat batu tu siap terpercik nanah kat cermin ko nyah!!! syok sangat tapi sakit boleh tahan lagi..hehe..




PERUBAHAN SETIAP PERINGKAT SELEPAS MENGGUNAKAN SF BEAUTY


aku start guna sf beauty dalam pertengahana bulan MEI 2012.. masa tu tengah cuti semester panjang.. bagaimana boleh terjumpa produk ni disebabkan mak sendiri yang suggestkan aku guna produk ni.. xsilap aku mak pon baru je guna xsmpai 3 minggu kot.. sebelum pakai sf ni, aku  pakai set safi rania gold yang sesuai tuk org2 tua tuu.. huhu.. tapi still sama dengan produk yang sebelum2 ni.. kesan biasa2 je.. tetap kusam yang penting n jerawat always behind me!!! hehe..

ok..mula2 pakai sf, xde rasa pape..tapi masuk minggu kedua rasa gatal2 yang teramat dekat muka ni.. bila dah gatal, tangan konfem lah naik ke muka..garu perlahan2 la konon.. tapi nikmat garu muka yang gatal tu mmg syok sgt!!! disebabkan kegatalan tangan i ni uolss, trus keluar mcm bijik2 air kat muka ni.. org kelantan cakap "cemar peluh".. hehe..



gambar kat atas ni seminggu percubaan sy menggunakan sf beauty.. masa ni lah "cemar peluh" tu keluar.. xsilap aku time ni stop dulu guna sf.. mmg xpakai pape selain krim siang je..




masuk minggu ke 2 dan ke 3, minyak akan keluar berlebihan dari wajah.. tgk gambar ni pon dah tahu muka berminyak kan??




tadaaaaaa!!!!sebulan lebih menggunakan sf beauty... cerah kan??? JERAWAT???? xde dahhh.. MINYAK???kurang daahhh,,PARUT????pudar daahhh.. hahaha.. berlagak noks




dan gambar kat atas ni aku dah pon start jadi dealer.. alhamdulillah..untung sngt jadi dealer kat kolej tau.. bila kawan-kawan tgk kulit kita dah x macam dulu, maka berita mula tersebar di antara kawan kepada kawan2 yang lain.. "sf baguslah..kulit dia yang kusam tu dah cerah sekarang ni.".. "eh2..kita nak cuba lah". so dengan itu bermula lah episod ku memulakan bisnez sf ni..




kulit yang bersih bila disolek dengan make up akan menghasilkan sentuhan yang WOWWW!!! syok sendiri lagiii..hehe.. abaikan ~~




w/pon seharian keluar shopping, kulit still nampak cerah dan shining even tanpa secalit krim or compact powder.. hanya pakai lipgloss sajorkk..


alhamdulillah..smpai sekarang aku masih lagi pengguna sf beauty yang tegar w/pon penah dikecohkan dengan isu merkuri dlm kandungan produk krim mlm n siang sf.. semua tu hanya sabotaj uolls.. sabotaj dari pihak yang dengki dengan keberkesanan sf beauty.. now!!!sf dah pon mendapat nombor kkm baru ok.. so xyah nak risau lagi..yang pasti beli dr stokis or dealer yang sah saje..jgn mudah terpedaya dengan harga murah yang dijual diluar sana.. anda yang nak guna jadi anda lah yang perlu bijak menentukan ori atau tidak sesebuah produk itu ok..


jika berminat, anda boleh hubungi saya memandangkan sy dealer sah sf beauty..hikhokkk


msg/wechat/whatsapp/viber 011-11330105
 search FB (Nurul Farhana SF)
email at nurulfarhanaderapa@gmail.com