SF BEAUTY

SALAM!!!nampaknya, hari yang telah lama ditunggu oleh saya tiba jua..hari untuk meng"eksplain"kan dengan lebih details lagi mengenai produk kecantikan kulit muka ini..dan alhamdulillah, masuk bulan 8 dah 4 bulan rupanya saya gunakan produk ni..dah..xmau bebel banyak2 lagi..jom cekidout!!!


sesiapa yang berminat, 
emailkan pada nurulfarhanaderapa@gmail.com 
ataupun msg/whatsapp at 011-11330105. 
nak pm kat facebook pon boleh. search je Nurul Farhana SF
confirm terus reply..

DETAILS ABOUT SF BEAUTY

PENGASAS

(GAMBAR PACKING LAMA)


Sf beauty merupakan produk daripada Kelantan yang dijual secara perseorangan. Ia tidak dijual di mana-mana kedai atau salon kecantikan. Namun keberkesanannya membuatkan permintaan semakin tinggi saban hari. Mengikut pengasas produk, kini permintaan mencecah 4000  set untuk setiap minggu. Sf beauty boleh didapati melalui pengedar yang sah dan juga boleh diberi secara online melalui kami. Jangan risau berkenaan status KKM dan ketulenaNnya, kerana kami merupakan stokis utama SF beauty di bawah seliaan pengasas sendiri.

PRODUK SF BEAUTY

SATU SET SF BEAUTY MEMPUNYAI SABUN PEMBERSIH MUKA, KRIM SIANG DAN KRIM MALAM.


SF set vitamin C (RM 85)
SF set vitamin E (RM85)

SF BEAUTY juga boleh dibeli secara loose pack iaitu satu-satu.


SF soap vitamin E (RM 40)

SF soap vitamin C (RM 40)

SF cream 2in1 iaitu krim siang dan malam (RM 70)

SF night cream 10g (RM 40)

SF beauty day cream 10g (RM 40)


 SF beauty juga menyediakan pack trial untuk pengguna yang baru ingin mencuba sf beauty

TRIAL SET : SF soap 1/3 ketul, Krim siang (7 g). krim malam (7 g)
 vitamin E : RM 70..hrga asal (RM79.90)
vitamin C : RM 70.. harga asal (RM79.90)

FUNGSI

SF beauty penemuan daripada sumber semulajadi utk rawatan kulit yang ringkas bagi menyerlahkan kecantikan semulajadi. SF beauty bertindak meningkatkan metabolisma kulit dgn penjanaan sel-sel baru, merencatkan proses penuaan, mengurangkan garis-garis halus, menambahkan ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semulajadi agar kelihatan muda sentiasa.

Selain kunyit, kandungan yang ada dalam produk krim siang Sf Beauty ialah temulawak. Sejenis tumbuhan herba yang turut kaya antioksidan yang melambatkan proses penuaan, turut berkesan mengubati jerawat dan merawat bintik2 hitam pada kulit.


Krim malam Sf Beauty pula diperkaya dengan sumber tumbuh-tumbuhan pergunungan serta zat tambahan dari sarang burung walit. Ia berupaya menyubur dan merangsang sel kulit agar sentiasa awet muda, halus, licin, lembut dan anjal. Selain menyegar dan melembabkan kulit, khasiat sarang burung walit juga boleh mengurangkan kedutan halus serta mencerahkan wajah.

Bagi sabun pembersih pula, ia ada campuran ekstrak buah-buahan dan madu lebah. Keistimewaan madu lebah memang sudah diketahui umum dalam memberikan kesihatan dan kecantikan kulit sejak zaman berzaman.


Gunakan set produk Sf Beauty secara teratur dan hasilnya pasti memuaskan hati anda. Ia produk yang selamat dan tiada kesan sampingan, malahan tidak membuatkan kulit kembali gelap atau kusam sekiranya pengguna berhenti menggunakannya. produk ini tidak menipiskan kulit.

SF SOAP BEST FOR

SF vitamin C (KULIT SENSITIVE) 

iNFO: sesuai untuk mereka yang berkulit sensitif,berminyak,sensitif,mudah merah,jerawat, gelap, kusam, tona tidak sekata, pori2 terbuka, kedutan halus, berjeragat (sangat disyorkan buat yang berusia 30-an ke atas bagi melambatkan dan mengurangi tanda/kesan penuaan awal)

P/S: Untuk kulit yang sensitif dan berpenyakit tidak digalakkan mencuba. Terutamanya kulit yang alah pada bahan-bahan kosmetik. Sila sms terlebih dahulu sebelum mencuba. Saya akan terangkan kesan penggunaan.


SF vitamin E (kulit NORMAL)
INFO: sesuai untuk mereka yang berkulit normal, kering, gelap, kusam, tona tidak sekata, pori2 terbuka, kedutan halus, berjeragat (sangat disyorkan buat yang berusia 30-an ke atas bagi melambatkan dan mengurangi tanda/kesan penuaan awal) 

P/S: Mengandungi Vitamin E utk merawat muka dengan menghilangkan jerawat,jeragat,bekas jerawat, mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muka anda.
(bagi yang kulit berjeragat dan pigmentasi sangat lah di syorkan)



CARA PENGGUNAAN
- cuci muka dengan sabun 2 kali sehari
- gunakan krim malam pada malam hari
- gunakan krim siang pada siang hari(sbg pelindung uv)


Berapa lama kesan??

1- 3 minggu sudah nampak kesannya. kulit akan mendapat kelembapan semulajadi.




KELULUSAN KKM


SF beauty telah mendapat kelulusan KKM. Anda tidak perlu meraguinya kerana tiada bahan merbahaya dalam produk ini. Boleh semak status kkm dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal.






KESAN AWAL PENGGUNAAN (depends kulit)


jika awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan krim malam tetapi teruskan dengan krim siang dan sabun. selepas 2,3 hari gunakan semula krim malam.

Antara kesan awal yang biasa ialah rasa gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan(biasanya kesan ini hanya sementara dan akan beransur kurang). Kadang kala bagi kulit yang kurang mendapat penjagaan sebelumnya akan berlaku sedikit penggelupasan HALUS di bahagian bermasalah.

Kenapa ia berlaku?

akibat kesan merah, gelupas, gatal2 di awal penggunaan produk Sf Beauty? ini jawapannya:
-kerana kandungan asid buah yang terdapat pada sabun pembersih Sf Beauty dan krim malam nya yang bertindak membantu menanggalkan sel2 kulit mati pada wajah. Dalam beberapa keadaan, sel2 mati sebelum ini tidak gugur dengan sempurna lalu bercampur serta bertindan dengan sel2 baru, punca kepada kulit kusam, tona tidak sekata dan berjerawat. Inilah yang menyebabkan kulit menjadi pedih kerana keadaan lapisan sel2 yang bercampur aduk ini terangkat bersama. Namun ia bersifat sementara sahaja, kerana sel2 baru akan tumbuh lebih sihat dan segar. Apabila kulit mendapat lebih oksigen dan bernafas lebih sempurna, ia akan memberi peluang kepada jaringan kolagen semulajadi terbina secara optimum. Hasilnya wajah akan lebih lembab dan anjal secara semulaja. JGN RISAU SF BEAUTY TIADA BAHAN KIMIA!!!RAMAI JUGA YG BRTANYA MENGAPA SLPAS PENGGUNAAN KOSMETIK..KULIT MEREKA DITUMBUHI JERAWAT.. TRDAPAT BEBERAPA FAKTOR TUMBUNHYA JERAWAT:


Faktor hormon terutama untuk perempuan dalam lingkungan umur subur adalah punca utama masalah jerawat. Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 'an. Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan.Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12.Kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak memberi masalah jerawat di kulit.Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.Terdedah kepada asap dan bahan kimia atau faktor alam sekitar seperti cuaca panas.Kebanyakan jerawat akan hilang sendiri jika kulit sentiasa BERSIH dan SIHAT.. Oleh itu..disarankan penggunaan Beauty Soap 2-3 kali sehari utk memastikan kulit wajah kita bersih dari kekotoran..elakkan penggunaan makeup yg tebal atau berbedak tebal supaya liang pada kulit wajah tidak tersumbat dan menggalakkan pertumbuhan jerawat..=)


SF BEAUTY TESTIMONY 
testimoni2 di bawah totally hak kepunyaan pemilik blog ini iaitu sy sndiri sbgai dealer HQ SF BEAUTY. so anda dilarang sama sekali untuk meng'copy' 'paste' gambar2 dr blog ini.. kalau nak jugak, mintak izin dulu yer..bukan apa.. semua testimony yg sy ambik ni pon sy mtk izin dulu tau..so x mau la nanti tuan punya gambar ni marah2 sy pulak..


KALA DAHULU, my cust ada jerawat yg kecik2 kat dahi beliau.. boleh dikatakan jerawat always keluar lah..
after 1 month, jerawat dah mula kurang.parut pun semakain hari semakin beransur hilang..skin pun dah cerah.


 pic paling atas adalah sebelum menggunakan SF BEAUTY. pic yg paling bwh adalah slps mnggunakan SFBEAUTY.

AL-HAMDULILLAH, syukur sangat2 sebab dah jumpa penyelamat kpd mangsa jerawat n kulit kusam ni..dulu muka saya sangat teruk.jerawat xbanyak tapi sekali naik, jerawat batu trus..mmg sakit plus geram nak picit.disebabkan tangan sy ni mmg xley dok diam, so parut bukan main gembira lagi menakhluki muka sy..kalau senang nak hilang xpe, ni bukan main susah lagi..smpaikan ade kwn2 cakap sy terkena chicken pox..

now, alhamdulillah..wlaupun kulit xsemulus baby, jerawat dah berkurang.muka pun dah xkusam..xpakai compact powder pun xpe..kwn2 pun dah ramai yg pakai..family xyah ckp.smpaikan yg laki pun pakai..

 sebelum menggunakan sf beauty, wajah dan kulit beliau kusam dan kering w/pon xde masalah jerawat or sbgainya. namun selepas menggunakan sf beauty set vit e, kulit semakin cerah dan tiada lagi masalah kusam. kulit pon semakin lembap bak baby gitueee


testimoni dr kawan baik sendiri.. sebelum ni kulit wajah kusam dan kering..pakai foundation pon x sekata je.namun selepas mencuba sf beauty, kulit semakin lembap. yang penting dah x kusam dah.. cerah bersinar!!!HEHEHE



mengalami masalah jerawat, kusam, parut degil. always use foundation n compact powder to cover her skin. setelah hampir sebulan pemakaian secara konsisten, alhamdulillah kulit bransur pulih..jerawat mula berkurang dan parut hilang perlahan-lahan..dan sekarang, hanya dengan sf beauty, kulit jdi naturalbeauty gitu.xperlu dah nak pakai foundation or anything else 











ALHAMDULILLAH.. makin ramai dah yg guna sf beauty ni.. so anda di luar sana yang belum cuba produk sf beauty ni, cepat2 msg saya sekarang!!! beli byk, harga konfm boleh bagi kurang.. percaya lah.. :)


msg/viber/whatsapp/wechat di 01111330105
email di nurulfarhanaderapa@gmail.com



1 comment:

Anonymous said...

tp saya penah terbaca 1 artikel utusan ttg terdpt merkuri dlm sf day n night cream...cmne tu? sbb sy pun pkai set sf juga sebelum ni...